Finlanda vrea să iasă din UE (Fixit): „Ar trebui să urmăm aceeaşi cale ca Marea Britanie”


Finland-shouts

Încă o țară vrea să scape de jugul UE. Parlamentarul finlandez Sampo Terho, membru al partidului de orientare eurosceptică Adevăraţii Finlandezi, care se află în coaliţia de guvernare, a spus luni că Finlanda ar trebui să se gândească serios la organizarea unui referendum pentru ieşirea din Marea Britanie (Fixit), după alegerile următoare care vor avea loc peste trei ani.

„Dacă Finlanda ar vrea să acţioneze în această chestiune, atunci ar trebui să urmăm aceeaşi cale ca Marea Britanie”, a declarat Sampo Terho, liderul eurosceptic al grupului parlamentar al partidului. Acesta a refuzat să spună dacă partidul Adevăraţii Finlandezi va propune un vot pentru Fixit după ce britanicii au optat săptămâna trecută pentru Brexit, dar a menţionat că aceasta ar trebui să fie una dintre priorităţi la alegerile din 2019, informează Reuters. „Dacă poporul susţine aceasta, atunci am avea un vot dacă să rămânem sau să ieşim” din UE, a spus parlamentarul finlandez.

În schimb, guvernul finlandez, format din trei formaţiuni politice, din care fac parte, de asemenea, Partidul de Centru şi Partidul Coaliţiei Naţionale (pro-Europa), rămâne ataşat apartenenţei Finlandei la Uniunea Europeană şi la zona euro.

Premierul Juha Sipila a evitat să comenteze direct declaraţiile lui Terho, dar a afirmat că guvernul nu a discutat despre această chestiune. „Acest guvern nu propune un referendum privind ieşirea ţării din Uniunea Europeană”, a ţinut să clarifice Sipila.

http://www.napocanews.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s