Cum şi-au făcut sătmărenii palate din balcoane şi au câştigat o cameră în plus


Cum şi-au făcut sătmărenii palate din balcoane şi au câştigat o cameră în plus FOTO

Locuitorii apartamentelor de la parterul blocurilor au forţat mâna legii sau chiar au încălcat legea cu totul şi şi-au construit balcoane pe spaţiul public sau le-au extins pe cele existente. În unele cazuri acestea sunt terase, în altele camere de locuit, având un aspect de mici palate.
Imaginaţia şi tupeul unor sătmăreni nu cunoaşte limite, iar atunci când legislaţia şi cei care artrebui să o aplice sunt indulgenţi, se pot naşte monştri. Cam în aceeaşi categorie pot fi numite şi câteva balcoane ale unor apartamente din cartierul micro 17, pe care proprietarii le-au renovat după bunul lor plac, fără nici un bun gust sau respect faţă de restul vecinilor.

Aşa au ajuns să apară unele balcoane închise, atât la parterul blocurilor cât şi la primele etaje care pot să rivalizeze fie unele terase de lu,x fie palatele ţigăneşti, fiind ele însele un fel de turnuleţ al acestora. Stâlpii in beton cu diferite forme, umbrelele colorate, toate fac nota discordantă din peisajul urban al unei curţi de bloc. Unde mai pui că cei de la parter şi-au adjudecat şi spaţiul de sub balcon, unde în alte locuri este folosit pentru diverse utilizări, ca mici depozite pentru diverse lucruri din casă. Deşi aceştia ocupă spaţiul public ilegal, prea puţini reuşind să aibă destule pile pentru a primi autorizaţie, nimeni nu le face nimic. Prin extinderea balconului unii dintre ei au câştigat chiar o cameră în plus, lucru care din nou nu este penalizat nici la plata impozitului, deşi suprafaţa locuibilă a apartamentului a crescut.

În cartierul Micro 17 se pot identifica cu uşurinţă câteva balcoane închise, acestea fiind apartamente prevăzute probabil din construcţie cu balcon. După ce acesta au fost închise,fie prin zidire, fie cu geamuri termopan, proprietarii au simţit totuşi nevoia să mai aibă un mic balcon unde să iasă la aer şi să privească cerul şi curtea, aşa că la balconul iniţial şi-au mai făcut un balcon mai mic, la carei-au pus stâlp de beton. Singurul element pozitiv din tot peisajul sunt florile, care dau o pată de culoare. Există balcoane în cartierul Micro 16 care au fost făcute de-a lungul celor două care şi a bucătăriei de la apartamentul de la parter. Acestea sunt în sine o adevărată cameră, câştigându-se aproximativ 10 mp locuibili, fiind cazuri în care acel balcon dacă este puţin mai lat este chiar o cameră de sine stătătoare, unde oamenii obişnuiesc să doarmă vara, fiind mai răcoare.

http://adevarul.ro/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.