Cercetătorii din Marea Britanie au primit dreptul de a modifica genetic embrioni umani. Criticile aduse proiectului


Prima licență din Marea Britanie pentru modificarea genetică a embrionilor umani a fost acordată unor cercetători. Decizia, la fel de controversată ca și tehnica medicală în sine, prevede însă clar că niciunul dintre acești embrioni nu poate fi implantat în trupul unei femei, anunță yahoonews.com.

”Licența a fost acordată după ce Dr. Kathy Niakan de la Institutul Francis Crick a depus o cerere pentru prelungirea licenței de funcționare care includea și studii de cercetare în privința modificării genetice a embrionilor”, se arată în comunicatul remis de HFEA, autoritatea care reglementează aceste studii în Marea Britanie.

Concret, geneticienii britanici vor să vadă ce se întâmplă în primul stadiu de formare a unui organism uman, pentru a-și da seama ce anume provoacă pierderea sarcinii.

Tehnica se numește editare genetică și presupune modificarea ADN-ului. Testele vor avea loc în prima săptămână de viață a embrionilor.

”Proiectul ar trebui să ajute cuplurile infertile și femeile care pierd sarcina în primele săptămâni”, a spus Bruce Whitelaw, profesor la Universitea din Edinburgh.

Britanicii nu sunt singurii care folosesc această tehnică. Chinezii au anunțat anul trecut că au modificat genetic embrioni umani, pentru a corecta o genă care provoacă o boală a sângelui.

Există însă numeroase critici la adresa acestei tehnici genetice, pe motiv că deschide ușa pentru programarea genetică a copiilor în viitor.

http://www.activenews.ro/

Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.