În China s-au marcat locuri de parcare mai late, ca să poata parca și șoferițele. Liniile sunt trasate cu roz


descărcare

Femeile au probleme mai mari să parcheze decât bărbaţii, crede directorul unei parcări din China, care a desenat pe asfalt locuri de parcare cu 50% mai late pentru ele, relatează 20minutes.ch citat de Agerpres.

Locurile sunt delimitate cu linii roz, fiind mai late decât spaţiile clasice. Sunt rezervate femeilor, directorul parcării chineze observând că acestea “se încadrează cu greutate pe locurile obişnuite” sau “staţionează neglijent”.

Noile locuri au apărut în luna martie, dar au declanşat recent o polemică pe reţelele de socializare. Directorul parcării a revenit asupra afirmaţiilor sale, declarând că locurile au fost astfel amenajate pentru “a le fi mai la îndemână conducătorilor auto femei şi a le îmbunătăţi securitatea”.

Parcarea din Hangzou nu este însă singura din regiune şi nici din lume are a introdus locuri de parcare speciale pentru femei. În China se găsesc mai multe, dar ele există şi în Austria, Elveţia sau Germania. În unele regiuni din Germania, legile prevăd obligativitatea amenajării în parcări a unor locuri rezervate femeilor, aproape de intrare, pentru a evita colţurile întunecoase. Aceste prevederi au nemulţumit conducătorii auto bărbaţi, care s-au considerat discriminaţi. De fapt ei nu pot fi amendaţi dacă parchează pe locurile pentru femei, fiindcă acele locuri nu au statutul celor pentru persoane cu dizabilităţi.

http://www.napocanews.ro/

Acest articol a fost publicat în LUMEA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.