Statul sunt Eu, în varianta Laura Codruța Kovesi


Aflată la Chișinău, într-o întâlnire cu reprezentanți ai societății civile, șefa DNA s-a lansat din nou într-o serie de acuzații dure la adresa celor care stau în calea eforturilor DNA.
Declarațiile sale au fost remarcate de Bogdan Tiberiu Iacob, care rezumă episodul pe inpolitics.ro. Mai întâi declarațiile Codruței Kovesi.
„E o chestiune ciclică în România să se umble la prerogativele DNA fie prin dezincriminarea unor infracțiuni, limitarea competențelor DNA, limitarea instrumentelor investigative sau prin tentativa de acum doi ani de a scoate parlamentarii de sub incidența legii penale. De fiecare dată s-a reușit oprirea acestor încercări de limitare a atribuțiilor și competențelor DNA datorită intervenției societății civile. Acum, după 10 ani de efort, am ajuns în punctul când se lupta statul cu mafia. Să vedem cine câștigă! Noi suntem aici ca să luptăm. Altfel o să câștige ea, mafia. E interesant să-i urmărești cum, vrând-nevrând, se aliază în spațiul public contra noastră și au aceeași voce”.
Cu alte cuvinte, în lupta homerică stat-mafie, statul e întruchipat de DNA iar mafia are chipul clasei politice (nu face parte și aceasta din stat?) și unei părți din comentatorii independenți care contesta metodele DNA.
„În ultimii doi ani și mai bine, mulți observatori și analiști au remarcat ieșirea totală a șefei DNA din cadrul asigurat de statutul său, prin declarații și indicații prețioase de sorginte mai degrabă politică decît juridică. Fenomenul, din păcate, ia amploare. În România există corupție zdravănă, foarte adevărat, cum există și în restul statelor europene, în mai mică sau mai mare măsură. A zugravi, însă, România momentului drept un teren de lupta feroce între ”stat și Mafia” reprezintă un act extrem de periculos și păgubos pentru imaginea țării, cu atît mai mult cu cît el vine dinspre o persoană total lipsită de calitatea îndeplinirii lui. Iată de ce credem că Laura Kovesi ar trebui să dea niște explicații publice vizavi de tot mai neavenitele sale declarații. Nu de alta, dar e tot mai greu să înțelegi dacă șefa DNA se ocupă de coordonarea dosarelor ori strict de PR-ul instituției (și al sau, personal)” concluzionează Bogdan Tiberiu Iacob.
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ROMANIA-JUSTITIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s