Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia cer limitarea atribuțiilor Comisiei Europene:


Ne întrebăm dacă actuala șefie a CE are dreptul de a continua să conducă Europa. Se cere demisia lui Juncker

Polonia, Slovacia, Ungaria și Cehia cer limitarea atribuțiilor Comisiei Europene, dar menținerea beneficiilor oferite de Uniunea Europeană, Varșovia considerând că ar fi necesară demisia președintelui CE, Jean-Claude Juncker, informează Mediafax.
„Ne întrebăm dacă actuala conducere a Comisiei Europene are dreptul de a continua să funcționeze, să conducă Europa. Din punctul nostru de vedere, nu… Sunt necesari noi politicieni, noi comisari (…)”, a declarat Witold Waszczykowski, ministrul de Externe al Poloniei, citat de site-ul agenției Reuters.
„Trebuie să schimbăm modul de funcționare a Uniunii Europene și cred că sunt necesare schimbări în funcționarea Comisiei Europene”, a spus, la rândul său, premierul Cehiei, Bohuslav Sobotka.
„Statele membre ar trebui să fie motorul unor schimbări pozitive în Uniunea Europeană… Aș fi foarte bucuros dacă membrii Comisiei Europene ar reuși să ajungă la mai multe poziții de compromis în UE. Aș vrea ca Executivul UE să respecte mai mult deciziile Consiliului European”, a adăugat liderul ceh.
Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia – țări cu tendințe naționaliste care au avut recent o serie de divergențe cu instituțiile europene pentru că nu respectă reglementări comunitare – consideră că vocea parlamentelor naționale trebuie ascultată mai mult la Bruxelles. În același timp, ar vrea menținerea Uniunii Europene.
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s