Toți cei care dețin un cont bancar vor fi sub lupa ANAF.


Băncile vor informa zilnic Fiscul despre conturile pe care le deschideți sau închideți. Ce mai prevăd noile reglementări

De azi, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va primi zilnic de la bănci o listă cu persoanele care își deschid sau închid un cont bancar, indiferent de calitatea acestora: persoane fizice sau juridice.

Potrivit actului normativ, băncile trebuie să transmită, zilnic, lista titularilor persoane fizice, juridice sau orice alte entități fără personalitate juridică ce deschid ori închid conturi, precum și datele de identificare ale persoanelor care dețin dreptul de semnătură pentru conturile deschise la acestea.

În plus, potrivit aceluiași document, ANAF va primi, în fiecare zi lucrătoare, o listă a persoanelor care închiriază casete de valori, precum și încetarea contractului de închiriere, scrie avocatnet.ro.

De asemenea, conform reglementărilor în vigoare, instituțiile de credit sunt obligate ca, la solicitarea Fiscului, să comunice, pentru fiecare titular care face subiectul solicitării, toate rulajele și/sau soldurile conturilor deschise la acestea, precum și informațiile și documentele privind operațiunile derulate prin respectivele conturi.

Pentru ca toate aceste prevederi, menționate anterior, să fie aplicabile, a fost nevoie de publicarea unui act normativ care să aprobe procedura de aplicare a acestora.

Astfel, potrivit Ordinului președintelui ANAF nr. 3770/2015, act normativ intrat în vigoare în prima zi a anului, prin conturi deschise se înțelege toate tipurile de conturi de care poate dispune un client, indiferent de monedă și dacă acestea sunt deschise sau au fost deschise și figurează închise la momentul efectuării solicitării.

Totuși, în primele trei luni ale anului, băncile au transmis doar raportări simplificate către ANAF, astfel încât instituția a decis să amâne, până la 1 iulie, termenul de la care băncile vor fi obligate să raporteze zilnic informațiile despre conturile bancare deschise și închise.

http://www.activenews.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în BANCI-FMI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s