Slovacia se opune ca viitorul UE să fie decis de „unul, două sau trei state membre”. România nu are nimic împotrivă


Premierul slovac Robert Fico a anunțat că țara sa nu va accepta ca viitorul Uniunii Europene să fie decis de doar câteva state, informează AFP.
‘”Deciziile cruciale asupra viitorului Europei nu pot fi definite de unul, două sau trei state membre”, a subliniat Fico la o conferință de presă desfășurată la Bratislava.
Reacția șefului executivului slovac vine după ce, în zilele de după Brexit, unii lideri europeni s-au întâlnit în grupuri restrânse pentru a discuta despre viitorul UE, cum a fost reuniunea de sâmbătă a miniștrilor de externe din cele șase state fondatoare ale blocului comunitar (Belgia, Franța, Germania, Italia, Luxemburg și Olanda) sau cea de luni la care au participat cancelarul german Angela Merkel, președintele francez Francois Hollande și premierul italian Matteo Renzi. Liderii României nu au reacționat în niciun fel la aceste întâlniri.
Slovacia, care va prelua conducerea semestrială a Consiliului UE, a anunțat că va susține ca forul comunitar să promoveze o ‘politică în domeniul migrației și azilului echilibrată’. Slovacia a atacat la Curtea de Justiția a UE cotele obligatorii de migranți adoptate la Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) din luna septembrie, decizie ce prevede repartizarea a 160.000 de migranți între statele UE.
‘Unele propuneri ale Comisiei Europene sunt acceptabile pentru o majoritate a statelor membre (…), dar altele provoacă reacții negative’, a afirmat în continuare premierul slovac, el reafirmându-și opoziția față de proiectul de reformă a Regulamentelor Dublin (ce guvernează soluționarea cererilor de azil) propus de Comisie, care prevede cote obligatorii de migranți automate și permanente, împreună cu amenzi pentru țările care nu le acceptă.
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s