Hillary Clinton a căutat să-i dea informații secrete ginerelui ei cu privire la planurile UE de salvare a Greciei pentru ca fondul de hedging înființat de ginere ei


cu finanțare Goldman Sachs să facă speculații cu titlurile de stat ale Greciei

Poate ne explică guralivul Ambasador Klemm cum stă treaba în acest caz cu Traficul de Influență dezvăluit de Fox News. Până una alta, ar trebui ca ambasadarul să facă o cerere de înființare a unui DNA şi în Statele Unite.

Hillary Clinton a căutat să-i dea informații secrete ginerelui ei cu privire la planurile UE de salvare a Greciei pentru ca fondul de hedging înființat de ginere ei cu finanțare Goldman Sachs să facă speculații cu titlurile de stat ale Greciei

Mezvinsky, ginerele lui Clinton, el însuşi un fost broker Goldman Sachs, a format Eaglevale împreună cu alți doi parteneri ex-Goldman Sachs, în octombrie 2011.

Strategia Eaglevale este aceea de a căuta oportunități de profit în situații politice de mare instabilitate. Una din țintele sale principale au fost titlurile de stat ale Greciei.

Mezvinsky a înființat mai multe fonduri în Insulele Cayman, un paradis fiscal secretos, cu Goldman Sachs servind ca prim broker și ca bancher a lui Eaglevale

E-mailuri din 2012, date recent publicității ne arată că Hillary Clinton împreună cu consultantul ei de la „Clinton Foundation”, Sidney Blumenthal, partajau informații clasificate despre modul în care conducerea germană planifica şi lucra pentru un plan de salvare grec.

Hillary Clinton, partaja de-asemenea, Informații clasificate ale Departamentului de Stat cu privire la obligațiunile grecești şi cu soțul ei, în timp ce, fondul de hedging condus de ginerele ei avea drept scop principal chiar obligațiunile de stat ale Greciei. Bondurile grecești erau prin urmare un subiect discutat în familie deşi doar pe baza e-malurilor nimeni nu poate afirma mai mult legat de ce informații au ajuns efectiv la ginere. Contextul însă vorbește de la sine.

„Regulamentele federale interzic utilizarea informațiilor nepublice pentru folosirea lor în interese private viitoare sau pentru folosirea lor în interesele altora” -scrie Fox News.

La summitul de la reuniunea din februarie 2012 cu privire la criza datoriilor din zona euro din Munchen, Clinton a cerut liderilor Uniunii Europene să se angajeze la un plan de salvare a Greciei.

În luna aprilie, Eaglevale a rezervat 19 milioane $ de la o duzină de investitori pentru a specula titlurile greceşti.

Fondul public de pensii din California, CalPERS, a investit 13 milioane $ în afacerea ginerelui.

CEO-ul lui Goldman Sach, Lloyd Blankfein, a sarit şi el cu banii lui proprii, așa cum a făcut şi fostul sef a lui Chelsea Clinton, Marc Lasry, care este specializat in cumpararea datoriilor aflate în dificultate.

După ce Hillary nu a mai fost Secretar de Stat: „Goldman Sachs a donat pana la 5 milioane $ pentru Fundatia Clinton si 860.000 $ la campaniile politice Hillary Clinton. La scurt timp după ce Clinton a demisionat, Goldman Sachs a plătit-o cu 675.000 $ pentru nişte conferințe” – mai scrie acelaşi Fox News.

Cam ăsta e profilul moral şi „financiar” al viitorului candidat democrat la președinția SUA candidat care e susținut oficial de Obama şi de ceilalți democrați americani

Reamintim că în România a fost schimbat şi pus sub acuzare un procuror general în funcție doar pentru că făcea naveta de la Ploiești la București mergând cu antemergător ca să nu-i dea cineva în cap, Acel antemergător a fost considerat de DNA a fi „abuz în serviciu”. Asta ca să aveți un termen de comparație.

Poate acum se înțelege mai bine de ce Fluierul l-a susținut şi îl susține pe Donald Trump încă de pe vremea când nimeni altcineva din România nu îndrăznea să-l susțină din cauza diabolizării sale, diabolizare orchestrată de presa progresistă mondială şi locală.

Fox News – Hillary Clinton a cautat să-i dea informații secrete ginerelui ei cu privire la planurile UE de salvare a Greciei pentru ca fondul de hedging înființat de ginere ei să facă speculații cu titlurile de stat ale Greciei

Marc Mezvinsky, ginerele lui Hillary Clinton a înființat un fond speculativ de hedging pentru a paria sume mari de bani, pe titlurile de stat ale Greciei, pe baza înformațiilor primite de la prieteni aflați în locuri înalte.

Dar chiar cu tot interesul deosebit al soacrei sale, Hillary Clinton, soacră ce era pe atunci secretar de stat şi care i-a dat diverse informații confidențiale, acest lucru nu a fost de ajuns pentru ca ginerele să-i cruțe pe investitori de tragedia financiară prin care în cele din urmă, le-a pierdut aproape toți banii. Specula cu titlurile de Stat ale Greciei s-a dovedit pentru el un joc mult prea periculos.

În 2012, Mezvinski, soțul lui Chelsea Clinton, a creat o mulțime de fonduri offshore, sub stindardul „Eaglevale Parteners” în care a strâns 325 de milioane $ printr-un aranjament special cu banca de investitii Goldman Sachs.

Fondurile strânse au pierdut în timpul speculei făcute cu titlurile de stat ale Greciei, zeci de milioane de dolari.

Fondul speculativ a pariat pe faptul că planurile de salvare ale sistemului bancar elen prevedeau să pompeze în aceste bănci valoarea obligațiunilor pe care aceste bănci le cumpăraseră de la statul grec şi pe care statul grec aflat în dificultate nu le mai putea plăti la scadență. Informația că băncile grecești urmau să fie ajutate de UE cu valoarea titlurilor de stat greceşti cumpărate a obținut-o de la soacra sa. Numai că situația din Grecia a fost mult mai complicată şi specula pe creşterea titlurilor de stat grecești cu toți banii pompați de bailoutul german, s-a dovedit falimentară.

De exemplu, un singur fond gestionat de ginerele lui Clinton, dedicat exclusiv datoriei grecești, a suferit pierderi aproape totale.

Clinton a demisionat din funcția de secretar de stat în 2013 pentru a candida la președinție.

Dar, e-mailuri din 2012, date recent publicității ne arată că Hillary Clinton împreună cu consultantul ei de la „Clinton Foundation”, Sidney Blumenthal, partajau informații clasificate despre modul în care conducerea germană planifica şi lucra pentru un plan de salvare grec.

Hillary Clinton, partaja de-asemenea, Informații clasificate ale Departamentului de Stat cu privire la obligațiunile grecești şi cu soțul ei, în timp ce, fondul de hedging condus de ginerele ei avea drept scop principal chiar obligațiunile de stat ale Greciei. Bondurile grecești erau prin urmare un subiect discutat în familie.

Ca diplomat al Americii să ai sub observație şi să te informezi de la serviciile secrete sau de la Departamentul de Stat pentru a evalua șansele unui plan de salvare al băncii centrale din Grecia, nu este o problemă.

Cu toate acestea, schimbul de astfel de informații sensibile cu prietenii și cu familia este ceva extrem de necorespunzător.

Regulamentele federale interzic utilizarea informațiilor nepublice pentru folosirea lor în interese private viitoare sau pentru folosirea lor în interesele altora. Simpla sesizare în acest caz a unui conflict de interese este inacceptabilă .

Prin reprezentantul său de presă, Eaglevale a refuzat sa comenteze acest articol. Biroul de presă al campaniei lui Hillary Clinton, nu a răspuns nici el la o cerere de a comenta asupra acestui lucru.

Mezvinsky el însuşi un fost broker Goldman Sachs, a format Eaglevale împreună cu alți doi parteneri ex-Goldman Sachs, în octombrie 2011.

Strategia Eaglevale este aceea de a căuta oportunități de profit în situații politice de mare instabilitate.

Mezvinsky a înființat mai multe fonduri în Insulele Cayman, un paradis fiscal secretos, cu Goldman Sachs servind ca prim broker și ca bancher a lui Eaglevale.

Gigantica bancă Goldman Sachs are o istorie de manipulare a valorii datoriei Greciei în detrimentul Greciei.

De aici înainte traducerea e Needitată

În aceeași lună, în care Eaglevale încorporat brațul său off-shore, Gary Gensler, șeful Statele Unite ale Americii din Comisia Commodity Futures Trading , care politicile de fonduri speculative, prin e – mail Clinton că un plan de salvare de către Banca Centrală Europeană ar putea „transforma sentimentul de piață”, în favoarea obligațiunilor grecești.

Gensler a lucrat anterior în calitate de co-șef al finanțelor de la Goldman Sachs; el este acum director financiar al campaniei electorale a lui Clinton. Goldman Sachs a donat pana la 5 milioane $ pentru Fundatia Clinton si 860.000 $ la campaniile politice Hillary Clinton. La scurt timp după ce Clinton a demisionat, Goldman Sachs a plătit-o cu 675.000 $ pentru nişte conferințe.

Adjunctul lui Clinton responsabil de politica economică a fost Robert Hormats, un fost vicepresedinte al Goldman Sachs. Hormats și Clinton partajat o pistă vastă de e-mail cu privire la posibilitatea salvării Greciei, inclusiv materiale clasificate, și note interne ale departamentului de stat cu privire la datoria de ambasadorul SUA în Grecia.

Din nou, monitorizarea Grecia a făcut parte din descrierea de locuri de muncă a lui Clinton, dar, etic, asta nu înseamnă că un membru al familiei ar trebui să facă pariuri care depind de acțiunile unui alt membru.

Lăsând familia deoparte întrebarea dacă „insider” informații au fost divulgate Mezvinsky de Blumenthal sau părinții socri lui.

Pe parcursul anului 2011, secretarul de stat Clinton a făcut lobby la liderii guvernelor europene pentru a salva sistemul financiar elen.

Ea a pledat pentru impunerea unor măsuri de austeritate privind impozitele Grecia de strângere, reducerea salariilor angajaților publici și eliminarea programelor de protecție socială pentru a face investitorilor care dețin datoria fericit.

Condusă de convingerea investitorilor că Grecia va fi salvată, valoarea speculativă a datoriei sale a urcat în stratosferă la sfârșitul anului 2011 și începutul anului 2012 .

Obligațiunile s-au scufundat treptat la nivelurile din 2008 până la sfârșitul anului, cu creşteri temporare, deoarece investitorii câștigat alternativ și încrederea pierdere în perspectiva unui plan de salvare.

Cu alte cuvinte, au existat mai multe oportunități pentru fondurile speculative orientate pe obligațiunile-greceşti pentru a cumpăra ieftin și vinde scump.

La summitul de la reuniunea din februarie 2012 cu privire la criza datoriilor din zona euro din Munchen, Clinton a cerut liderilor Uniunii Europene să se angajeze la un plan de salvare a Greciei.

În luna aprilie, Eaglevale a rezervat 19 milioane $ de la o duzină de investitori.

Fondul public de pensii din California, CalPERS, a investit 13 milioane $ în afacerea ginerelui.

CEO-ul lui Goldman Sach, Lloyd Blankfein, a sarit cu banii lui proprii, așa cum a făcut şi fostul sef a lui Chelsea Clinton, Marc Lasry, care este specializat in cumpararea datoriilor aflate în dificultate.

In luna mai, Blumenthal, i-a trimis prin e-mail lui Clinton două memo-uri cu titlul „confidențial” cu privire la situația datoriei grecești la Clinton. Hormats a fost inclus în bucla de e-mail-uri.

În primul memoriu, Blumenthal i-a declarat lui Clinton, că memoriul este „bazat pe conversațiile cu ministrul german de finanțe, Wolfgang Schauble, și pe cei aflați aproape de el … informațiile provin dintr-o sursă extrem de sensibilă și trebuie să fie manipulate cu grijă. Această informație nu trebuie să fie împărtășite cu nimeni asociat cu guvernul german. ”

Spionul anonim a raportat că, în întâlnirile secrete cu cancelarul german Angela Merkel, Schäuble a cautat un mod acceptabil din punct de vedere politic pentru salvarea datoriei Greciei pentru a evita prăbușirea economiilor din Grecia, Italia, Spania și Irlanda.

Al doilea memoriu a fost clasificat și cenzurate de către Departamentul de Stat cenzorilor când e-mailuri lui Clinton au fost eliberați. Fără îndoială, asta a fost informativ.

În luna iunie, adjunctul lui Clinton, Jake Sullivan prin e – mail – o „un instantaneu deprimant” , a rapoartelor că băncile grecești au fost falimentare și că Merkel a fost împotriva unui plan de salvare grec.

A doua zi, el a raportat ” re: Grecia ” , că ambasadorul Dan Smith , „tocmai a vorbit cu guvernatorul Băncii Centrale și a apreciat că situația economică a fost” ok pentru moment ” , cu condiția ca” deponenților mici pus banii înapoi în bănci „.

Câteva zile mai târziu, Clinton a cerut Sullivan pentru un raport al departamentului de stat confidențial, „Solidaritatea Obligatiunile Grecia revizuit.” A trimis la adăugarea ei, „Dacă vă place, trimite-l pe [a] WJC”, probabil o referire la William Jefferson Clinton .

Clinton i-a comandat unui asistent, „Pls imprimă două exemplare” ale raportului asupra obligațiunilor grecești.

Raportul a fost pierdut cunoștința ca un document „protejat”, atunci când e-mailurile au fost făcute publice.

A beneficiat sau nu Mezvinsky de avantajul conexiunilor pe care le avea familia sa?

E-mailurile arată că Clinton a făcut cel puțin o favoare clar oficială ginerelui ei.

În luna august 2012, ea a transmis secretarului adjunct Thomas Nides un e-mail de la Mezvinsky în carecacesta făcea lobby în numele fostului său coleg de la Goldman Sachs, Harry Siklas.

Siklas si Goldman Sachs au făcut investiții într-o societate minieră la mare adâncime numit Neptun Minerale. Siklas i-a cerut brokerului Mezvinsky să aibe o discuție cu Clinton, despre „probleme legale în vigoare și despre reglementările” cu privire la mineritul la mare adâncime. Clinton i-a ordonat lui Nides să „urmărească această solicitare.”

Nides a răspuns: „Mă voi ocupa de ea.”


Fox New – Clinton sought secret info on EU bailout plans as son-in-law’s doomed hedge fund gambled on Greece

Group wants Clinton probed over firm tied to son-in-law

Hedge fund manager Marc Mezvinsky had friends in high places when he bet big on a Greek economic recovery, but even the keen interest of his mother-in-law, then-Secretary of State Hillary Clinton, wasn’t enough to spare him and his investors from financial tragedy.

In 2012, Mezvinski, the husband of Chelsea Clinton, created a $325 million basket of offshore funds under the Eaglevale Partners banner through a special arrangement with investment bank Goldman Sachs. The funds have lost tens of millions of dollars predicting that bailouts of the Greek banking system would pump up the value of the country’s distressed bonds. One fund, exclusively dedicated to Greek debt, suffered near-total losses.

Clinton stepped down as secretary of state in 2013 to run for president. But newly released emails from 2012 show that she and Clinton Foundation consultant, Sidney Blumenthal, shared classified information about how German leadership viewed the prospects for a Greek bailout.

Clinton also shared “protected” State Department information about Greek bonds with her husband at the same time that her son-in-law aimed his hedge fund at Greece.

That America’s top diplomat kept a sharp eye on intelligence assessing the chances of a bailout of the Greek central bank is not a problem.

However, sharing such sensitive information with friends and family would have been highly improper. Federal regulations prohibit the use of nonpublic information to further private interests or the interests of others. The mere perception of a conflict of interest is unacceptable.

Through its press representative, Eaglevale declined to comment for this story. Clinton’s campaign press office did not respond to a request for comment.

A former Goldman Sachs broker himself, Mezvinsky formed Eaglevale Management with two ex-Goldman Sachs partners in October 2011.

As a “global macro” firm, Eaglevale’s strategy is to seek profit opportunities in politically volatile situations. Mezvinsky set up several funds in the Cayman Islands, a secretive tax haven, with Goldman Sachs serving as Eaglevale’s prime broker and banker. The giant brokerage firm has a checkered history of manipulating the value of Greek debt to the detriment of Greece.

The same month that Eaglevale incorporated its offshore arm, Gary Gensler, the head of the United States Commodity Futures Trading Commission, which polices hedge funds, emailed Clinton that a bailout by the European Central Bank could “turn market sentiment” in favor of Greek bonds.

Gensler had previously worked as co-head of finance at Goldman Sachs; he is now the financial director of Clinton’s election campaign. Goldman Sachs has donated up to $5 million to the Clinton Foundation and $860,000 to Hillary Clinton’s political campaigns. Shortly after Clinton resigned, Goldman Sachs paid her $675,000 in speaking fees.

Clinton’s deputy in charge of economic policy was Robert Hormats, a former vice chairman of Goldman Sachs. Hormats and Clinton shared an extensive email trail about the possibility of bailing out Greece, including classified materials, and internal state department memos about the debt from the U.S. ambassador to Greece.

Again, monitoring Greece was part of Clinton’s job description, but, ethically, that does not mean that a family member should make bets that depend upon the actions of another family member—leaving aside the question of whether “insider” information was divulged to Mezvinsky by Blumenthal or his parents-in-law.

During 2011, Secretary of State Clinton lobbied the leaders of European governments to bail out the Greek financial system. She advocated imposing austerity measures on Greece—raising taxes, cutting public employee salaries and eliminating social welfare programs—to make the investors holding the debt happy.

Driven by investor’s belief that Greece would be bailed out, the speculative value of its debt climbed into the stratosphere in late 2011 and early 2012.

The bonds gradually sank to 2008 levels by the end of the year, with temporary spikes, as investors alternately gained and loss confidence in the prospect of a bailout. In other words, there were multiple opportunities for Greek-bond hedge funds to buy cheap and sell dear.

At a February 2012 summit meeting about the Eurozone debt crisis in Munich, Clinton urged leaders of the European Union to commit to a Greek bailout.

In April, Eaglevale booked $19 million from a dozen investors. California’s public employee pension fund, CalPERS, reportedly invested $13 million. Goldman Sach’s CEO, Lloyd Blankfein, jumped in with his own money, as did Chelsea Clinton’s former boss, Marc Lasry, who specializes in buying distressed debt.

In May, Blumenthal, emailed two “confidential” memos about the Greek debt situation to Clinton. Hormats was included in the email loop.

The first memo, Blumenthal told Clinton, is “based on conversations with German Finance Minister Wolfgang Schauble and those close to him … the information comes from an extremely sensitive source and should be handled with care. This information must not be shared with anyone associated with the German government.”

The unnamed spy reported that in secret meetings with German Chancellor Angela Merkel, Schauble had searched for a politically acceptable way to bail out the Greek debt in order to avoid collapsing the economies of Greece, Italy, Spain and Ireland.

The second memo was classified and blacked out by State Department censors when Clinton’s emails were released. No doubt, it was informative.

In June, Clinton’s deputy, Jake Sullivan emailed her “a depressing snapshot” of reports that Greek banks were failing and that Merkel was against a Greek bailout. The next day, he reported “re: Greece” that Ambassador Dan Smith “just spoke to the Central Bank Governor and assessed that the economic situation was “ok for now” provided that “small depositors put money back into the banks.”

A few days later, Clinton asked Sullivan for a confidential state department report, “Solidarity Bonds Greece Revised.” He sent it to her adding, “If you like, send it on [to] WJC,” presumably a reference to William Jefferson Clinton.

Clinton ordered an aide, “Pls print two copies” of the Greek bond report. The report was blacked out as a “protected” document when the emails were made public.

Did Mezvinsky benefit from his family connection?

The emails show that Clinton did at least one official favor for her son-in-law. In August 2012, she forwarded Deputy Secretary Thomas Nides an email from Mezvinsky lobbying on behalf of his former Goldman Sachs colleague, Harry Siklas.

Siklas and Goldman Sachs were invested in a deep sea mining venture called Neptune Minerals.

Siklas asked Mezvinsky to broker a talk with Clinton about “current legal issues and regulations” on deep sea mining. Clinton ordered Nides to “follow up on this request.”

Nides replied, “I’ll get on it.”

http://www.fluierul.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s