Cutia cu aur din Interiorul Tău (1)


Motto: ,,Țin enorm la ceasul ăsta. Îl am de la tata. Mi l-a vândut pe patul de moarte”. (Woody Allen)

Un cerșetor stătea la marginea unui drum de mai bine de 30 de ani. Într-o zi trecu pe acolo un străin. ,,Te înduri să-mi dai un ban?”, murmură mecanic cerșetorul, întinzându-i vechea lui șapcă de baseball. ,,Nu am nimic să-ți dau”, spuse străinul. ,,Dar pe ce ești așezat?”, întrebă acesta. ,,Un gunoi”, răspunse cerșetorul. ,,E doar o cutie veche. Stau pe ea de când mă știu”. ,,Te-ai uitat vreodată înăuntru?”, întrebă străinul. ,,Nu”, răspunse cerșetorul. ,,Ce rost are? Nu e nimic în ea”. ,,Uită-te înăuntru”, insistă străinul. Cerșetorul reuși să ridice puțin capacul. Șocat, nevenindu-i să creadă, văzu că toată cutia era plină cu aur.

Eu sunt străinul, Eremitul, care nu are nimic să-ți dea și care-ți spune să te uiți înăuntru. Nu în interiorul unei cutii, ca în parabolă, ci undeva mai aproape: în Interiorul Tău.

-,,Dar eu nu sunt un cerșetor” – mi se pare că te aud protestând.

,,Cei care nu și-au găsit încă adevărata bogăție, care este strălucitoarea strălucire a Ființei și sentimentul profund și indestructibil de pace venit cu ea, sunt cerșetori, chiar dacă dețin cele mai mari bogății materiale. Ei caută în afara lor fărâme de plăcere sau de satisfacție, de recunoaștere, de siguranță sau de iubire, deși au în sine o comoară care conține nu numai aceste lucruri, ci este infinit mai bogată decât orice le-ar putea oferi lumea” – spunea cândva maestrul contemporan, Eckhart Tolle.

Cheia Libertății noastre a fost tot timpul la noi, fără ca să fi știut vreodată. Ea a constat în caracteristicile calitative ale Atenției pe care am manifestat-o în fiecare clipă. Prin practicarea continuă și conștientă a Atenției ne fortificăm, ne rafinăm și activitatea de percepție a Energiei. Toate acestea, desigur, se desfășoară în paralel cu procesul nostru de Vindecare Interioară.

CITEȘTE și ,,Ia-o mai încet!”

Primul pas poate fi învățarea artei de creare a unui mediu de viață conștient prin PRACTICA ATENȚIEI SACRE. Atunci când vine vorba de caracteristicile Atenției noastre, suntem ca un copil care când ia prima dată în mână un ciocan, doar lovește haotic cu el fără a ști încă faptul că există o anumită modalitate de a ține un ciocan și de a lovi un cui, una care nu necesită un consum foarte mare de Energie și permite atingerea unui grad foarte mare de precizie. În conștiința noastră obișnuită, Atenția pe care o manifestăm lovește și ea haotic, fără îndemânare și, uneori, chiar cu agresivitate în senzațiile noastre, formulând judecăți de valoare și cerând imperios ca lucrurile să fie diferite. Potrivit numeroaselor studii făcute pe această temă, în lumea întreagă, în medie, ființa umană este 90% inconștientă și 10% conștientă de ceea ce spune, face, gândește și simte. Este surprinzător, nu? Acest lucru înseamnă că îți folosești 90% din timp, în fiecare zi, acționând, vorbind și gândind mecanic.

Partea din mentalul Tău, numită ,,subconștient” îți afectează direct regiunea plexului solar, situată între ombilic și inimă. Ceea ce se înregistrează în subconștient acționează asupra emoțiilor Tale, care, la rândul lor influențează felul Tău de a acționa. Se spune că subconștientul poate înregistra 10.000 de mesaje pe zi, în cazul unei persoane active, care trăiește într-un oraș mare. Subconștientul este ca un calculator din corpul Tău. Înregistrează tot ceea ce se întâmplă în viața Ta. Din momentul concepției, cu nouă luni înainte de a te naște, înregistrează tot ce s-a spus, văzut sau auzit, perceput de simțurile Tale.

Voi da un exemplu de ceea ce poate face subconștientul Tău: când mergi spre locul Tău de muncă, captează toate panourile de semnalizare, de publicitate, trecătorii, numele străzilor, culorile, sunetele…tot ceea ce vezi și auzi. Acceptă totul așa cum un calculator își acceptă datele. Acceptă comenzile așa cum i le dai Tu. Înregistrează tot ceea ce primește și acționează în consecință. Are o mare influență asupra felului Tău de a fi, de a acționa, de a gândi și de a simți. De câte ori nu ai trecut prin fața aceluiași panou ce făcea reclamă la o marcă de țigări și, fără să-ți dai seama, ai adoptat-o imediat! Te-ai lăsat hipnotizat. Subconștientul Tău a captat mesajul și, imediat, a apărut pofta de a încerca o nouă marcă de țigări. O groază de hipnotizări pândesc la fiecare colț. Una din cele mai tari a fost televiziunea, iar acum, că e COOL! – Facebook , că deh!, e ,,maxim” să ai cât mai mulți ,,prieteni”…

Oamenii nu își dau seama de tot ceea ce captează și cât de multe lucruri fac în urma mesajelor captate. De aceea, este important pentru Tine să fii ATENT la tot ceea ce lași să intre în subconștientul Tău. Receptivitatea desăvârșită reprezintă o formă rafinată a Atenței care, în mod automat, Te aduce în prezent, deoarece a fi CONȘTIENT de caracteristicile de moment ale Atenței înseamnă să fii ancorat în PREZENT. Iar aceasta se face prin cel mai simplu instrument aflat la dispoziția Ta , de când AI ALES să vii în această lume: RESPIRAȚIA. Dar despre acest magic instrument, în următoarea poveste…

atar

P.S.

-”Dacă aș fi un cerșetor, cât aș valora?” îl întreabă regele pe străinul Eremit.

-”Cinci sute de galbeni”, răspunse acesta prompt.

-”Doar atăt? Numai hainele de pe mine valorează cinci sute de galbeni!”

-”Știu! Am avut grijă să pun și hainele la socoteală”.

http://www.vestibune.net/

Acest articol a fost publicat în VIATA INTERIOARA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.