Roata-motor Diunov, deocamdată pe bicicletă (+Video)


Мотор-колесо Дуюнова, пока только на велосипеде (+Видео)

Inventatorul rus Dmitri Diunov a elabora prototipul roții-motor, care ar putea fi utilizat în curînd în industria constructoare de mașini. Motorul e asincron și nu are nevoie de magneți, fapt ce face construcția mai economă. Momentul forței este de 200 Nm. 2,7 Kwt. La Chinezi – în medie 50 Nm.

Acest material video a deveni viral pe Internet și a devenit sursă de inspirație pentru mulți amatori ai transportului electric. Inventatorul Dmitri Diunov a propus utilizarea în locul centurii de magneți, folosiți în motoarele clasice, un inel larg din înfășurare de cupru. Puterea prototipului este de circa 2,5 kWt, momentul forței – 200 Nm.

În filmuleț, inventatorul a dezvoltat o viteză de pînă la 90 km/oră în oraș, iar în minutul 11:32 este o relatare interesantă despre un automobil ZAZ, care a întrecut vehiculul electric Tesla, pe ruta Kiev-Monte Carlo.

Trebuie de menționat că legendarul ZAZ a fost elaborat de renumitul tehnician din Odesa, Serghei Velcev, unul dintre cei mai buni experți în automobile din Ucraina. Însă despre el va fi o istorie aparte.

De ce acest material circulă mai mult de un an pe rețelele de socializare, dar nu există nici un progres în producție?

Cel mai probabil, explicația e una – inventatorul nu vrea să facă din inveția sa opne source și vrea să cîștige cît mai mulți bani.

Așa la noi mor sute sau chiar mii de inveții reușite, iar în locul lor vin invențiile din alte țări, de exemplu, din Brazilia, unde cele mai multe invenții sunt publicate imediat cu cod deschis. Sau, totuși, merită să încercăm să adunăm bani pentru elaborarea primului prototip de automobil cu asemenea roți. Să sperăm că roata-motor Diunov va avea continuare dincolo de bicicleta autorului.

Sursa: rodovid.me

http://ecology.md/

Reclame
Acest articol a fost publicat în STIINTA-TEHNOLOGIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Roata-motor Diunov, deocamdată pe bicicletă (+Video)

 1. Cătălin zice:

  Asemenea roți se găsesc de mult timp de cumpărat fiind destul de mulți producători… Din păcate sunt puțini cei care au auzit de ele… Orice autovehicul poate fi transformat într-unul electric prin simpla înlocuire a roților acestuia cu roți electrice și a motorului cu un banc de baterii eficiente de tip Bat-Cap ( baterii capacitor ) sau supercondensatoare.
  Dau aici două legături, una spre saituri de unde se pot achiziționa în general roți de biciclete și motorete, iar altul de unde se pot achiziționa roți de autovehicule.
  http://www.aliexpress.com/price/electric-wheel-motor_price.html?src=google&albch=search&acnt=479-062-3723&isdl=y&aff_short_key=UneMJZVf&albcp=266121556&albag=7593673036&slnk=&trgt=dsa-42862830006&plac=&crea=64152518716&netw=g&device=c&mtctp=b&memo1=1t1&gclid=CMGPxZHO-coCFUf3wgodTS4NVg
  http://www.alibaba.com/showroom/electric-car-wheel-motor.html

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s