Euro Cup sau Euro Violenta? Cine alimenteaza acest fenomen si de ce politicienii nu se implica?


 De ce Media Jewmericana si cea Jewropeana creaza premisele unor asemenea confruntari?

Chiar daca tarile lor nu sint in conflict, chiar daca ele fac parte din aceasi uniune economica, chiar daca ei se pot misca si vizita orice tara si isi pot face prieteni peste tot in aceasta UE, chiar daca relatiile economice nu sint atit de tensionate intre tarile lor, multi suporteri s-au intilnit in Franta, transformind stadioanele franceze  in adevarate cimpuri de lupta, iar strazile franceze transfomate in ruine de dupa razboi…. De ce si ce face ca acest lucru sa se intimple..?

Am urmarit inceputul acestor evenimente, in „disputa” dintre suporterii rusi si cei englezi. Pentru englezi nu era o premira, pentru ca ei au „produs” multe fatalitati si au distrus multe stadioane in intreaga Europa. Ei au fost protagonisti celei mai mari tragedii din istoria fotbalului modern, in Belgia, pe stadionul Heysel…
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Heysel_Stadium_disaster

https://youtu.be/ZSGh15VA1sQ

Nu mai departe, in Romania, inainte de 89, cind echipa Romaniei batea Anglia la Bucuresti cu 1-0, aceasi fanatici suporteri englezi au vandalizat Tribuna I a a stadionului 23 August, in acea perioada. Nu s-au spus multe, pentru ca politia romana de atunci se astepta la asa ceva si i-a avut in “grija”, lasindu-i sa plece acasa cu bandaje pe tot corpul. Am fost martorul acelor violente si cred ca englezi au inteles ca acolo, in Romania socialista nu se puteau manifesta in acest fel si poate ca nici nu au mai dorit sa revina, sub forma asta. Au continuat violentele suporterilor britanici peste tot pe unde a jucat nationala lor de fotbal, dar nu la ei acasa, pentru ca perversitatea Albionului nu le permite acest lucru… Este o „cultura” a fotbalului englez, o cultura a violentei, de care nu se pot debarasa acesti „ educati” englezi. De cind si de unde a demarat violenta in fotbalul european? Foarte simplu raspuns. Din Marea Britanie, incepind cu macelul din secolul XIII, de la inceputurile acestui sport…..
http://www.sirc.org/publik/football_violence.pdf

Dar sa revenim si sa vedem de ce in secolul XXI se mai pot intimpla aceste fapte reprobabile la competitiile internationale de fotbal… Sa vedem cine sint protagonisti si de ce sportul a devenit atit  de urit datorita lor.
In primul rind, sesizam ca marea majoritate a cazurilor de violenta , la acest Euro 2016, implica cel putin o grupare de suporteri din Europa de Est sau Centrala sau chiar ambele tabere de „luptatori” sint din aceste zone.

De ce apar atit de mult pe firmament galeriile din tarile est si central europene? Sint frustrari ale suporterilor din aceste zone ale Europei, alimentate de Media? Sint atitudini ale vesticilor controlate de Media? Se pare ca acestea ar fi unele dintre cauze.

Suporterii britanici, mitocani prin natura lor, au huiduit si „ridicat degetul” pe tot parcursul intonarii imnului rus, la inceputul  intilnirii  dintre cele doua tari, dupa care au dat foc steagului national rus, dupa care au calcat in picioare steagul Rusiei, dupa care au dat foc si calcat in picioare portretul Presedintelui Putin, dupa care a venit rindul lui Sharapova sa fie injurata si huiduita. In acelasi timp, rusi au asistat fara sa aiba nici o atitudine huliganica, la intonarea imnului englez….
Cum si de ce a trebuit ca huliganii englezi recunoscuti de un glob intreg, sa arda drapelul rus? Cine i-a povatuit pe ei sa aduca  la o intilnire sportiva de o asemenea anvergura, drapelul rusesc, sa il arda si sa il calce in picioare, sa arda poza presedintelui rus si sa o calce in picioare.

Oare nu ar trebui sa discutam de media comndata din tarile vestice, in care criza se adinceste din ce in ce mai mult, iar deturnarea atentiei a dus la analize belicoase legate de liderul de la Kremlin si Rusia?

Asa vor acesti fanatici englezi pacea in Europa? Asta este educatia „lorzilor” pe care o aduc dupa ei in Europa continentala aceste  gasti de betivi si drogati englezi?
In acelasi context sportiv, as dori sa scot in evidenta atitudinea presdintelui Putin. Pentru inceput, liderul de la Kremlin s-a intrebat pe buna dreptate: Cum  se poate ca 150-200 de suporteri rusi, cifra prezentata de The Independent, Daily Telegraph si alte ziare britanice, sa bata peste 10,000 de suporteri englezi?
http://www.independent.co.uk/news/people/euro-2016-vladimir-putin-russia-violence-england-fan-fights-doubt-a7087971.html
Cu citeva saptamini in urma a avut loc la Moscova, Campionatul Mondial de Hochei, o confruntare mondiala intr-un sport al patimilor, pentru canadieni, americani, rusi, finlandezi, suedezi si altii. Un sport foarte dur si cu suporteri mai mult decit devotati.

Am asistat la aproape toate meciurile, dar totul a decurs intr-un spirit de sportivitate de neimaginat, galeriile se intrepatrundeau, se felicitau si glumeau unii pe seama altora, cum este firesc la orice intilnire sportiva de acest nivel. Am vazut o echipa a Canadei exceptionala, care pina la finala a avut un parcurs formidabil, evident invingindu-i pe americani. Am vazut o echipa tinara si devotata, dornica de lupta a Finlandei, care a invins Rusia in semifinala, fiind aplaudata de un stadion plin, atit de finlandezi cit si de rusi. Am vazut infinala mica o echipa a Rusiei care a surclasat America, invingind-o cu 7-2. Am vazut un spectacol in care hocheistii americani cit si cei rusi s-au imbratisat si felicitat dupa meci.

Nu am vazut nici o bataie sau acte huliganice nici de o parte si nici de alta, nici in arena si nici pe strazi. La finala mare, intre Finlanda si Canada, cistigata cu 2-0 de canadieni, a venit Presedintele Putin, primit cu ovatii si aplauze de  catre toti cei prezenti si de delegatia canadiana, iar la finalul meciului, a intrat pe gheata, a felicitat echipa Canadei si ca un mare iubitor si practicant al sportului, in special hochei si judo, a facut fotografii si a discutat cu jucatorii canadieni, a felicitat tribuna si pe cei prezenti, iar canadienii din tribuna s-au ridicat si l-au aplaudat pentru cuvintele spuse si sportivitatea dovedita de presedintele tarii gazda…… Din „pacate”, la Moscova nu a fost nici presa jewmericana care sa influenteze tribuna si nici sa incite la violenta. Poate ca ar fi fost bine ca liderul de la Kremlin sa se adreseze si suporterilor echipelor de la Euro 2016 si chiar sa fie in tribuna…. Dar din pacate, in Franta, a ramas prezenta doar perversitatea si ura vestica, modul revansard in care trateaza vestul sportul si il foloseste in scopul dorit de marile corporatii din Media….
http://globalnews.ca/video/2716669/russian-president-vladimir-putin-congratulates-canada-on-winning-gold-at-world-hockey-championships
Nu s-a facut prea mare „propaganda” huliganilor britanici, nici la Marsilia, unde acestia au batut, fiind beti crita, organele de politie franceze, care in final s-au vazut nevoiti sa foloseasca gazele lacrimogene si alte gaze pentru dispersarea multimii de englezi fanatici, drogati si beti. Totul desfasurindu-se cu o zi inaintea meciului Rusia-Anglia…. Deci fanatici englezi au facut o incalzire luptind cu politia….dar in final tot rusii sint de vina…
A doua zi, englezii ramasi dupa luptele cu politia au declansat luptele cu suporterii rusi si rusinoasa prezenta in timpul intonarii imnului rus.
La numai o saptamina distanta, suporterii unguri au intrat si ei in lupta cu politia, inaintea meciului cu Islanda, dar imeni nu ne spune de ce s-a intimplat acest lucru si cit au fost ungurii de incitati de fortele de politie franceze, dar pina la urma, o alta tara din estul Europei a fost protagonista de care s-a discutat.
La Lille, suporterii ucrainiei au intrat in lupta cu cei germani, chiar inaintea intilnirii dintre cele doua echipe, avind loc lupte de strada de o intensitate incredibila. De ce din nou o grupare de suporteri din estul Europei de care evident s-a vorbit, uitindu-se sa se spuna ceva despre fanaticii nemti rasi pe cap si plini de tatuaje….?  Din nou o echipa din estul Europei
A urmat Rusia-Slovacia, unde luptele au inceput din nou in strada si s-au continuat pe stadion, slovacii manifestind o ura debordanta fata de rusi, chiar daca cu numai citeva saptamini in urma, la campionatul mondial de hochei de la Moscova, suporterii erau prieteni si au facut un spectacol minunat in arena. Din nou, doua echipe estice si galeriile lor…
La intilnirea dintre Turcia si Spania, mai multi suporteri spanioli purtau insigne mari cu zvastica si evident, in stil capitalist occidental, au atacat galeria turca, dar pina la urma, presa a discutat de turci si comportamentul lor si nu de nazistii spanioli, care au fost „cuminti” in stil fascist… Din nou o echipa a unei tari fata de care vestul nu are respect, chiar daca Erdogan&Co, incearca sa traga avantaje dupa urma unei colaborari perverse cu vestul, care poate aduce cel de Al Treilea Razboi Mondia….
Pe timpul partidei dintre Turcia si Croatia, suporterii lui PSG(Paris St. Germain) au atacat galeria turca si au arborat pancarde „Suporterii turci mu sint bineveniti in Franta”. S-a discutat doar de turci si apucaturile lor agresive… Din nou a fost divizata Europa, dupa dorinta Mediei jewmericane si jewropene…
Nu voi merge mai departe, dar ma intreb: Oare aceasta este modificarea pe care a adus-o capitalismul in estul Europei? Asta este nivelul educational dorit de est Europeni, pentru ei si copiii lor? Asta este atitudinea normala a vestului si tarilor iubitoare de fotbal fata de Est?  Chiar nu se putea implica nici un politician de top sa aiba discutii cu galeriile tarilor participante? Au fost aceste evenimente pe placul oficialitatilor si au creat ceea ce se dorea, adica ura si dezbinare?
Intrebari grele dar evenimentele si derularea lor ne forteaza sa le raspundem…mai ales pentru ca sintem est europeni si am inceput sa intelegem „veleitatile” vestului si dorinta lor de a transforma orice eveniment in afacere…

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

Acest articol a fost publicat în EUROPA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s