Mircea Diaconu, spulberat de Iulian Capsali, după ce europarlamentarul a semnat documentul care prevede o uniune europeană federală și DESFIINȚAREA STATELOR NAȚIONALE


Cind imi aduc aminte citi au pus botul la actorasul asta cind a intrat in politica…ohoo. NIMENI care intra in politica, nu este un om pentru binele nostru. Cind va dispare acest sistem nenorocit capitalist, Ro. isi va reveni.

După ce a votat în legislativul UE în favoarea legalizării căsătoriilor între persoane de același sex, europarlamentarul Mircea Diaconu semnează acum un document în aceeați măsură de controvesat. Alături de alți doi europarlamentari români, Renate Weber și Marinescu Marian Jean, Diaconu și-a pus semnătura pe manifestul Spinelli, document care spune că „Soluțiile naționale nu pot furniza soluții adecvate. (…) Soluțiile naționale aparțin trecutului. Scopul nostru este o Europă Federală, o Europă post-națională”.
Regizorul și publicistul Iulian Capsali critică, într-un comentariu pe Facebook, decizia lui Mircea Diaconu de a semna un document lansat de grupul Spinelli (al comunistului cu același nume) în Parlamentul European, care prevde nici mai mult nici mai puțin decât instituirea unei uniuni europene federale. Mai pe scurt, desființarea statelor naționale.
Acesta este textul postat de Iulian Capsali:
„Pentru mocofanii care l-au trimis pe Diaconu în PE ca fiind o soluție „antisistem”
Soluțiile naționale sunt soluții ale trecutului. Scopul nostru este o Europă federală post-națională, o Europă a cetățenilor. Acesta este visul părinților fondatori atât de greu de înfăptuit. A fost proiectul lui Altiero Spinelli. Această Europă o vrem. Pentru această Europă ne luptăm. Pentru că aceasta este Europa viitorului.”
(manifest al grupului Spinelli din PE)
Semnat de parlamentarii români Mircea Diaconu, Renate Weber și Marinescu Marian Jean.
Spinelli a fost un comunist italian care a conceput, ca „părinte fondator” al UE, direcția federalistă și a pus la punct manifestul Ventotene semnat de comuniști și stânga italiană pe insula care i-a dat numele, devenit ulterior program al Mișcării Federaliste Europa, fondată de Altiero Spinelli în 1943″.
Acest articol a fost publicat în ROMANIA-EUROPA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.