Piata caselor in vest in cadere libera. Economia occidentala artificiala incepe sa tremure si colapsul este foarte aproape.


Bogatia pe familie scade si clasa de mijloc devine inexistenta.

Prapastia dintre venturile populatiei si pretul caselor s-a adincit incredibil in vest, iar pe acest fond artificial de acumulare, catalizat de perversitatea bancherilor si investitorilor care au beneficiat de un volum incredibil de bani tipariti, aruncindu-i pe piata cu dobinzi extrem de mici, pe acest fond, au inceput caderile la case, iar Brexit va fi un factor determinant in aceasta ecuatie, in UK piata caselor fiind total dezechilibrata.

Un al factor care nu este deloc lipsit de importanta si care va aduce dupa el un cutremur economic de proportii, este actiunea intentata cu numai citeva saptamini in urma de guvernul Chinei, prin care marile banci chineze aduc in tribunale chinezii care le-au fraudat luind imprumuturi masive, dupa care au plecat din tara si au cumparat adevarate palate in Canada si nu numai. Acesti chinezi vor pierde totul in fata fortei statului chinez, care va confisca proprietatile conationalilor lor de peste ocean si din Europa. Acest lucru va duce si el la o cadere a pietei caselor, cumparatorii chinezi “usori” si fara socoteala banilor, vor disparea fizic sau din aceste case.

In ultimii 20 de ani, in UK, pretul caselor a manifestat o crestere incredibila, in totala discordanta cu veniturile britanicilor.

Cel mai semnificativ este raportul dintre venitul mediu anual al britanicilor si pretul mediu al caselor. In cea mai scumpa si mai chineza zona din Canada, Vancouver, raportul este de 9/1, ceea ce inseamna ca la un venit mediu pe gospodarie de 80.000 de dolari, pretul casei este de 720.000 de dolari canadieni.

In Londra raportul a devenit 12/1, deci la un venit de 80.000 de lire engleze pe gospodarie londoneza, casa valoreaza 960.000 de lire engleze.. Nu este o nebunie?! Cum au putut rezista britanicii unei asemnea nebunii a cresterii pretului la case si cine a generat-o? Foarte simplu, britanicii au cumparat din ce in ce mai putin, dar chinezii si emigrantii au cumparat din ce in ce mai mult, bancile oferindu-le momeala dobinzilor foarte mici in ideea ca acestia vor muncii la nebunie pentru achitarea caselor iar piata locurilor de munca va fi ocupata in intregime, acesti cumparatori de case la nebunie cautind permanent locuri de munca, cite doua sau chiar trei, chiar si prost platite pentru a achita casa si in final economia sa functioneze. Nu a fost sa fie asa si vedem reactia britanicilor si desprinderea lor de centrul malefic unional, care a incurajat acest proces prin intermediul BCE si altor mari banci din UE, oferind imprumuturi iresponsabile cu garantii glumete.

Mai este UK o zona permisibila pentru a traii decent? Se pare ca nu si devine o zona a credintei in pomana institutionalizata, in care cei mai multi emigranti legali sau ilegali vin in UK si gasesc cel mai eficient sa se inroleze in grupul masiv al celor ce intind mina la guvern pentru ajutor social si case sau apartamente date de guvern cu subventii.

La o analiza a lui The Guardian, cu date furnizate de Land Registry si HMRC, facuta pe 19 milioane de vinzari de case in UK, putem vedea ca in Anglia si Tara Galilor cresterea preturilor caselor a fost dramatica in ultimii 20 de ani, punind o presiune enorma pe lucratori, care isi vad visele britanice naruite si se vad intr-o situatie de scalvie fata de casa, fara iesire.

In 1995, raportul dintre pretul casei si venitul lucratorului britanic era intre 3,2 si 4,4, depinzind de zona in care se dorea cumpararea unei case. La sfirsitul lui 2013, raportul era intre 6,1 si 12,2, ceea ce arata o crestere enorma si o concentrare a caselor si zonelor “bune” la preturi incredibile, care la rindul ei arata o circulatie frauduloasa a banilor in economie si numai pe anumite canale si o divizare a populatiei care munceste cinstit fata de speculantii care invirt in marea majoritate a lor banii tipariti si aruncati pe piata in mod iresponsabil de catre banci..

In 1995, salariu mediu al unui londonez era de 19.000 de lire engleze si pretul mediu al unei case era de 83.000 de lire, ceea ce insemna un raport intre pretul mediu al casei si venit, de 4,4. La finalul lui 2013, salariul mediu al unui londonez era de 24.600 de lire iar pretul mediu al unei case in Londra era de 300.000 de lire, ceea ce insemna un raport de 12,2…

Cine a pierdut si cine a cistigat? Evident, a pierdut cel ce pleaca la munca si crede ca va avea un loc de munca si mine si a cistigat cel ce merge la Stock Exchange sau la banca si valorifica mecanisme financiare de natura sa ii aduca bogatia din bani tipariti si sa ofere un salariu cit mai mic celui ce munceste, pentru ca bogatia acestui speculant cunoscator al sistemului si cu relatii in lumea infractorilor financiari, sa fie cit mai mare..

UE a patronat acest fenomen si inca il patroneaza in tarile uniunii, chiar la periferie, unde in tari ca Romania, raportul este devastator iar economia este nefunctionala si greu de crezut ca va functiona vreodata sub bagheta UE.

Este iesirea britanicilor un semn ca preturile trebuiesc aduse la normal si populatia sa traiasca functie de o economie reala? Eu cred ca britanicii au dat un inceput dureros dar strict necesar economiei capitaliste europene. Ei stiu si au stiut dintotdeauna ca aici se va ajunge, liderii lor au stiut ca povestea nu poate sa continue la nesfirsit, ei au stiut ca tiparnita nu va putea sa tiareasca bani la nesfirsit, eu stiut ca bancile UE sint mai mult decit fraudulente si Deutschebank este demolata de aceste mecanisme financiare fara acoperire, au stiut ca Draghi minte si ca scoate pe piata bani de la tiparnita, fara nici o acoperire in economia reala, au stiut totul, insa nu vor sa fie parte la dezastru final si nu vor sa fie parte la a acoperii furatul de proportii la care au participat chiar ei, dar este bine ca acest dezastru sa fie aruncat pe spatele unora ca romanii si alte tari care vor devenii din ce in ce mai amarite, cu “sprijinul” Bruxelles-ului..

Mergind peste ocean, in Canada, dezastrul este de proportii inimaginabile pentru o economie precara si in degringolada, o economie bazata in mare parte pe sistemul bancar si locuri de munca necalificate sau ocupate de oameni fara pregatire deosebita in domeniu. Sistemul bancar mincinos si pervers capitalist a facut din Canada o victima sigura, daca ne gindim la acest raport dintre venitul mediu pe gospodarie in Canada si pretul caselor. In Vancouver, raportul este de 9/1, in Ontario este de 7.2/1 si ceva mai mic in provinciile centrale si estice, unde salariile sint infime, marea majoritate a populatiei traind pe pomeni guvernamentale si munca la negru cu ziua.

Canada a pastrat aceste preturi, in mare parte, datorita chinezilor cu bani veniti in zona vestica a tarii, in British Columbia, unde au cumparat cu bani furati de la bancile chineze, imobiliare in valori ametitoare, dar acestia au ocupat si orasele mari canadiene. Ei plateau si inca mai platesc, dar cu o intensitate a procesului cu mult mai mica, sume incredibile, insa surpriza de proportii…..cu numai citeva saptamini in urma, statul chinez a trimis dupa acesti infractori chinezi deplasati in Canada cu sume astronomice luate illegal de la bancile chineze, o armata de avocati si reprezentanti ai bancilor, pentru a recupera gaurile financiare date acestor banci chineze.

http://www.theglobeandmail.com/real-estate/the-market/chinas-citic-bank-tries-to-seize-real-estate-assets-in-canada/article30637786/

http://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/china-real-estate-vancouver-fugitive-1.3655136

Cu siguranta, bancile chineze vor recupera banii si vor vinde imobilele la un prêt mai mic si foarte rapid. Cu siguranta, multi chienzi vor tremura sau chiar tremura si nu vor mai cumpara case in Canada. Cu siguranta vom auzi de chinezi bogati decapitati si bagati in valize pentru fradele facute. Cu siguranta multi chinezi vor vinde casele si vor da alta destinatie banilor, cei mai multi dintre ei plecind din Canada, unde economia este precara si fara prea multe posibilitati de a investi.

Chinezi au inteles de la inceput faptul ca in Canada nu exista un mediu investitional si ei nu pot face bani cu investitii in alte domenii, in afara imobiliarelor.

Canada este o tara bazata pe salarii artificiale si angajari masive la guvern, pe o economie corupta pina in cele mai mici detalii, pe un tip de crony capitalism in faza finala si pe o forta de munca care nu isi justifica salariile, dar ele sint intretinute in ideea refacerii economice, care nu va mai veni niciodata.

Canada are departamente ale economiei, in cadere libera, ale caror lucratori nu mai pot activa in nici un domeniu. Canada are lucratori majoritar in constructii, unde dupa cum vedem, se sparge “buba” si unde ei au fost platit foarte bine datorita preturilor incarcate si vitezei de constructie si vinzare a caselor. Acest process se va intrerupe acum si vom asista la sute de mii de muncitori din constructii, care nu vor mai avea loc de munca. Ei sint in cea mai mare parte necalificati sau cu o calificare limitata si o viziune tehnica extrem de ingusta legata de ingineria constructiilor si activitatile din acest domeniu.

O alta ramura care va afecta indirect colapsul pretului caselor in Canada, este industria extractiva, unde si acesti lucratori nu mai pot activa in alte domenii si au fost invatati cu salarii mari si subventii de la guvernul Canadian. De aceasta industrie extractiva canadiana nu mai are nimeni nevoie, datorita costurilor extrem de mari de exploatare, generate pe timpul cind inca se mai credea ca, Canada este o tara bogata, iar acum sint pusi pe liber zeci dee mii de mineri, care cu siguranta vor dori sa isi vinda casele dar nu vor gasii cumparatori in zonele miniere si vor vinde cu orice prêt dupa care vor veni si ei cu mina intinsa la un guvern debusolat.

Industria petroliera este si ea in degringolada si petrolistii fara calificare care se duceau in Alberta, Saskatchewan si Manitoba, au inceput sa se intoarca in provinciile estice, dar tot fara calificare. Ce pot face ei? Sa isi vinda casele cumparate la preturi enorme in Alberta, gindindu-se la specula si sa revina in est unde vor sta si ei cu mina intinsa la guvern.. Pescuitul, o alta ramura de care nu prea se simte nevoia la nivel mondial datorita preturilor canadiene mult prea mari, piata fiind inundata de produse din alte zone ale globului, la preturi cu mult mai mici. Aceasta ramura a creat si ea muncitori fara calificare si care nu isi pot gasi locul in alte departamente ale economiei si isi vor vinde casele plecind in bejenie. La ce prêt vor vinde casele? Evident in pierdere si vor proceda la fel ca si cei plecati in Alberta sa munceasca in exploatarile petroliere si care datorita caderii pretului petrolului si imposibilitatii revenirii lui, au fugit lasind aeroportul din Edmonton cu parcarea plina de autovehicule fara numere de inmatriculare….

http://globalnews.ca/news/2474012/abandoned-vehicles-not-uncommon-at-edmonton-international-airport/

Sistemul capitalist artificial si intretinut de o gasca de infractori internationali din finante, a inceput sa tremure, iar Brexitul le-a dat palma care trebuia inainte de KO-ul final. Economia capitalista muribunda si artificiala nu putea sa dureze la nesfirsit, iar omul de rind si mai ales cel increzator in aceasta economie nebazata pe ceva palpabil si pe valoare, va suporta consecintele infantilismului si credintei intr-un sistem economic al terorii si minciunii..

Incepe o revenire fortata la normal care va fi extrem de dureroasa, iar cei care nu vor intelege ca singura solutie este schimbarea de sistem politic si economic, se vor erija singuri in victime cu sau fara voia lor…

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

Reclame
Acest articol a fost publicat în ECONOMIE-FINANCIAR. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Piata caselor in vest in cadere libera. Economia occidentala artificiala incepe sa tremure si colapsul este foarte aproape.

  1. xaeus zice:

    Clasa de mijloc, de tampon, este 4% in SUA. Restul: 1% din top au mai mult ca 95% de jos.

    Apreciază

  2. Pretul mediu al unei case in LONDRA in 2013 nu era de 300 de mii de lire ci de 500 de mii de lire!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s