Descoperire de ultima ora! Gradina mobila care supravietuieste singura! Video


verde _opt

Tehnologia din ziua de azi evolueaza cu o viteza uimitoare. Producatorii de masini promit masini care vor merge fara sofer, iar mai nou arhitectii ne propun gradina cibernetica, care functioneaza in mod autonom si poate avea resurse proprii.

Proiectul se numeste „Hortcum machina, B” si a fost creat de William Victor Camilleri, in parteneriat cu Danilo Sampaio de la scoala de Arhitectura Bartlett de la University College din Londra.

Dispozitivul modern foloseste o serie de senzori de monitorizare electro-fiziologica a plantei, care, practic, ii confera o forma primitiva de ‘inteligenta’. „Nucleul sau are 12 module de gradina, fiecare dintre acestea contine specii native britanice orientate spre exterior care se pot extinde in forma liniara.

Acest mod de actionare permite structurii sa devina mobila prin deplasarea centrului de gravitate. Inteligenta dispozitivului consta in detectia electro-fiziologica a starii individuale a plantelor, in controalele si luarea deciziilor in ce priveste orientarea structurii si in mobilitatea acestuia”, au declarat membrii echipei.

Cu alte cuvinte, gradina se poate rostogoli pana cand senzorii electro-chimici nu descopera un mediu ideal pentru supravietuirea plantelor. „in viitorul apropiat vom avea mult mai dezvoltat domeniul de autoturisme si vehicule fara sofer, forme autonome de zbor si alte forme de robotica inteligenta cu care vom construi un habitat comun. „Hortcum machina B este un cyber-gradinar urban”, afirma membrii echipei.

http://m.caplimpede.ro/

Acest articol a fost publicat în VIDEO DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.