MERITĂ APLAUZE! COPILUL SĂRAC LIPIT DINTR-UN SAT DE MUNTE, AJUNS CERCETĂTOR LA NASA


sarac2

Alexandru Chimba este tanarul roman dintr-un sat ingropat de timp care a reusit sa devina cercetator la NASA. Povestea lui merita sa fie pe buzele tuturor romanilor!

Alexandru Chimba s-a nascut in Firijba Valcii intr-o familie saraca si numeroasa. Tatal sau era taietor de lemne iar mama lui nu se dadea la o parte sa ia in carca un bustean cat omul de gros. Inca de pe bancile scolii profesorii au inteles ca Alexandru are ceva special: iubea stelele.

Dupa razboi, la varsta de 11 ani tanarul a fost trimis la Râmnicu Vâlcea sa faca gimnaziul iar drumul l-a purtat spre Bucuresti. Deja în clasa a X-a, Alexandru analiza teoriile despre meteoriti, despre galaxii, copilul din Firijba era deja considerat un geniu.

În anul doi la facultatea de matematică viata lui s-a schimbat total. Alexandru a disparut fara urma chiar inainte de Craciun. Pana in primavara anului 1990 cand in satuc soseste o masina mare, alba, din care coboară un barbat inalt, cu parul grizonat, iar femeile din sat il recunosc.

„Lixandru lui Uca? Tu esti Lixandru a’ lui Uca?”
Alexandru Chimba ajunsese la NASA, traia in Maine. A fost printre cei care au pregatit programul Mars Pathfinder, noteaza râmnicuvâlceaweek.ro. Din pacate, romanii nu au ajuns sa ii afle povestea impresionanta. Povestea de viata a unui tanar care din nimic a ajuns printre stele.

„Ar fi o şansă, satul este deja părăsit, noi am dus drumul până la intrare. Dar este o minune, un sat virgin în mijloc de pădure. Depinde foarte mult care sunt intenţiile domnului Alexandru. Oricum, doreşte să se reîntoarcă aici, la un moment dat. Locul se poate preta la orice, tabără de pictură, de teatru etc”, spune primarul Constantin Şerban.

http://www.obiectivonline.ro/

Acest articol a fost publicat în ROMANI DESTEPTI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la MERITĂ APLAUZE! COPILUL SĂRAC LIPIT DINTR-UN SAT DE MUNTE, AJUNS CERCETĂTOR LA NASA

  1. Malec zice:

    Dlor am citit deunazi o carte scrisa de dl Ion Novacescu care trateaza-linsajul mediatic asupra lui Bratianu in anii primului si anilor de dupa razboiul prim.Ei bine ,vreau sa va spun ca reiese de acolo ca ,,stinga ” era o forta inca de atunci.Trist este ca s-a ajuns sa fie sub obladuire bolsevica.Deci au existat oameni de stinga de atunci,sau chiar mai devreme.De ce Dzeu sa ne miram de origina dlui Iliescu? Putea sa fie oricine in locul dlui

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.