migranții din Calais se bucura de BREXIT. Franta nu-i va mai impiedica să treacă în UK


Calais-Migrants-579846

Brexitul are și o parte bună. Migrantii care traiesc in taberele de refugiati din Paris au laudat votul Brexitului sustinand ca autoritatile franceze nu le vor mai bloca trecerea catre Marea Britanie.

Politicienii francezi au reactionat violent la rezultatele referendumului, iar primarul localitatii de granita franceze Calais ar dori desfiintarea taberelor de refugiati din zona sustinand ca guvernul britanic ar trebui sa preia problema in urma votului, scrie Daily Mail.

Cei care cer azil fac incercari nocturne de a se furisa in camioane pentru a trece Canalul Manecii, insa sunt frecvent opriti de catre politia franceza.

Un refugiat afgan a declarat pentru cotidianul britanic Mirror ca “totul este foarte dificil acum, nu lasa oamenii sa mearga in Marea Britanie. Dar daca Marea Britanie iese din Uniunea Europeana, Franta va spune la revedere, luati-va refugiatii.”

In momentul de fata punctele de trecere a frontierei sunt conduse de catre francezi, iar multi migranti traiesc in infamele tabere de refugiati.

Acordul Touquet intre Franta si Marea Britanie cu privire la controlul refugiatilor este readus in discutie in conditiile in care Marea Britanie a votat parasirea Uniunii Europene, iar primarul localitatii Calais, Natacha Bouchart, sustine ca va face toate presiunile pentru ca acordul sa fie suspendat.

“Britanicii trebuie sa suporte consecintele alegerii lor”, a declarat aceasta.

Xavier Bertrand, presedintele de centru-dreapta al regiunii Hauts-de-France a scris pe Twitter: “Britanicii si-au vrut libertatea inapoi, acum trebuie sa isi ia si granita inapoi.”

Inaintea referedumului, un ministru din guvernul francez a avertizat ca un vot pro Brexit ar avea ca si consecinta mutarea taberelor de la Calais in Marea Britanie.

In momentul de fata sunt aproximativ 7.000 de migranti in taberele din Calais si Dunkirk, multi dintre acestia facand incercari repetate de a trece Canalul Manecii. Suspendarea acordului dintre cele doua tari ar insemna ca masinile si camioanele nu vor mai fi verificate daca transporta migranti decat in partea britanica a Canalului.

http://www.napocanews.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s