Invențiile anului 2015


În acest an, numeroase invenții inedite au fost prezentate publicului de pe întreg mapamondul. Invențiile de mai jos sunt probabil cele mai inedite:

Tirul „transparent”

1044305-650-1450099122-17424810-R3L8T8D-650-Safety_Main
În fiecare an
, mii de oameni sunt răniți sau mor în accidente rutiere, în parte pentru căvizibilitatea lor devine blocată de un vehicul greoi din fața lor. Acest lucru este valabil mai alesîn Argentina, țară cunoscută pentru drumurile sale înguste. Samsung și agenția de publicitateLeo Burnett au încheiat un parteneriat spectaculos, aducând în prim plan o soluție creativă: unsistem care oferă imagini video provenite din fața camionului și proiectate pe spatele acestuia,oferind șoferilor o idee  clară a ceea ce este în fața lor.

Tigaia care te învață să gătești

1044255-650-1450099122-pantelligent-100629633-orig
Cât de încins trebuie să fie uleiul? Dar cât ulei trebuie să punem? Este gata mâncarea?
Dacă ațigătit vreodată într-o tigaie nouă, probabil că v-ați pus una dintre aceste întrebări. Pantelligent (tigaia inteligentă) își propune să le răspundă. După ce ați selectat o rețetă de la aplicațiasmartphone, tigaia utilizează Bluetooth și un senzor termic special pentru a oferi instrucțiuni în timp real pe ecranul telefonului, astfel încât veți ști exact când să întoarceți o friptură, sau cât mai este până se termină ceea ce gătiți.

Aspiratorul pentru ocean

1043305-650-1450099122-boyan-slat-ocean-cleanup-waste-collecting-rays2
Există
o cantitate incredibilă de gunoi provenit din materiale plastice în mijlocul Oceanului Pacific, o zonă care este mai mare decât suprafața statului Texas din SUA, o suprafață în continuă creștere. Procesul de curățare este de durată și foarte costisitor. În schimb, proiectul denumit Cleanup Ocean propune un aspirator plutitor, care se întinde pe o suprafața de 100 km, la un cost estimat la 15 milioane dolari, care folosește curenți naturali pentru a strângegunoaiele ca într-o capcană. Folosit la intensitate maximă, acest aspirator ar putea reducecoșul de gunoi al oceanului cu 42% în 10 ani.

Sistemul de oprire a sforăitului

1043755-650-1450099122-fundnora-pillow-psfk1
Nora” este prima soluție inteligentă și noninvazivă, proiectată special pentru a opri sforăitul.Nora nu este un sistem de purtat pe nas sau pe față. Este un sistem mic ce se așează sub pernă și care în urma vibrațiilor, transmite impulsuri care ajută la mișcarea capului, astfel încât sforăitul este oprit. Această mișcare stimulează mușchii gâtului și îi relaxează. Ca urmare, căile respiratorii  își reiau poziția naturală și se poate respira în mod normal din nou.

Ghiveciul care crește odată cu planta

1044505-650-1450099122-102.png

Compania Ayaskan din Japonia, specilizată în design de obiect, a realizat un ghiveci folosind tehnica origami, care crește odată cu planat! Pereții ghiveciului sunt mobili și printr-o tehnică specială aceștia măresc spațiul în care cresc rădăcinile plantei astfel încât nu este nevoie decât de adaos de pământ, fără a muta planta dintr-un ghiveci în altul, riscând distrugerea ei.

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: brightside.me, time.com

http://www.cunoastelumea.ro/

Acest articol a fost publicat în STIINTA-TEHNOLOGIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.