Oameni de afaceri excentrici și-au construit vile, temple sau „munți” pe acoperișul unor blocuri turn. Unde se întâmplă acest lucru?


Chinezii continuă să uimească lumea prin construcțiile lor mai mult sau mai puțin convenționale. După ce au copiat mai multe clădiri simbol și monumente istorice ale lumii – de la Casa Alba, Turnul Eiffel sau piramidele egiptene, acum, probabil pentru a fi mai aproape de Rai, au început să își construiască atât temple, cât și vile particulare direct pe acoperișul blocurilor.

Conform mai multor articole din mass-media locală, un templu privat a fost construit pe acoperișul unei clădiri de apartamente de lux cu 21 etaje din cartierul Nanfang, orașul Shenzen. Ridicarea acestuia a durat trei ani, însă nimeni, nici măcar locatarii nu știu cui îi aparține. Structura de pe acoperiș este înconjurată de multă vegetație și ornamente din aur. Scanere de amprente digitale pentru acces, camere de supraveghere și câini de pază. Templul privat, suspectat a fi o construcție ilegală, pune în pericol integritatea structurală a întregii clădiri, dar locatarii spun că plângerile lor nu au schimbat cu nimic situația.

templu

templu2

O altă construcție la fel de inedită este proprietatea lui Zhang Biqing, un om de afaceri de succes de la Beijing. Acesta și-a petrecut ultimii șase ani construind un „mini-munte” artificial și o vilă cu două etaje, pe terasa unui bloc de apartamente din capitala Chinei. Blocul de 26 etaje se află în apropierea parcului central al metropolei, iar locuitorii săi s-au plâns în nenumărate rânduri la autorități că enormitatea complexului de pe terasa lor le pune viețile în pericol. Se pare ca întregul proiect de pe acoperiș este ilegal, deoarece Zhang nu a primit niciodată permisiunea unei asemenea construcții însă nimeni nu l-a deranjat vreodată, deși ziarele din China au dedicat pagini întregi de reportaje despre situația creată în Beijing de vila sa inedită.

templu4templu5templu9

sursa: odditycentral.com/

sursa: odditycentral.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în CURIOZITATI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s