Nicio cerere la Consiliul European Marea Britanie amână divorțul de UE


Guvernul britanic nu va declanșa în acest moment Articolul 50 privind ieșirea din Uniunea Europeană, a declarat luni, în Parlament, premierul David Cameron, după referendumul de joi la care britanicii au votat pentru părăsirea blocului comunitar, transmite Agerpres.

Cameron a spus că el și guvernul pe care îl conduce au transmis clar că votul în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană trebuie să fie acceptat, potrivit Reuters.

El a declarat totodată că Banca Angliei și Trezoreria nu vor ezita să ia măsuri suplimentare pentru a stabiliza piețele financiare dacă va fi nevoie.

„Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, dar nu trebuie să întoarcem spatele Europei sau restului lumii. Vom încerca să obţinem cea mai bună relaţie la nivel economic cu UE; toată lumea este de acord cu acest lucru”, a insistat Cameron, reiterând că nu va activa Articolul 50 al Tratatului UE, pentru ieşirea din Blocul comunitar, lăsând această decizie viitorului guvern.

Declarațiile au loc în contextul în care marți și miercuri are loc o reuniune a Consiliului European care se va desfăşura la Bruxelles, iar principalul subiect de pe agenda Consiliului va viza discutarea rezultatelor referendumului din Marea Britanie.

Marea Britanie era așteptată să depună cererea de retragere din UE, dar Cameron nu vrea să-și asume acest lucru în mandatul său de premier, deși el este cel care a aprobat referendumul.

http://www.cotidianul.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s