REACȚIA naționaliștilor români după ‘sfaturile’ venite de la Budapesta


Naționaliștii români dau o replică dură extremiștilor maghiari din Partidul Jobbik după ce liderul lor a recomandat în cadrul unui interviu modificarea Constituției României pentru a permite autonomie teritorială pe baze etnice pentru secui. ”Trebuie reconsiderat cât din actualul teritoriu al Ungariei este îndreptățit să-i aparțină Budapestei” le replică cei din Partidul România Unită.

”Politicienii Ungariei sunt tot mai obraznici cu privire la politica internă a României. Faptul că liderul Jobbik, Vona Gabor, ne transmite propuneri de modificare a Constituției pentru a permite autonomia teritorială pe criterii etnice, reprezintă un pas înainte al insistenței Ungariei de a se amesteca în România.

În istorie, lăcomia Ungariei cu privire la teritoriile vecinilor a fost pedepsită cu micșorarea statului maghiar. Dacă Jobbik își permite să ne propună modificarea Constituției și cedarea unui teritoriu românesc în avantajul politicii maghiare, atunci probabil că, din nou, Ungaria se crede o țară prea mare și ar trebui micșorată.

Dacă tot vorbim de modificări teritoriale, trebuie reconsiderat cât din actualul teritoriu al Ungariei este îndreptățit să-i aparțină Budapestei, iar Ungaria trebuie să primească o lecție ca în 1918 dacă insistă să obțină ce nu îi aparține.

Ungaria a fost întotdeauna un stat prea mare și prea agresiv, iar lecția Trianonului nu i-a fost suficientă. Ungaria are nevoie de un nou Trianon și de o scurtare a nasului și a teritoriului pentru a nu se mai amesteca în organizarea țărilor vecine! Dacă fiecare din țările care înconjoară Ungaria și-ar reclama zonele istorice care acum sunt în componența Ungariei, din acest stat ar mai rămâne numai Budapesta!”, susține Bogdan Diaconu, președintele PRU, într-un comunicat remis STIRIPESURSE.RO

http://www.stiripesurse.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în UNGURI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.