Expert SETI susține că extratereștrii ar putea prelua controlul asupra noastră dacă ne-ar găsi planeta


Pai controlul e de sute de mii de ani…

Mulți oameni cred că nu suntem singuri în Univers și că undeva departe în spațiu mai există planete locuite cu ființe extraterestre cel puțin la fel de inteligente ca noi. Totuși, suntem noi pregătiți pentru a ne întâmpina vecinii din afara sistemului solar? Jill Tarter, astronom, și co-fondator al Institutului SETI susține că nu. Mai mult, dacă extratereștrii ne-ar vizita, aceștia ar putea prelua controlul asupra noastră datorită tehnologiei lor net superioare.

„Dacă ei ar apărea la ușa noastră, înseamnă că au tehnologii care sunt mult mai avansate decât ale noastre. Din această cauză, ei vor fi cei care ar stabili regulile pe planeta noastră”, a declarat acesta pentru TechCrunch.

Cu toate acestea, astronomul crede că în cazul în care civilizațiile extraterestre ar fi capabile să dezvolte tehnologii atât de sofisticate pentru a le permite să depășească obstacolul distanțelor interstelare, cel mai probabil ar avea o atitudine neutră sau pașnică față de noi, dorind probabil doar să ne studieze, la fel cum facem și noi cu alte viețuitoare.

Proiectul SETI de căutare a inteligentei extraterestre, continuă în prezent prin detectarea undelor radio și a semnalelor optice din univers care pot indica prezența altor civilizații. Totuși dr. Tarter recunoaște că e posibil ca metodele noastre din secolul 21 să fie rudimentare și neeficiente „Poate că nu avem tehnologia și cunoștințele necesare pentru a detecta viață extraterestră. Dacă explorăm o porţiune de spaţiu de dimensiunea oceanelor de pe palneta noastră, înseamnă că am examinat doar un pahar de apă dintr-un întreg ocean.”

Institutul SETI se află în California, SUA, și a fost înființat în 1985.

P.S. Dar oare, dacă o civilixație extraterestră ar fi doar cu vreo 10.000 de ani mai avansați ca noi din punct de vedere tehnologic, nu ar putea să fie prezentă pe planetă, fără ca noi să știm?

sursa: dailymail.co.uk

sursa: ancient-code.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în SPATIU - EXTRATERESTRI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.