Este posibil ca energia timpului să curgă în direcţia opusă? Fizicienii au găsit deja răspunsul


Într-un univers alternativ, timpul ar putea curge în direcţie opusă faţă de cum suntem obişnuiţi. Dacă acest lucru este valabil, ar însemna că trecutul nostru corespunde unui viitor îndepărtat, într-o lume paralelă. Oamenii de ştiinţă au formulat o ipoteză referitoare la modul în care interacţionează săgeţile de timp.

O echipă de fizicieni din cadrul Institutului Tehnologic din California (CIT) şi Institutului Tehnologic din Massachusetts (MIT), SUA, au arătat că nu sunt primii care fac această afirmaţie, ci doar au demonstrat că fenomenul ar putea fi studiat în detaliu cu ajutorul principiilor formulate în trecut de alţi oameni de ştiinţă. Folosind entropia (mărime de stare termică a sistemelor fizice) ca bază a experimentului lor, cercetătorii au dezvoltat o metodă prin care pot observa apariţia spontană a săgeţilor de timp, dar şi propagarea acestora într-o direcţie sau alta.

Sean Carroll (CIT) şi Alan Guth (MIT) susţin că, în conformitate cu legile fizicii, direcţia în care curge timpul nu este importantă. În acest sens, timpul care curge în sens invers nu ar face notă discordantă de celelalte standarde după care se guvernează Universul.

Pentru a-şi putea susţine ipoteza, fizicienii americani au realizat un experiment. În cadrul acestuia, au propagat particule într-un mediu care simulează Universul infinit. S-a observat faptul că fiecare particulă avea o viteză aleatorie, iar săgeţile de timp se propagau în mod spontan. În aceste condiţii, jumătate dintre particule se răspândea într-o direcţie, determinând creşterea entropiei sistemului, iar cealaltă jumătate se răspândea în direcţia opusă, diminuând nivelul entropiei acestuia.

Cercetătorii americani au descris acest fenomen ca fiind „interacţiunea săgeţilor de timp”. Mai exact, Caroll şi Guth susţin că, în momentul în care o săgeată de timp se propagă într-o direcţie, aceeaşi săgeată ar putea acţiona şi în direcţia opusă.

Ceea ce eu şi colegul meu Alan încercăm să facem este să demonstrăm faptul că în orice colţ al Universului există săgeţi de timp. Dacă ne folosim imaginaţia, le putem compara pe acestea cu întregul Univers, însă un astfel de experiment ar necesita extrem de multă muncă”, a declarat Sean Caroll. În mod concret, oamenii de ştiinţă americani încearcă să aplice teoria pe care au enunţat-o la o scară mult mai mare, cum ar fi multiversul (mulţime ipotetică de universuri posibile) şi să demonstreze că în universuri paralele cu al nostru timpul ar putea curge invers faţă de cum îl percepem noi.

http://www.yogaesoteric.net/

Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERA(timpul). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Este posibil ca energia timpului să curgă în direcţia opusă? Fizicienii au găsit deja răspunsul

  1. Greu, dacă nu, chiar imposibil de înţeles cum e cu ,,săgeţile ” de timp invocate în articol ! TIMPUL există doar în măsura în care există cel puţin un element de referinţă . Indiferent de spaţiul în care se manifestă, direcţia vectorului TIMP are un singur sens : Către VIITOR ! TRECUTUL poate influienţa PREZENTUL şi VIITORUL însă îmi este imposibil să-mi imaginez că VIITORUL poate influienţa în vre-un fel PREZENTUL şi TRECUTUL !!! Opinia generală, de Bun Simţ, este că ,,TIMPUL nu se mai întoarce !!! ” E IREVERSIBIL !!!!!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.