ROMÂNIA, găsită vinovată pentru Brexit. O fundație olandeză a lansat în Eindhoven campania „CINE a transformat Uniunea Europeană într-un coșmar?”


Asa, si nu ne dati afara? Ar fi cel mai frumos cadou de la UE ….

Orașul olandez  Eindhoven a fost invadat de postere prin care se sugerează că România este vinovată pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Fotografii ale acestor postere s-au răspândit cu repeziciune pe rețelele sociale.
Campania, intitulată „Cine a transformat Uniunea Europeană într-un coșmar?”, exprimă faptul că România ar fi de vină pentru că unele țări se gândesc să părăsească blocul comunitar.
În comunicatul organizației care a lansat campania- laguage-rights.eu – se arată că integrarea Europei centrale este imposibilă fără respectarea Tratatului de la Strasbourg, convenția-cadru pentru protejarea minorităților naționale. Fundația acuză România de nerespectarea drepturilor minorităților naționale și a drepturilor lingvistice.
„Spre deosebire de România, atât Olanda, cât și Marea Britanie îndeplinesc în totalitate condițiile acestui tratat pentru minorități. România nu ține cont de acest tratat, în pofida faptului că el a fost ratificat. (…) De fapt, România a făcut ca legea să nu aibă însemnătate, prin breșa structurală și sistemică.
Din moment ce Uniunea Europeană este incapabilă să mențină și să-și protejeze propriile valori precum drepturile omului, identitatea europeană și domnia legii, populația Marii Britanii nu are nici o altă alegere de făcut în afară de părăsirea Uniunii Europene”, se arată în textul comunicatului, potrivit b1.ro.
În mediul online se speculează faptul că în spatele acestei organizații ar sta, de fapt, un olandez de origine maghiară și că aceasta ar fi înregistrată în Ungaria, potrivit informațiilor de pe portalul oficialal acesteia.
Ambasada Olandei la București a reacționat pe pagina de Facebook:
„Ni s-a adus la cunoștință că mai multe postere au apărut în Olanda (mai exact, în apropierea orașului Eindhoven), postere care vin cu o abordare negativă cu privire la apartenența României la UE. În ultimele zile, imagini cu aceste postere au circulat în mediul online și au început să primească atenție și din partea presei, ridicând semne de întrebare cu privire la poziția olandezilor față de această situație.
Ambasada vrea să evidențieze faptul că posterele respective pot fi atribuite organizației laguage-rights.eu. Aceasta este o organizație privată care nu are niciun fel de legătură cu Guvernul Olandei. Așadar, poziția exprimată în posterele respective nu este aceeași cu cea a Executivului Olandei”.
Reclame
Acest articol a fost publicat în EUROPA- ROMANIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la ROMÂNIA, găsită vinovată pentru Brexit. O fundație olandeză a lansat în Eindhoven campania „CINE a transformat Uniunea Europeană într-un coșmar?”

  1. xaeus zice:

    Fundatiile lu’ Soros ne sapa din toate directiile.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s