Un primar din Harghita a fost amendat DRASTIC pentru arborarea steagului Ungariei


Prefectura Harghita a cerut Tribunalului din localitate să stabilească amenda pentru primarul UDMR din Mădăraș care a refuzat să dea jos de pe primărie drapelul Ungariei și steagul secuiesc.
Informația apare pe blogul lui Dan Tanasă, care rezumă toate episoadele poveștii.
Primarul UDMR din Mădăraș, județul Harghita, Biró László, a fost obligat definitiv, încă din iulie 2014, să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe sediul primăriei. În prealabil, Biró fusese amendat de prefect de două ori pentru faptul că arborează în mod permanet drapelul Ungariei pe sediul primăriei. La începutul lunii februarie a.c. Tribunalul Harghita a admis acțiunea Prefectului Județului Harghita și a dispus amendarea primarului comunei Mădăraș pentru refuzul de a pune în executare o sentința definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe fațada primăriei.
Curtea de Apel Târgu Mureș a respins în dată de 28 martie a.c. apelul formulat de primarul comunei Mădăraș împotriva sentinței Tribunalului Harghita care a dispus amendarea primarului comunei Mădăraș pentru refuzul de a pune în executare o sentința definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe fațada primăriei.
Prefectul județului Harghita a confirmat în luna martie a.c. redacției Informația Harghitei faptul că amenda va fi plătită de primarul UDMR din buzunarul sau, nu din fondurile publice.
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în UNGURI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s