Vladimir Putin ÎNGROZEȘTE omenirea: ‘Intervenim MILITAR dacă NATO mută în Finlanda’


Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, în timpul unei vizite oficiale în Finlanda, că Moscova va încerca să reia dialogul cu NATO privind măsurile de sporire a încrederii şi de prevenire a conflictelor, după summitul NATO care se va desfăşura săptămâna viitoare la Varşovia, el avertizându-şi totodată gazdele asupra măsurilor pe care armata rusă le-ar lua în cazul unei eventuale aderări a Finlandei la Alianţa Nord-Atlantică, transmite agenţia Reuters.

În timpul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele finlandez Sauli Niinisto, liderul de la Kremlin a anunţat că după summitul NATO va avea loc şi reuniunea Consiliului Rusia-NATO, iar cele două părţi vor discuta despre prevenirea conflictelor în zona Mării Baltice.

 

Pe de altă parte, Putin a sugerat că armata rusă şi-ar putea deplasa trupele mai aproape de graniţa cu Finlanda, dacă această ţară ar deveni membră a NATO. ‘Ei (finlandezii) ar deveni parte a infrastructurii militare a NATO, care ar ajunge peste noapte la graniţele Federaţiei Ruse. Credeţi că vom continua să acţionăm ca până acum dacă Finlanda aderă la NATO?! Acum am retras trupele la 1.500 de kilometri de frontieră. Credeţi că ar mai rămâne acolo?’, a avertizat el.

La rândul său, preşedintele finlandez a cerut ca avioanele militare care zboară în această zonă să menţină deschise transponderele (emiţătoarele radio ce permit identificarea avioanelor) pentru a se preveni incidentele nedorite. ‘Toţi cunoaştem riscurile legate de aceste zboruri şi am propus să convenim asupra folosirii transponderelor pentru toate zborurile în regiunea Mării Baltice’, a insistat preşedintele Sauli Niinisto.

În ultimele luni, Rusia a interceptat mai multe avioane americane în apropierea graniţelor ei din zona Mării Baltice şi susţine că respectivele avioane aveau transponderele închise, scrie agerpres.ro.

http://www.stiripesurse.ro/

Acest articol a fost publicat în EUROPA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s