Strategia bombă a americanilor: Vor să dezintegreze Rusia


Moscova a acuzat marţi SUA că încearcă, prin toate mijloacele, să slăbească Rusia şi că sunt gata să meargă până la dezmembrarea Federaţiei Ruse pentru a-şi atinge acest scop.

”Ei (americanii) vor să slăbească la maxim ţara noastră. Nu este exclus atingerea acestui obiectiv şi pe calea dezmembrării Federaţiei Ruse. Aceasta le-ar permite Statelor Unite accesul la resursele bogate, pe care, după ei, Rusia le deţine pe nedrept”, a declarat secretarul Consiliului rus de Securitate, Nikolai Patruşev, citat de lenta.ru.

În acelaşi timp, Nikolai Patruşev, fost şef al serviciilor de securitate ruse (FSB, fost KGB), a declarat că Rusia nu pretinde la un rol de superputere şi că ţara sa nu doreşte să domine lumea. ”Înţelegem, desigur, faptul că Rusia este doar o parte din fosta Uniune Sovietică şi nu pretinde la rolul de superputere. Spre deosebire de SUA, Rusia nu doreşte să domine lumea”, a declarat Patruşev, potrivit gazeta.ru.

El a ţinut să adauge că aceasta nu înseamnă că Rusia nu are interese naţionale, pe care este obligată să le apere, în special printr-o politică externă eficientă.

De amintit că, în noua strategie de securitate naţională, semnată de preşedintele Vladimir Putin la sfârşitul lunii decembrie 2015, SUA sunt menţionate printre ameninţările la adresa securităţii naţionale a Rusiei. Acelaşi document prevede că una din priorităţile Rusiei în perspectivă pe termen lung este aceea de a întări statutul ei de una din cele mai importate puteri ale lumii, scrie agerpres.ro

http://www.stiripesurse.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în RUSIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s