Nu te lăsa obosit de viaţă!


Sunt sigură că aţi întâlnit „oameni de succes” de-a lungul vieţii dumneavoastră. Aţi întâlnit oameni cu funcţii foarte înalte, care zilnic învârt sume considerabile de bani, care au totul foarte bine pus la punct în ceea ce priveşte serviciul. Oamenii aceştia s-au canalizat pe a atinge obiectivul material, pe urcarea în rangul societăţii şi au muncit enorm pentru a-şi îndeplini ţelul. Totuşi, am întâlnit cazuri în care ei au lăsat în urmă tot ce au făcut până în acel moment şi s-au retras pur şi simplu din activitate, din agitaţia oraşului, (când toate le mergeau perfect) la avantajele materiale, la locul lor în societate… copilăroasă atitudine am putea spune.

Puţini dintre noi înţeleg punctul lor de vedere. Poţi obţine succes, poţi să atingi cele mai înalte culmi ale societăţii, poţi să obţii laudele oamenilor pentru ceea ce ai reuşit să duci la capăt, dar toate astea cu o enormă muncă. Îţi sacrifici anii tinereţii, îţi sacrifici viaţa de familie (după care tânjeşti, dar abia după ce ţi-ai atins ţelul profesional), te dedici pe tine, cu totul, pentru a avansa în post. Şi la un moment dat oboseşti. Investeşti atâta energie şi atâtea sentimente pentru nimic. Ce vei obţine? Recunoştinţa altor oameni? Faimă? Respect? Îţi aduc astea înapoi anii pe care le-ai investit în creşterea ta profesională? Toate sunt trecătoare dacă nu ai reuşit să le împarţi cu cineva care să se bucure din suflet pentru tine. dar, din nefericire, vei ajunge să înţelegi acest lucru abia după ce vei fi îmbătrânit.

Nu te lăsa obosit de succes, pentru că tu îţi alegi cum să îţi faci viaţa. Nu lupta pentru titluri mari şi nu îţi risipi tot ce ai mai de preţ pentru a avansa pe scara socială. Investeşte în lucrurile care contează. Lasă-te înconjurat de oameni care te iubesc, iubeşte la rândul tău pe cei care merită şi nu lăsa viaţa viaţa să te doboare.

La final vei simţi nevoia să te retragi. Vrei să rămâi singur sau vrei să te retragi în sânul familiei tale? Ai grijă ce îţi doreşti, pentru că totul, în afară de iubire, este trecător. Nu îţi dori faimă şi avere, pentru că astea vor veni de la sine dacă faci ceea ce îţi doreşti. Lucrurile care contează cu adevărat de cele mai multe ori sunt lăsate pe locul doi, pentru că tindem să ne axăm pe munca fizică, intelectuală, decât să investim sentimente.

Nu te lăsa obosit de viaţă. Nu lupta să ajungi mare în ochii tăi şi ai celor din jur, ci ai grijă de sufletul şi sănătatea ta. Ai grijă de tine, odihneşte-te şi caută iubirea. Când vine vorba de muncă, fă ce te face fericit şi toate roadele vor veni mai apoi. Nu te axa pe câştig.

Dacă alegi această cale, fii sigur că mai târziu nu vei avea ce să îţi reproşezi.

http://www.andreilaslau.ro/

Acest articol a fost publicat în VIATA INTERIOARA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Nu te lăsa obosit de viaţă!

  1. Nelu Puiu zice:

    Îmi place articolul ! Viaţa trebuie trăită cu bucurie că existăm , cu iubire pentru oameni şi cu mare grijă pentru Planeta PĂMÂNT care ne hrăneşte şi ne ocroteşte !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.