2016 – ciocoii vechi și noi în acțiune Sărut-mâna boierule, pupa-ţi-aş tălpile!


O fotografie și o înregistrare, care dovedesc că România nu a ieșit încă din Evul mediu, au fost surprinse de jurnaliștii corespondenți locali de Prahova ce asistau, cam plictisiți, la o ceremonie ce le părea anostă. Ei au văzut, în direct, un gest de slugărnicie maximă față de un baron local.

Alexandru Bănică, fost subprefect, i-a pupat mâna lui Bogdan Toader (PSD), în ziua în care acesta a fost înscăunat președinte al CJ Prahova. Scena s-a petrecut în vreme ce, la masă, aplauda fericit și Mircea Cosma, fostul baron de Prahova.
Alexandru Bănică, acum consilier judeţean PSD, neagă că ”ar fi intenţionat” să-i sărute mâna şefului său. “E o prostie. Nu am avut în intenţie aşa ceva. El e mai înalt. Am vrut să-l iau în braţe. Cum era să-i pup mâna?”, a declarat el corespondentului MEDIAFAX.
Imediat, în funcție de culoarea politică a proprietarilor presei locale, de la ”Turnul sfatului” și până la ”Observatorul prahovean”, părerile s-au împărțit. Unii au scris că de fapt Alexandru Bănică doar ”ar fi încercat”, miercuri seară, să sărute mâna proaspătului şef al Consiliului Judeţean care, stânjenit, și-ar fi retras imediat brațul. Alții, l-au acuzat pe Bănică direct de slugărnicie, părându-li-se că Bogdan Toader chiar zâmbește de încântare.

Gestul a venit imediat după ce s-au făcut publice rezultatele votului consilierilor pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova. La conducerea CJ Prahova a fost ales Bogdan Toader (PSD), iar gestul a fost înregistrat imediat după anunţul comisiei de validare.
Pentru alegerea Consiliului Judeţean Prahova și a liderilor acestuia este în derulare un întreg scandal. CJ s-a constituit abia la a treia încercare, după ce liberalii nu au participat la şedinţele anterioare, acuzând ilegalităţi în privinţa voturilor. De altfel și miercuri grupul PNL i-a acuzat pe aleşii de la celelalte partide că şi-au arătat voturile. Cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Prahova nu au fost aleşi, pentru ei neexistând cvorum, mai ales că şi aliații, consilierii judeţeni ALDE au plecat, iar şedinţa a fost suspendată.
Reamintim despre Mircea Cosma că este acuzat, alături de Vlad Cosma şi Sebastian Ghiță, de sprijinirea unui grup infracţional organizat. Anchetatorii au susținut că cei trei politicieni s-au folosit de influenţa pe care o au asupra unor angajaţi ai SC Hidroprahova SA, firmă deţinută de Consiliul Judeţean Prahova pentru ca firma cumnatului lui Ponta să poată frauda fonduri europene. În acelaşi dosar sunt cercetaţi sub control judiciar şi Vlad Cosma, Sebastian Ghiţă, dar şi Iulian Herţanu. Procesul este pe rolul Curții Supreme.

http://www.cotidianul.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în POLITICA STIRI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s