După ce câteva sortimente au fost retrase de pe piaţă Problemele României legate de legislația privind apa îmbuteliată


Declaraţie surprinzătoare a directorului Societăţii Apelor Minerale, Radu Dumitru. Acesta susţine că România nu are o legislaţie clară care priveşte apa îmbuteliată, iar în magazine poate ajunge şi apa de la robinet.

Dumitru mai precizează că singura institutie care avizeaza izvoarele este Direcţia de Sănătate Publică, informează B1 TV.

Afirmaţiile vin în contextul în care cinci sortimente de apă au fost retrase de pe piaţă după ce au depăşit de câteva sute de ori indicatorii microbiologici.

Directia de Sanatate Publica este singura institutie a statului care avizeaza izvoarele , iar seful societatii apelor minerale a adaugat ca din cauza ca producatorii acestor ape nu platesc redevente statului roman, pot scoate la vanzare peturile cu preturi mult mai mici decat cele pentru apa minerala plata.

Astfel, consumul de apa a scăzut de la 1,5 miliarde de litri la doar un miliard în câţiva ani.

Reprezentanţii Apemin Tușnad SA, una dintre firmele acuzate, spun că analizele microbiologice nu se referă la sursa de apă ci la un lot de apă îmbuteliată de societatea respectivă.

„Informaţiile în cauză se referă la o analiză microbiologică efectuată asupra unui produs ce face parte dintr-un lot îmbuteliat de societatea noastră în urmă cu două luni, produs aflat la vânzare pe raftul unuia dintre distribuitorii noştri. Informaţiile nu se referă la analize microbiologice efectuate la sursa sau la locul de îmbuteliere a apei de izvor ‘Izvorul Zânelor’. Rezultatele analizelor interne, precum şi toate analizele efectuate de DSP Harghita în cadrul programului de monitorizare de audit au fost mereu conforme”, arată un comunicat de presă al Apemin Tuşnad.

Recent cinci sortimente de apa imbuteliata, care ar fi periculoasa pentru consum, au fost descoperite de ANPC, in magazine din Bucuresti. Rezultatele unor analize au aratat depasiri, chiar si de pana la 200 de ori, a cantitatii de germeni in apa ambalata.

http://www.cotidianul.ro/

Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE(sistem). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.