Împărații traci ai Romei – Constantin Chlorus


Imnul României spune în felul următor : Deșteaptă-te române !, adică române nu te mai lăsa dus de nas de toți cei care iți vor răul, dacă în trecut Andrei Mureșanu ( n. 16 noiembrie 1816, Bistrița – d. 12 octombrie 1863, Brașov) a trebuit să ne spună că trebuie să ne trezim din somnul cel de moarte, atunci de ce unii vor ne țină în această stare de somnolență ?

Ei vor să ne convingă de faptul că discriminăm , că nu suntem îndeajuns de toleranți, că nu suntem îndeajuns de europeni ( de parcă nu ne-am fi născut în Europa ), dar lăsând la o parte părerea unor cozi de topor care vor să ne închidă ochii, consider că este rolul meu ( și al acelora ca mine ) să deschid ochii românilor și să prezint ceea ce alții se feresc.

  Marcus Flavius Valerius Constantius Herculius Augustus  ( 250 – 306 )cunoscut sub numele de Constantin Chlorus a fost împărat al împeriului Roman între anii 293 și 306. El a fost tatăl lui Constantin cel Mare și fondatorul dinastiei Constantiniene.

Pentru a demonstra unde se afla tracismul său trebuie să spun de locul în care s-a născut, și anume Dardania, ținutul tracilor dardani ( strămoșii noștri ) care au construit Troia.

Întrând în armată de la o vărstă fragedă, înaintează în grad datorită vitejiei de care dă dovadă în luptă devine membru al gărzii personale a împăratului Aurelian, apoi în anul 284 devine guvernator al provinciei Dalmația.

În anul 285 îl susține pe Dioclețian în lupta împotriva lui Carinus și astfel în anul 286 întră în grațiile lui Maximian care îl ridică la rangul de prefect al pretorienilor.

În anul 288 Constantin își demonstrează abilitățile de comandant învingând o invazie a alemmanilor.

Împăratul Maximian îl ridică în anul 293 la rangul de Cezar și îi oferă Galia și Britania pentru a le guverna.

Prima misiune care trebuie să fie împlinită de Constantin a constat în lupta împotriva uzurpatorului Carausius care s-a autodeclarat împărat al Angliei, după înfrâgerea uzurpatorului Constantin a trebuit să iși îndrepte privirea către est, acolo unde francii erau pregătiți pentru luptă, următorii doi ani fiind dedicați lupte împotriva acestor invadatori germanici, în anul 295 reușind să iasă în totalitate învingător.

Mutându-se în Anglia, acolo reorganizează teritoriul și forțele armate astfel încât să lupte mai ușor împotriva invadatorilor.

În anul 298, în bătălia de la Lingones înfrânge o nouă invazie alemmană.

În anul 303 are loc o reîmpărțire a puterii în imperiul Roman,Galerius și Dioclețian îi aleg ca viitori cezari pe Severus și pe Maximian Daia, Constantin Chlorus este îngrijorat de această alegere deoarece se aștepta ca fiul său să ajungă Cezar.

Acest eveniment neavând loc, Constantin a trebuit să își ajute fiul să devină împărat și pregătește o armată pentru acesta.

În 305 Constantius trecut în Marea Britanie, a călătorit în nordul îndepărtat al insulei şi a lansat oexpediţie militară împotriva picţilor, afirmând că o victorie împotriva lor şi titlul de BritannicusMaximus II de 07 ianuarie 306. Dupa ce sa retras la Eboracum (York), pentru iarna, Constantius a planificat să continue campania, dar la 25 iulie 306, Constantius a murit. Aşa cum era pe moarte,Constantius a recomandat pe fiul său la armata ca succesor al lui Constantin, prin urmare, a fostdeclarat împărat de către legiunile de la York.

http://spartacus-titanul.blogspot.ro/

Acest articol a fost publicat în URMASII DACILOR(imparati). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.