Aderarea la NATO a distrus armata naţională a României


Înainte de aderarea la NATO și Uniunea Europeană ni s-a promis siguranță , dezvoltare , prosperitate și faptul că vom ajunge și noi o țară la nivelul celor capitaliste avansate. Pentru asta ni s-au cerut o serie de sacrificii sau cadouri pentru Occident , concretizate în privatizări , schimbări de legislație , distrugeri de ramuri întregi ale economiei , împrumuturi la FMI și Banca Mondială etc.

În ceea ce privește armata , România a fost obligată la restructurări masive , participări la operații militare comune în diverse țări , plus contribuții financiare și acceptarea unor obiective militare străine pe teritoriul său. Ceea ce nu a fost prezentat în presa aservită prea mult este faptul că armata națională a fost practic desființată , sau cel puțin pusă în incapacitatea de a mai putea apăra teritoriul patriei, Aceasta s-a realizat prin reducerea masivă a tehnicii și efectivelor militare. O prezentare succintă a transformărilor dramatice suferite de armata română înainte de aderarea la NATO :

Spre exemplu, SUA au impus României, ca o condiţie a integrării în NATO, reducerea structurii sale defensive la 25% din cea existentă în 1996, totul începând cu Hotărârea nr. 0103/1997 a CSAT referitoare la restructurarea unor Mari Unităţi și Unităţi din compunerea Sistemului Naţional de Apărare, întărită prin Hotărârea de Guvern nr.110/14.04.1997. Din 1997 până în 2004, când România a intrat în NATO au fost desfiinţate 86 de unităţi militare, cu precădere cele înzestrate cu tehnica cea mai modernă la acea dată, fără ca în locul acestei tehnici de luptă să fie introdusă alta mai modernă.

http://dantanasescu.ro/…/aderarea-la-nato-a-distrus-armata-…

https://www.facebook.com/Noua-Ordine-Mondial%C4%83-143141262536653/

Acest articol a fost publicat în ARMATA (distrusa). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.