Doar iubeşte-l…. pur şi simplu!


Nu iubi bărbatul de lângă tine pentru ce ar putea deveni,  iubeşte-l aşa cum e. Iubeşte-l pentru că e dezordonat, iubeşte-l pentru că e împiedicat, iubeşte-l pentru că e un dezastru în bucătărie. Nu sta alături de el doar din dorinţa de a-l educa, nu încerca să îl inveţi să fie într-un fel anume, diferit de cum este deja, pentru că vrei neapărat să fie „o persoană mai bună”. E prostesc. Şi e doar concepţia ta, nu o certitudine.

Iubeşte-l pentru că în fiecare seară îţi ascultă răbdător toate ideile, supărările şi grijile, iubeşte-l pentru că te susţine şi te ajută să le depăşeşti.

Iubeşte-l pentru că se trezeşte cu 2 minute înaintea ta şi în loc de „bună dimineaţa” te sărută tandru şi îţi acordă toată atenţia lui. Iubeşte-l pentru că el este Universul tău şi tu eşti Universul lui. Nu încerca să îi impui să fie într-un anumit fel, deoarece dacă se va schimba, va fi o altă persoană, nu cea de care te-ai îndrăgostit. Iubeşte-l pentru cine este el. Iubeşte-l pentru defectele care îl fac atât de special.

Nu ai dreptul să îl schimbi. Nici măcar nu ai dreptul să încerci. Cum să îl iubeşti dacă îţi aloci tot timpul încercând să îl schimbi? Fii deschisă, vorbeşte-i! Nu îi ascunde nimic, lasă-l să fie acolo pentru tine, indiferent de situaţie. Nu încerca să îi impui să te iubească într-un fel anume, nu încerca să îi impui un mod în care să gândească, pentru că nu asta îţi doreşti. În acest fel îl vei pierde pe EL. Îl vei pierde pentru că nu este potrivit.

Când îl vei găsi cu adevărat, el va fi perfect cu toate defectele. Va fi perfect pentru tine, aşa dezordonat şi încăpăţânat. El nu va încerca să te schimbe,  te va iubi aşa cum ştie el mai bine, va face tot ce îi stă în putere să te ţină lângă el şi se va schimba din propria iniţiativă. Nu vizibil, ci doar se va îndrăgosti din ce în ce mai mult. Schimbările vor veni pentru că aşa simte, nu pentru că tu i-o impui.

Dacă îl iubesti, nu încerca să îl schimbi. Dacă şi el te iubeşte, o va face singur. În relaţiile în care există cu adevărat iubire, oamenii cresc şi se maturizează, schimbările venind din ambele părţi. Toate acestea fără efort, fără niciun sacrificiu şi fără reproşuri.

Nu îl iubeşti aşa cum e, ci iubeşti o imagine a ceea ce ar putea deveni. În cazul ăsta, lasă-l! Nu eşti obligată să stai lângă bărbatul nepotrivit, precum nici el nu trebuie să stea lângă femeia nepotrivită. În această situaţie amândoi vă veţi chinui. Şi nu este corect faţă de niciunul dintre voi. Eşti liberă să îţi cauţi sufletul pereche, pe care îl vei găsi la momentul potrivit. Nu ai voie să îţi petreci viaţa lângă cineva nepotrivit.

Vei şti când îl vei întâlni pe EL al tău. Atunci când l-ai găsit, iubeşte-l pentru că este EL, iubeşte-l pentru că este al tău şi te face fericită indiferent dacă ai success sau nu, pentru că este singurul care te face să zâmbeşti din suflet.

http://www.andreilaslau.ro/

Acest articol a fost publicat în SEX - FAMILIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.