Ce-a fost America şi ce-a ajuns Puterile incredibile primite de FBI în privinţa jurnaliștilor


Biroul Federal de Investigații din SUA (FBI) poate cerceta înregistrările convorbirilor telefonice ale jurnaliștilor cu aprobarea a doi oficiali guvernamentali în cadrul unui proces de supraveghere secretă, fără a fi nevoie de existența unui mandat judecătoresc, informează Reuterscitând un document publicat de site-ul The Intercept, fără a cita surse.

Documentul, care poate fi accesat aici, a fost descris drept o anexă clasificată a Ghidului pentru operațiuni și investigații interne al FBI (DIOG) și este datat 16 octombrie 2013. Jurnaliștii de la Reuters nu au putut verifica autenticitatea acestui document.

Ca răspuns la o solicitare a agenției de presă, purtătorul de cuvânt al FBI, Christopher Allen, a anunțat: ”Postăm o versiune editată a DIOG pe website-ul nostru. Nu sunt în poziția de a comenta sau autentifica vreo altă versiune”.

The Intercept arată că, potrivit documentului citat, urmărirea datelor referitoare la convorbirile telefonice ale unui jurnalist vizat de o dispoziție (circulară) privind securitatea națională (NSL) necesită consimțământul suplimentar al consilierului general al FBI și al asistentului directorului general al diviziei sale pentru securitate națională, în afara aprobării ierarhice obișnuite.

Printre redactorii The Intercept se numără Glenn Greenwald, Laura Poitras și Jeremy Scahill, care sunt implicați în scandalul privind dezvăluirile făcute de fostul consultant al Agenției de Securitate Națională a SUA, Edward Snowden, privind programele globale de spionaj electronic ale serviciilor secrete americane.

http://www.cotidianul.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s