THE FOURTH KIND (2009) , FILM


Fiind bazat pe intamplari reale, „The Fourth Kind” o are in centrul actiunii pe tanara psihiatra Abbey Tyler, care este insarcinata sa investigheze o serie de disparitii si sinucideri bizare petrecute in orasul Nome din statul nord-american Alaska pe parcursul ultimilor 40 de ani. Dupa moartea violenta a sotului ei Will, impreuna cu care are doi copii pe nume Ronnie si Ashley, Abbey Tyler se implica cu toata convingerea in sondarea subconstientului catorva dintre pacientii ei din Nome, care par sa fi fost victimele unor experiente paranormale infricosatoare legate de rapirile extraterestre. Primul localnic care accepta sa fie hipnotizat de catre psihiatra este Tommy Fisher, care sfarseste prin a-si impusca familia inainte de a se sinucide, in vreme ce al doilea pacient pe nume Scott Stracinsky sfarseste prin a paraliza de la gat in jos. Disparitia inexplicabila a fiicei sale Ashley, inregistrarile tulburatoare ale sedintelor de hipnoza ce i-au avut ca subiecti pe Tommy si Scott si nu in ultimul rand moartea suspecta a sotului ei Will o determina pe Abbey Tyler sa ii ceara colegului sau Abel Campos sa o introduca in stare de transa pentru a afla adevarul.

 

Universitatea Chapman găzduieşte un interviu televizat al psihologului Dr. Abigail Tyler (Charlotte Milchard & Milla Jovovich). Ea spune o poveste despre un eveniment petrecut în Nome, Alaska, în octombrie 2000, referitoare la o întâlnire cu extratereştrii. În august 2000, soţul lui Abigail, Will, este ucis într-un mod misterios atunci când dormea. Ea înregistrează şedinţele de hipnoterapie cu trei pacienţi diferiţi, fiecare dintre ei având aceeaşi experienţă: în fiecare noapte văd o bufniţă privindu-i fix prin fereastră. Tyler pune doi din cei trei pacienţi sub hipnoză şi, în timp ce sunt aşa, ambii relatează poveşti similare ale unor creaturi ce încearcă să pătrundă în casele lor. Tommy Fisher (Corey Johnson), primul ei pacient hipnotizat, se întoarce acasă, îşi ucide familia şi apoi se sinucide.

După ce ascultă similitudinile puse pe seama apariţiilor nocturne, Abbey suspectează că aceşti pacienţi e posibil să fie victimele unei răpiri non-umane. Sunt dovezi chiar că ea însăşi ar fi fost răpită când un asistent de-al ei îi dă o casetă video unde se aude vocea ei şi apoi se aude un sunet ca şi cum ceva ar intra în casa ei şi ar ataca-o, iar atacatorul vorbeşte într-o limbă necunoscută. Abbey, totuşi, nu îşi aminteşte nimic despre aşa ceva. Dr. Abel Campos (Elias Koteas), un psiholog din Anchorage şi coleg al lui Tyler, este circumspect în privinţa acestor afirmaţii.

Mai târziu, Tyler îl contactează pe Dr. Odusami (Hakeem Kae-Kazim), un specialist în graiuri antice, care a fost abordat şi de soţul ei, pentru a identifica misterioasa limbă ce se vorbeşte în timpul presupusei răpiri. Odusami identifică acea limbă ca fiind Sumeriană. Pe urmă, fiica ei, Ashely, este răpită la rându-i, dar şeriful August (Will Patton) nu crede în aceste teorii şi o acuză pe ea de dispariţia fiicei sale, luându-i şi băieţelul mai mic de sub custodie. Băieţelul, totuşi, se duce cu ei de bună voie, deoarece nici el nu crede în aceste teorii de răpiri ale extratereştrilor.

aici filmul ;

The Fourth Kind – Al patrulea gen (2009)

Acest articol a fost publicat în FILME. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.