Politica referendumurilor este creata de elite pentru a diviza si mai mult societatile si a le conduce detasat


. Democratia Directa submineaza insasi democratia si creaza premisele sclavagizarii populatiilor….

In anii 70, in Europa au existat o medie de trei referendumuri pe an, iar in perioada actuala se inregistreaza in jur de opt referendumuri pe an. Cu toate acestea, paradoxal, cetatenii popoarelor unde au avut loc referendumuri, merg la vot pentru a vota clasa politica, pe care in final o submineaza prin referendumuri.

Ne intrebam in mod firesc: Si atunci, pentru ce aceste referendumuri si oare nu exista o entitate in zona europeana care face jocul politic mascat si favorizeaza aceste referendumuri ?
In Marea Britanie, ar fi trebuit ca pe 23 Iunie sa aiba loc referendumul pentru raminerea sau iesirea tarii din UE, insa incidentul cu mina armata, care a dus la moartea lui Cox Jo, face ca acesta sa fie aminat pentru o perioada nedeterminata inca. Nici acolo lucrurile nu sint clare, mai ales ca pozitia lui Cox Jo era pro UE, aidoma majoritatii corporatiilor americane si britanice care isi vad interersele in pericol in cazul iesirii din UE, chiar daca populatia sufera din ce in ce mai mult fiind in UE.

Deci venirea la “timpul potrivit” a uciderii paralamentarei Jo Cox, poate intoarce o serie de voturi anti UE in directia pro UE, iar o mare parte catre al treilea raspuns – “nu stiu”, mai ales ca presa s-a grabit ca, la numai citeva ore dupa atentat sa anunte ca atacatorul a strigat „Britain First”, ceea ce ar arata ca este un asilant dornic de iesirea Marii Britanii din UE. In opinia mea este un joc politic murdar creat la momentul oportun pentru a apara interese ce nu au nimic comun cu interesul national si nivelul de viata al poporului britanic. Jocul politic murdar a aparut ca evident din primul moment, pe biletele referendumului fiind trei variante: “iesirea din UE”, “raminerea in UE” si “nu stiu”. De ce trebuia pusa varianta “nu stiu” atita timp cit cei categoric indecisi putea sa renunte la veni sa voteze in cadrul referendumului ?
In Ungaria lui Victor Orban, se discuta, in faza finala, despre un alt referendum, legat de criza emigrantilor si participarea tarii la gazduirea lor, intrebarea de pe biletul de vot al referendumului fiind: „Sinteti de acord ca UE ar trebui sa aiba puterea de a decide si impune stabilirea cetatenilor non unguri pe teritoriul tarii noastre, fara sa ia in considerare Adunarea Nationala?”. Orban stie deja rezultatul…
In Olanda, popirul este chemat la referendum pentru a decide inceperea tratativelor de afiliere a Ucrainei la UE… Ceea ce cu siguranta va finun NU categoric si poporul olandez stie ca nu este o solutie in contextul economic actual.
Tot in Olanda, activistii se pregatesc pentru un nou referendum legat de acordul comercial transatlantic dintre UE, pe de-o parte si Canada si SUA pe de alta parte(TTIP).
Peste tot, pe Internet sau in Media capitalista si chiar in Romania, vedem aparitia unui alt concept, legat de aceste referendumuri si anume, cel de Democratie Directa, ca si cum votind si fiind liber sa alegi, nu ar fi un exercitiu democratic, dar este un exercitiu democratic, ca dupa ce ai ales, daca vezi ca nu esti satisfacut, sa poti decide un referendum ca sa submineze ceea ce a fost ales… Ce curios acest capitalism si cite masinatii poate inventa pentru ca oamenii sa fie din ce in ce mai divizati si resursele materiale sa se scurga intr-o directie total inutila…

In Elvetia, circul este si mai mare, ei organizind permanent referendumuri si oferind populatiei pagini cu grafice pentru a decide pro sau contra anumitor aspecte, marea lor majoritate nestiind nici ce inseamna aceste grafice si nici daca ele nu sint dependente de alti factori, variabile economice si sociale si elemente care ar putea fi negative intr-un anumit context, pentru societate…
Incepind cu 2014, cind a avut loc referendumul prin care Scotia decidea daca vrea sa mai ranina in UK sau sa fie fie independenta, interesul pentru politica a crescut si diviziunea in rindul poporului Scotian a crescut si ea, alimentind cum nu se poate mai mult, partidul nationalist pro independenta Partidul National Scotian, al carui numar de membri a crescut de la 25.000 la peste 100.000, in scurt timp.
Poporul irlandez a fost pus in fata urnelor unui referendum in care sa decida casatoriile persoanelor de acelasi sex, peste 3/5 dintre irlandezi participind la acest referendum…
Dar ne intrebam pe buna dreptate: Este acest referendum mult trimbitat din Iralnda, un exercitiu de angajament civic al populatiei, din moment ce el duce la o diviziune si indepartare de ceea ce inseamna politicul intr-o societate? Este normal ca referendumurile sa reflecte supararea poporului pe clasa de la guvernare sau este mai normal ca acea clasa politica aleasa sa aiba demnitatea de a iesi din joc in conditii de nerespectare a promisiunilor electorale sau chiar sa existe un cadru legal care sa ii scoata in afara politicii pe acesti perversi si mincinosi politicieni capitalisti, vinduti in totalitate??
Este extrem de vizibila in intreaga Europa, aparitia partidelor nationaliste, care… culmea, au aparut in „sincronism” cu  pleiada de referendumuri la care a fost canalizata populatia Europei.
Un alt aspect interesant este ca acest tip de politica prin referendumuri nu este foarte comuna in SUA si nici incurajata, dar liderii americani sint de acord ca ea sa fie o noua modalitate de „exprimare a populatiei” in Europa, dar nu la ei…. De ce sint americanii de acord cu acest exercitiu „democratic” in Europa, dar nu il imbratiseaza la ei decit in show-uri de genul „American Idol”, „The Voice” si multe alte concursuri muzicale… Putem sa raspundem si sa clarificam acest aspect??
IPSO MORI, arata ca peste 58% dintre italieni si 55% dintre francezi sint de acord cu un referendum legat de raminerea sau parasirea UE de catre tarilor lor…
Exista si un alt tip, mai pervers, de referendum, cel solicitat de clasa politica la putere, pentru a intrerupe presiunea grupurilor cu caracter populist…

Ce cuvint dificil, acest “populism” si cit este de utilizat de capitalisti, fara sa ne intrebam de reverberatiile lui potentiale in gindirea oamenilor, care stiu ca este un cuvint rau….

Dar, de ce este rau? Pentru ca este asociat cu socialismul si chiar cu comunismul, de catre liderii capitalisti…

Eu am intrebat mereu, in lumea capitalista, diversi cetateni care au o impresie foarte negativa fata de acest cuvint populist: „Puteti sa imi spuneti care ar fi opusul cuvintului populist?” Nimeni nu mi-a raspuns… Pai, daca nu sti care este opusul lui, cum poti sa discuti de efectul lui total negativ in societate si mai ales in politica.

Este o chestiune legata de de populism, faptul ca un sistem socialist doreste sa apere interesele poporului, dar nu este populism cind marile corporatii bancare iti trimit rugamniti scrise acasa pentru a agrea sa fi robul lor si in final sa accepti cardurile de credit cu diverse „avantaje” de moment si doresc sa creeze imaginea unui fals avantaj financiar oferite de ele cu larghete, pentru cetatean… Dar daca ar fi numai asta si daca falsul populism capitalist s-ar opri aici, dar nu este cazul…
Dar sa vedem ce efecte extrem de negative pot aduce aceste refeendumuri si asa numita Democratie Directa:
1. Ea creaza un mediu din ce in ce mai complex si dificil prin care sa se poata agrea in relatiile dintre state, in privinta unor politici transnationale, ceea ce este in totala contradictie cu promovarea globalismului si chiar a regionalismului.

Deci, cum pot capitalisti si cetatenii din lagarul capitalist, sa discute de dorinta lor de globalizare, de deschidere a pietelor, de interactiune cu alte economii, de crearea de uniuni economice si politice, din moment ce aceste referendumuri sint tinute la nivel national si multe dintre ele contravin chiar relatiilor comerciale si politice dintre statele care ar trebui sa reprezinte o uniune economica sau politica.

Tratatele sint in general semnate de guverne si supuse aprobarii parlamentelor nationale. Referendumurile complica si vor complica extrem de mult acest proces, fiind imposibil sa vedem ca cele 28 de state ale UE vor ratifica un tratat…
2. In cazul referendumurilor si asa numitei Democratii Directe, minoritatile pot decide politici nationale sau chiar unionale, astfel ca imi este imposibil sa cred ca Uniunea Europeana va exista, chiar daca si referendumisiti o doresc, ca o Uniune a Referendumurilor….
3. Referendumurile si Democratia Directa, duc inevitabil la politici nesincronizate si haos economic si social, ceea ce americanii doresc sa vada in Europa si sa valorifice, in cazul in care razboiul si interventiile militare pe continentul european nu vor avea loc sau vor fi aminate….

Votantii in referendumuri vor accepta, in multe dintre ele, izolarea tarii lor, masura care contravine cu cele de colaborare la nivel unional, regional sau international. Unele referendumuri decid cuantumul cheltuielilor bugetare, reducerea lor, taieri sau programe antiausteritate, ceea ce izoleaza si mai mult economiile europene unele de altele…

Ceea ce adeptii Democratiei Directe trebuie sa inteleaga, este faptul ca acest tip de asa zisa democratie nu poate elimina sau nu poate sa eludeze calculul matematic, modelele matematice si matematica unui fenomen, pentru ca in felul asta ar elimina gindirea din ecuatia economica si sociala a unei tari…
In 2015, curentul liberal din Irlanda a fost in culmea fericirii datorita succesului in referendumului pentru legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex.. Dar intrebarea simpla poate fi: Pot fi drepturile omului subiectul votului majoritatii, sau drepturile omului reprezinta un subiect ce nu ar trebui sa fie supus la vot? Greu de raspuns, insa din nou aceasta asa zisa Democratie Dircecta creaza probleme si confuzie total inutila.
Pe de alta parte, referendumurile nu duc automat la o angajare in cadrul lor a mai multor persoane, depinzind de cite ori acestea sint tinute, in plan local sau national. In plan national, in tarile UE, participarea la referendumuri a scazut de la 71% la inceputul anilor 90,  la mai putin de 41% in ultima perioada, dar totusi raportul este considerabil, tinind cont ca marea majoritate a celor ce au participat la referendumuri, au participat si ca votanti in alegerile politice, care se pare ca nu i-au multumit, dar nu au cerut in campania electorala a potentialilor lideri politci, sa afle cum vad acestia o lege prin care, in cazul nerspectarii angajamentelor luate, sa fie automat eliminati din pozitiile politice pe care le detin.

De ce trebuie sa intervina Democratia Directa, daca votam si sintem de acord cu un candidat, dar nu ii cerem sa dea prima lege cind ajunge pe post, in sensul de a fi exclus in citeva zile de pe pozitia cistigata prin vot, daca nu isi repspecta programul electoral in ordine prestabilita?
Referendumul Italian, a costat tara si evident contribuabilii, peste 340 de milioane de dolari, bani care ar fi fost vitali, strategici chiar, pentru anumite sectoare economice, dar din pacate americanii au infectat popoarele europene cu acest tip de manifestare artificiala a democratiei care se numeste Democratia Directa si care face jocul Americii pe fata…
Un alt aspect evident este faptul ca aceste referendumuri promovate de Democratia Directa si inghitite de o mare parte a europenilor, duc la o divizarea din ce in ce mai mare a populatiei acestor tari care practica sistemul fantoma al referendumurilor.

Ce se intimpla in multe cazuri, cu efecte negative puternice in urma referendumurilor? Clasa politca isi ajusteaza politicile, functie de aceste referendumuri si creaza haos de proportii, dar la dorinta poporului, dupa care, aceasi clasa politica se prevaleaza de democratie si are ocazia sa creeze programe economice locale si nationale a caror derulare aduce dupa sine un nou nivel al coruptiei si le umple buzunarele, lasind sa se inteleaga faptul ca acest tip de democratie prin referendumuri, este ceea ce isi doreste si este necesar populatiei… chiar daca acest proces face ca politicienii sa arate ca nu stiu ce spun si ce fac…
Eu cred ca, daca americanii folosesc acest tip de democratie prin referendumuri pentru show-uri de toate felurile, pentru American Idol, The Voice si altele, ar trebui sa le folosim si noi pentru Talentele Romanesti si chiar pentru Eurovision, ca sa aratam ca sintem americani, pentru ca am fost si inca mai sintem de acord cu ei din pacate, cu deplasarile si instalarile armelor lor pentru a ne „apara democratiile”.

Este ultimul lucru care ar conveni gasti de infractori politci de la Washington! Are cine sa le raspunda sub forma asta, dintre liderii europeni, fara sa discut de Romania, care este fara management politic? Deocamdata raspunsul pare sa fie NU….

Mai vrem Democratie Directa, pentru a face jocul americanilor, dupa ce am vazut in ce saracie ne-a cufundat?

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

Reclame
Acest articol a fost publicat în EUROPA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.