Islamizarea României: In Călărasi s-a inaugurat o moschee. Mass-media tace


Pe 7 aprilie a fost inaugurată prima moschee din Calarasi, probabil nu va fi si ultima…

Desi au fost prezenti 11 ambasadori, reprezentanti ai unor tari islamice din Romania, alaturi de Secretarul de Stat din cadrul Departamentului pentru Relatii Interetnice, Aledin Amet, si autoritati locale, presa centrala a TACUT pentru ca asa a fost ordinul. „Inaugurarea de astăzi nu a fost mediatizată deoarece organizatorii au vrut să evite ca subiectul să fie comentat de presă în tonul de până acum, sub influenţa evenimentelor internaţionale. „Nu am vrut nici să fie subiect de agendă electorală”, a mai spus muftiul Murat Iusuf.”

Constantanoastra.ro:

„Astăzi are loc inaugurarea primei moschei din judeţul Călăraşi, pe un teren proprietate privată a Municipiului Călăraşi, dat în folosinţă gratuită Muftiatului Cultului Musulman din România încă din 2006.

Muftiul Cultului Musulman din România, Murat Iusuf, spune că moscheea era o necesitate întrucât enoriaşii musulmani din judeţ nu aveau niciun lăcaş de cult unde să se roage. Sunt circa 2000 de suflete, atât turci, cât şi tătari, dar mai mulţi turci. Muftiul a ţinut să precizeze că este vorba de turci autohtoni, pentru a preîntâmpina comentarii asemănătoare celor apărute în legătură cu proiectata moschee din Bucureşti.

Banii pentru construcţia moscheii au fost procuraţi de muftiat, cu un sprijin mic din partea Diyanet-ului (instituţia din Turcia care administrează problemele legate de religie – denumirea completă este Preşedinţia Afacerilor Religioase – Diyanet İşleri Başkanlığı), pe baza protocolului pe care muftiatul îl are încheiat cu această instituţie. Oameni de afaceri turci, dar şi români au contribuit cu materiale de construcţie pentru moschee. Clădirea va fi una modestă, asemănătoare moscheilor din localităţile Mihail Kogălniceanu, Ovidiu sau Castelu, din judeţul Constanţa.

Inaugurarea de astăzi nu a fost mediatizată deoarece organizatorii au vrut să evite ca subiectul să fie comentat de presă în tonul de până acum, sub influenţa evenimentelor internaţionale. „Nu am vrut nici să fie subiect de agendă electorală”, a mai spus muftiul Murat Iusuf.

La eveniment participă reprezentanţi ai etniilor turcă şi tătară, secretarul de stat de la Departamentul pentru Relaţii Intertenice, Aledin Amet, autorităţile locale din Călăraşi, dar şi, potrivit muftiului, 11 ambasadori ai unor ţări islamice în România.”

http://www.glasulstramosesc.ro/

Acest articol a fost publicat în RELIGIE(islam Ro.). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.