Defăimarea țării sau a națiunii române va fi pedepsită cu închisoarea


Manifestările publice săvârșite cu intenția de a defăima țara sau națiunea română ar putea fi pedepsite cu închisoarea după ce a fost depus un proiect de lege depus la Senat de un grup de parlamentari PSD, PC și UNPR, anunțăMediafax.
Inițiatorii acestei legi vor reintroducerea în Codul Penal a infracțiunii de „defăimare a țării sau a națiunii”, care ar urma să fie pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

În expunerea de motive, aleșii invocă evenimentele care au avut loc la Târgu Secuiesc de 1 decembrie 2015, faptul că tot mai mulți cetățeni de alte etnii consideră Ziua națională a României ca zi de doliu sau că personaje istorice au fost spânzurate simbolic.

„Aceste manifestări secesioniste și iredentiste, aceste instigări la crima de leznațiune nu fac parte din sfera dreptului la liberă expresie, ci pot fi considerate acte pregătitoare care pun în pericol securitatea națională. Suntem în situația în care Codul Penal al României pedepsește infracțiuni cu un pericol social foarte redus cum este «abuzul de încredere» în timp ce crimele de leznațiune sunt pedepsite cu o banală amendă contravențională”, motivează inițiatorii.
Reclame
Acest articol a fost publicat în UNGURI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.