Letonia: o aşezare ecologică perfectă Amattsiems (Video)


Ideea de a construi o astfel de aşezare mi-a venit în minte, când am înţeles că vreau să trăiesc în propria mea casă confortabilă, în apropierea apei, situată într-o locaţie pitorească în pădure. Ca urmare, am creat Amattsiems, unde locuieşte astăzi familia mea – eu şi copiii, şi nepoţii mei, prietenii mei, şi adepţii cu viziuni similare asupra vieţii, cerinţe de şedere şi mediul înconjurător. Mărturisesc că la bun început am creat proiectul în cauză din motive pur egoiste – am vrut să creez un „mediu” confortabil pentru mine.

Pe baza şi în urma exemplului aşezărilor similare din alte ţări şi bazându-mă pe viziunea mea personală a modului  de trai armonios cu vecinii şi natura, fără a perturba viaţa animalelor sălbatice, au fost elaborate normele interne ale aşezării. Aceste reguli sunt concepute pentru oameni care împărtăşesc viziunea mea, cei, care nu consideră aceste reguli o interzicere, cei, care sunt dispuşi să păstreze o atitudine respectuoasă faţă de alţii – fie că este vorba de tăcere sau de întreţinerea teritoriului adiacent. Regulile, de exemplu, prevăd interzicerea zgomotului pe timp de seară şi de noapte, precum şi construirea gardurilor, întreţinerea cânelui legat.

Scopul meu este conservarea la maxim a mediului natural în cadrul aşezării. De aceea, alături de o peluză îngrijită se învecinează o pajişte cu flori. Eu las copacul uscat sau rupt de vânt în pădure spre bucurie sau ca un refugiu pentru locuitorii pădurii – ciocănitoare, veveriţe şi vulpi. Echilibru între mediul înconjurător, tehnologii şi estetica aplicate, creează o imagine memorabilă a aşezării, care arată în mod clar că armonia dintre om şi natură există!

Aici, totul este în puterea naturii, ci nu a omului!

Autor: CIRIS

Sursa: amatciems.lv

http://ecology.md/

Reclame
Acest articol a fost publicat în ASEZARE ECOLOGICA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s