Încă o țară din UE se revoltă: Viitorul Uniunii Europene cu 27 de state nu poate fi decis doar de câteva dintre ele


Viitorul Uniunii Europene cu 27 de state nu poate fi decis doar de câteva dintre ele, a avertizat premierul slovac Robert Fico, a cărui țară preia vineri președinția semestrială a Consiliului UE și va avea de gestionat în perioada următoare mai ales efectele ieșirii Marii Britanii din UE și continuarea crizei provocate de valul de migranți, relatează agențiile AFP și EFE.
Reacția sa survine după ce, în zilele ce au urmat referendumului privind Brexitul, unii responsabili europeni s-au întâlnit în grupuri restrânse pentru a discuta despre viitorul UE, cum a fost reuniunea de sâmbătă a miniștrilor de externe din cele șase state fondatoare ale blocului comunitar (Belgia, Franța, Germania, Italia, Luxemburg și Olanda) sau cea de luni la care au participat cancelarul german Angela Merkel, președintele francez Francois Hollande și premierul italian Matteo Renzi.
‘Deciziile cruciale asupra viitorului Europei nu pot fi definite de unul, două sau trei state membre’, a subliniat Fico la o conferință de presă desfășurată la Bratislava. El a cerut să nu fie luate în seamă doar punctele de vedere ale statelor fondatoare ale UE și să se asculte și vocea celor care s-au alăturat blocului comunitar după anul 2004.
În acest sens, premierul slovac consideră un prim succes desfășurarea la Bratislava, în loc de Bruxelles, a summitului informal al UE din 15 septembrie, care va avea ca principal punct pe agendă implicațiile Brexitului.
This entry was posted in EUROPA (U.E.). Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s