Wakefield – ROR – autism? – Partea I


Dragilor, am participat la Simpozionul National de Vaccinare din Germania, unde l-am intalnit personal pe doctorul Andrew Wakefield, care a fost aplaudat la scena deschisa minute in sir dupa prelegerea lui.

Asa ca a sosit momentul sa scriu un articol mai cuprinzator despre celebrul „Wakefield paper” 🙂

Cine este dr. Andrew Wakefield?

Nascut in 1957, Wakefield a profesat ca si gastroenterolog si chirurg, a lucrat la Royal Free Hospital in Londra, a scris peste 130 de lucrari peer-reviewed, niciuna nefiind retrasa cu exceptia celei cu cantec (ajungem si acolo).

De asemenea, subliniez ca -in ciuda dezinformarii practicate de postacii farma- vorbim in continuare de DR. Andrew Wakefield, deoarece i s-a retras doar licenta de a mai practica medicina in sistemul alopat, dar NU au cum sa-i ia titlul de doctor, castigat prin munca si examene si diplome.


Cum a devenit celebru dr. Andrew Wakefield?

Ia sa vedem, cunoasteti celebra publicatie publicata de dr. Andrew Wakefield, prof. John Walker Smith, dr. Simon Burch (plus 10 co-autori) in revista medicala britanica The Lancet in 1998: Ileal-lymphoid-nodular hyperplasia, non-specific colitis, and pervasive developmental disorder in children, Lancet, Volume 351, No. 9103, p637–641, 28 februarie 1998?

Lucrarea continea initial o serie de observatii clinice despre 12 copii cu tulburari gastro-intestinale, intarzieri in dezvoltare si autism. Ulterior, la acestia s-au adaugat alti 40 de copii, dintre care 39 cu acelasi sindrom.

Acea lucrare era un PAPER, nu un studiu clinic – cum regurgiteaza vaccinofilii-, era doar o lucrare care prezenta o serie de 12 analize de caz. Era vorba de 12 copii, care primisera trimitere la spitalul unde lucra si dr. Wakefield, copii autisti care sufereau ingrozitor si aveau dureri intestinale insuportabile.

Unii din acei copii, tratati cu indiferenta de doctorii lor („e autist, cine stie de ce se manifesta asa?”), dormeau fie pe mingi mari medicinale, fie pe marginea canapelei, cu capul in jos, pentru a-si ALINA DURERILE!!! Ceea ce medicii considerau „comportament inadecvat, de autist” era in realitate cel mai ADECVAT comportament al unor fiinte nevinovate care suportau niste dureri crancene!

Deci, repet, era vorba de niste analize de caz in acel PAPER!

In plus, dragii mei, surpriza!!!!……….

in acel PAPER nu s-a afirmat NICIODATA
ca ar fi existat un efect cauzal intre vaccinuri si autism!
[drops the mic]

Si totusi, in fiecare referinta din mass-media vacacinista despre „studiul lui Wakefield” se afirma ca acesta ar fi fost „demontat”… Baieti, NU era nimic in acel paper care sa poata fi „demontat”!

Ati analizat seria de articole publicate de reporterul Brian Deer, care au condus la retragerea acelui paper cu autori multipli de catre revista The Lancet si la distrugerea reputatiei dr.Wakefield?? Dr. Wakefield a fost doar tapul ispasitor, iar mass media mainstream ne arata doar o singura fata a medaliei.

Nu mai conteaza ca Brian Deer s-a dat drept altcineva cand i-a intervievat pe parintii unora dintre copiii la care se face referire in lucrare. Nu mai conteaza ca Brian Deer nu a fost niciodata jurnalist medical sau stiintific si, astfel, era absolut necalificat din punct de vedere al stiintei pentru a scrie acele articole. Nu mai conteaza nici ca au existat numeroase lucrari peer-reviewed care sustin constatarile facute de dr. Wakefield. Si au mai verificat si altii observatiile doctorului Wakefield si au ajuns la concluzia ca ele erau indreptatite.

Si, in sfarsit, nimeni nu vede nimic ciudat in posibilele motivatii pentru angajarea lui Brian Deer de catre editorul Paul Nuki (The Sunday Times din Londra), care era fiul prof. George Nuki, care -desigur, intamplator- era membru al comisiei de admitere pe piata a vaccinurilor fix atunci cand vaccinul ROR a fost introdus la sfarsitul anilor ’80. Pai nu va miroase a conflict de interese?

Cu alte cuvinte, nici un reportaj echilibrat, nici o perspectiva, niciun material analizat de la sursa. De ce sa se agite? Este mult mai usor sa mergi cu turma, cu ceea ce toata lumea presupune deja ca este intregul adevar si nimic altceva. De ce sa te deranjezi ca jurnalist sa-ti faci treaba, cand te poti baza pe munca altcuiva si iei cu copy-paste ce scrie toata lumea? Celebrul „paper Wakefield” a fost „demascat”, „demontat”, doctorul a fost discreditat, ca facuse „frauda”. Pe bune??

Dar ce scrie in lucrarea dr. Andrew Wakefield et al.?

Ei bine, haideti sa analizam pe text lucrarea doctorului Wakefield care a fost publicata si apoi retrasa din Lancet.

Va invit s-o cititi, inainte de a va urca in trenul dezinformarii despre munca acestui om si a celorlalti autori. Si va invit sa cititi si cele 20 de surse de la finalul articolului!

Discreditare? Demontare? Hai, nu, serios!

Autorii au stabilit, mentionand si alte lucrari in aceasta directie[4][5][6], ca „aceste studii, impreuna cu al nostru, inclusiv dovada de anemie si deficienta IgA in anumiti copii, ar sustine ipoteza ca un intestin inflamat sau disfunctional ar putea juca un rol in modificarile de comportament la unii copii.

Alte constatari ale acestei lucrari, de unde reiese clar ca scopul era exclusiv de a-i AJUTA pe acei copii:

Unul din aspectele functiei intestinale defectuoase care ar putea permite o permeabilitate marita fata de peptide exogene este deficienta sistemelor de fenil-sulfur transferaza, dupa cum a fost descris de Waring.[7] Matricea de glicoproteine a peretelui intestinal care este sulfatata normal actioneaza in reglarea traficului celular si molecular.[8] Distrugerea acestei matrici si o permeabilitate intestinala crescuta, ambele fiind caracteristici ale sindromului de colon iritabil[9], pot cauza disfunctii atat intestinale cat si neuropsihiatrice. O sulfizare enterohepatica defectuoasa si o detoxifiere consecutiva de elemente cum ar fi aminele fenolice (dopamina, tiramina si serotonina)[10] pot contribui de asemenea.  Atat prezenta inflamatiei intestinale cat si absenta unor anomalii neurologice detectabile in acesti copii denota o influenta exogena asupra functiilor cerebrale. Observatiile lui Lucarelli despre faptul ca eliminarea unui antigen enteric provocator a dus la imbunatatirea simptomelor de comportament la copii, sugereaza un element reversibil al acestui sindrom.

Stati usor, ca acum urmeaza pasajele semnificative, in care autorii CITEAZA descoperirile altor autori.

Psihoza dezintegrativa este recunoscuta ca si consecinta a encefalitei rujeolice, desi in majoritatea cazurilor nu este identificata nicio cauza.[11] Encefalita virala poate produce tulburari de tip autist, in special cand apare foarte timpuriu.[12] Virusul rubeolic este asociat cu autismul si vaccinul combinat de rujeola, oreion, rubeola (mai degraba decat vaccinul rujeolic monovalent) a fost de asemenea implicat. Fudenberg[13] a mentionat ca la 15 din 20 de copii autisti, primele simptome au aparut in decurs de o saptamana dupa vaccinare. Gupta[14] a comentat despre asociatia izbitoare dintre vaccinarea ROR si aparitia simptomelor de comportament la toti copiii pe care ii analizase el cu autism regresiv. Atat virusul rujeolic[15][16] si vaccinarea rujeolica[17] au fost implicate ca si factori de risc in boala Crohn si o infectie persistenta cu tulpina de virus rujeolic vaccinal a fost descoperita in copiii cu hepatita autoimuna.[18]

DA, dragilor, dr. Wakefield si autorii lucrarii citeaza alti oameni de stiinta care concluzionasera ca 1) simptomele de autism aparusera la foarte scurt timp dupa vaccinare si 2) atat virusul rujeolic cat si vaccinarea rujeolica sunt factori de risc pentru boala Crohn.  Ceva in neregula aici, dragi raspandaci?

Iar acum urmeaza apoteoza din lucrarea Wakefield et al.:

Nu am demonstrat o asociatie intre vaccinul ROR si sindromul descris. Au fost incepute studii virologice care ar putea ajuta la rezolvarea acestei probleme.

Say whaaaaat???? Zice ca NU a demonstrat nicio asociatie??? Nenorocitul, ce criminal, dom’le!!!! Auzi, sa spuna el aici codificat ca vaccinurile cauzeaza autism!

Si iata si concluzia:

Daca exista o legatura cauzala intre vaccinul ROR si acest sindrom, o incidenta marita ar putea fi anticipata dupa introducerea acestui vaccin in Marea Britanie in 1988. Dovezile publicate nu sunt capabile sa arate daca exista vreo schimbare in incidenta[19] sau vreo legatura cu vaccinul ROR.[20]

Din nou: Say whaaaaat???? Cum adica dovezile NU sunt capabile sa arate????? Ce criminal!! Huo, escroc mincinos ce esti!! Sigur si aici a bagat el vreun mesaj codificat cum ca vaccinurile cauzeaza autism! Hai, postaci, cautati si descifrati, manca-v-ar mama 🙂

Vedeti voi, dragi vaccinofili, oamenii inteligenti citesc sursele, in timp ce voi doar regurgitati propaganda 🙂

Ce-i drept, 10 din cei 13 autori ai lucrarii au dat inapoi de frica sau din oportunism si si-au retras contributiile. Nu mai spun ca au semnat o scrisoare prin care spuneau ca ei retrag contributia lor la ipoteza ca vaccinurile ar cauza autism, cu singura problema -dupa cum vedeti mai sus- ca acest PAPER nu a sustinut NICIODATA ca vaccinurile ar cauza autism.

DAR cum ramane cu ceilalti doi, in afara de Wakefield? Ei de ce au avut curajul sa nu retraga nimic?

Tribunalul britanic a dat ulterior verdict ca aceasta lucrare NU era si nu avea CUM sa fie frauduloasa, noroc cu co-autorul lui Wakefield, prof. John Walker-Smith, care a avut destui bani ca sa ii dea in judecata pe cei de la Consiliul Medical General si A CASTIGAT, fiind exonerat complet. Procesul a durat vreo 8 ani si pentru dr. Wakefield ar fi costat peste 500.000 de lire sterline daca ar fi procesat si el pana la Curtea Suprema, precum prof. Walker-Smith!

Acesta este singurul motiv pentru care dr. Wakefield NU a fost reabilitat, asemenea prof. Walker-Smith! Dr. Wakefield nu a avut bani de atatea procese. Era insa un gastroenterolog si chirurg reputat, cu peste 130 de lucrari publicate in sistem peer-review, iar „discreditarea” lui s-a facut pur si simplu la comanda cartelului farma, pentru a realiza un precedent politic, numai bun de vanturat ca si cliseu in toate discutiile despre legatura vaccinuri-autism: „Vezi ca daca deschizi ciocul patesti ca Wakefield!

Asa ca data viitoare cand mai auziti „Ah, doctorul ala a fost demascat si studiul ala a fost discreditat”, va rog intrebati persoana respectiva daca a citit „studiul ala„. Pe pariu ca nu l-a citit.Oferiti-i voi aceasta posibilitate.

Va urma…

Si nu uitati – documentarul VaxXed va circula in curand si in Europa, mai precis in Romania!

Iata si o amintire de la intalnirea cu acest om deosebit!

Iata si alte cercetari si lucrari peer-reviewed care sustin rezultatele lucrarii Wakefield et al despre autism si sindromul colonului iritabil (colita limfocitica, hiperplazie ileala limfoida nodulara, enterocolita autista etc.):

  • Furlano R, Anthony A, Day R, Brown A, Mc Garvey L, Thomson M, et al. “Colonic CD8 and T cell filtration with epithelial damage in children with autism.” J Pediatr, 2001;138:366-72.
  • Sabra S, Bellanti JA, Colon AR. “Ileal lymphoid hyperplasia, non-specific colitis and pervasive developmental disorder in children.” The Lancet, 1998;352:234-5.
  • Torrente F., Machado N., Perez-Machado M., Furlano R., Thomson M., Davies S., Wakefield AJ, Walker-Smith JA, Murch SH. “Enteropathy with T cell infiltration and epithelial IgG deposition in autism.” Molecular Psychiatry, 2002;7:375-382.
  • Wakefield AJ, Anthony A, Murch SH, Thomson M, Montgomery SM, Davies S, Walker-Smith JA. “Enterocolitis in children with developmental disorder.” American Journal of Gastroenterology, 2000;95:2285-2295.
  • Ashwood P, Anthony A, Pellicer AA, Torrente F, Wakefield AJ. “Intestinal lymphocyte populations in children with regressive autism: evidence for extensive mucosal immunopathology.” Journal of Clinical Immunology, 2003;23:504-517.

Urmatoarele lucrari peer-reviewed papers au replicat rezultatele initiale ale Dr. Wakefield:

  • Gonzalez, L. et al., “Endoscopic and Histological Characteristics of the Digestive Mucosa in Autistic Children with gastro-Intestinal Symptoms.” Arch Venez Pueric Pediatr, 2005;69:19-25.
  • Balzola, F., et al., “Panenteric IBD-like disease in a patient with regressive autism shown for the first time by wireless capsule enteroscopy: Another piece in the jig-saw of the gut-brain syndrome?” American Journal of Gastroenterology, 2005. 100(4): p. 979- 981.
  • Balzola F et al . “Autistic enterocolitis: confirmation of a new inflammatory bowel disease in an Italian cohort of patients.” Gastroenterology, 2005;128(Suppl. 2);A-303.

Iata si articole despre tratamentul simptomelor gastrointestinale la copiii autisti:

  • Buie T, et al. Pediatrics. 2010 Jan;125 Suppl 1:S19-29. Recommendations for evaluation and treatment of common gastrointestinal problems in children with ASDs.
  • Buie T, et al. Pediatrics. 2010 Jan;125 Suppl 1:S1-18. Evaluation, diagnosis, and treatment of gastrointestinal disorders in individuals with ASDs: a consensus report.
[2] http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2897%2911096-0/fulltext
[3] https://www.youtube.com/watch?v=n7NotxTg7jg&feature=youtu.be
[4] Asperger, H. Die Psychopathologie des coeliakakranken kindes. Ann Paediatr. 1961; 197: 146–151
[5] Walker-Smith, JA and Andrews, J. Alpha-1 antitrypsin, autism and coeliac disease. Lancet.1972; ii: 883–884
[6] D’Eufemia, P, Celli, M, Finocchiaro, R et al. Abnormal intestinal permeability in children with autism. Acta Paediatrica. 1996; 85: 1076–1079 
[7] Waring RH, Ngong JM. Sulphate metabolism in allergy induced autism: relevance to disease aetiology, conference proceedings, biological perspectives in autism, University of Durham, NAS 35–44. 
[8] Murch, SH, MacDonald, TT, Walker-Smith, JA, Levin, M, Lionetti, P, and Klein, NJ. Disruption of sulphated glycosaminoglycans in intestinal inflammation. Lancet. 1993; 341: 711–741 
[9] Gupta, S. Immunology and immunologic treatment of autism. Proc Natl Autism Assn Chicago.1996; : 455–460 
[10] Warren, RP and Singh, VK. Elevated serotonin levels in autism: association with the major histocompatibility complex. Neuropsychobiology. 1996; 34: 72–75 
[11] Rutter M, Taylor E, Hersor L. In: Child and adolescent psychiatry. 3rd edn. London: Blackwells Scientific Publications: 581–82.
[12] Wing, L. in: The Autistic Spectrum. Constable, London; 1996: 68–71
[13] Fudenberg, HH. Dialysable lymphocyte extract (DLyE) in infantile onset autism: a pilot study.Biotherapy. 1996; 9: 13–17
[14] Gupta, S. Immunology and immunologic treatment of autism. Proc Natl Autism Assn Chicago. 1996; : 455–460 
[15] Miyamoto, H, Tanaka, T, Kitamoto, N, Fukada, Y, and Takashi, S. Detection of immunoreactive antigen with monoclonal antibody tomeasles virus in tissue from patients with Crohn’s disease. J Gastroenterol. 1995; 30: 28–33 
[16] Ekbom, A, Wakefield, AJ, Zack, M, and Adami, H-O. Crohn’s disease following early measles exposure. Lancet. 1994; 344: 508–510
[17] Thompson, N, Montgomery, S, Pounder, RE, and Wakefield, AJ. Is measles vaccination a risk factor for inflammatory bowel diseases?. Lancet. 1995; 345: 1071–1074
[18] Kawashima, H, Mori, T, Takekuma, K, Hoshika, A, Hata, A, and Nakayama, T. Polymerase chain reaction detection of the haemagglutinin gene from an attenuated measles vaccines strain in the peripheral mononuclear cells of children with autoimmune hepatitis. Arch Virol. 1996;141: 877–884
[19] Wing, L. Autism spectrum disorders: no evidence for or against an increase in prevalence..BMJ. 1996; 312: 327–328 
[20] Miller, D, Wadsworth, J, Diamond, J, and Ross, E. Measles vaccination and neurological events. Lancet. 1997; 349: 730–731

https://vactruth.com/2016/04/23/doctor-andrew-wakefield/

Acest articol a fost publicat în VACCIN. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.