Înainte de vacanță, parlamentarii au o mare grijă: Să stabilească, prin lege, ce GUST trebuie să aibă antigelul


Înainte de vacanță, parlamentarii au o mare grijă: Să stabilească, prin lege, ce GUST trebuie să aibă antigelul

La final de sesiune parlamentară, câțiva senatori s-au gândit că a venit momentul în care să depună o lege pentru gustul și mirosul antigelului, insecticidelor ori substanțelor de curățare.
Pentru aleși, gustul dulce al antigelului ori culoarea atrăgătoare a altor astfel de produse trebuie eliminate neapărat. Au fost, este adevărat, accidente în care unii copii s-au otrăvit din greșeală, însă de cele mai multe ori, din vina adulților.
Au fost însă destule situații în care substanțele toxice au luat vieți. Fie că vorbim despre copii ori adulți, de fiecare dată a fost vorba de neglijență. Cu toate că nimeni nu i-a făcut responsabili de astfel de cazuri, câțiva parlamentari s-au gândit că e momentul să intervină și să dea o lege care să diferențieze substanțele toxice de cele comestibile.
„Substanțele toxice care prezintă pericol la ingerare precum antigelurile, dar și alte substanțe folosite în gospodărie ce prezintă astfel de riscuri (mortale), vor fi preparate și aditivate astfel încât să nu fie atractive, nici vizual și nici olfactiv, și să nu poată fi confundate cu alte lichide comestibile de către oameni, sau ingerate de către aceștia, sau animalele care intră, voluntar sau nu, în contact cu astfel de substanțe”, se arată în proiect.
Textul depus de parlamentari nu indică modul în care producătorii trebuie să modifice gustul, mirosul și culoarea, potrivit protv.ro. De asemenea, nu este precizată pedeapsa pentru pentru cei care nu se conformează. Cert este că aleșii au pus gând rău, mai ales antigelului.
„Antigelurile au un gust dulce, datorat în principal etilen-glicolului. Animalele ling cu plăcere picăturile de pe trotuar, sau din apropierea mașinilor și a garajelor, rezultând astfel otrăvirea lor.”
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în POLITICA STIRI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s