7 semne ca esti in relatia potrivita. Este dragoste sau nu?


Se poate crede că oamenii care sunt cu adevărat îndragostiti știu în mod automat răspunsul la această întrebare, fara nicio urma de indoiala, dar pentru mulți nu este cazul. Oamenii sunt diferiți si nu intotdeauna isi pot recunoaste propriile emotii.

Cum iti dai seama daca esti indragostit?

Cercetarile cu privire la dragoste și relații oferă o bază științifică pentru diferențierea între relatiile bazate pe dragoste si cele ca nu vor fi de lunga durata.  Poti lua in considerare anumite semne care te ajuta sa-ti clarifici relatia actuala, conform psychologytoday.com.

1. Spui mai des „noi” si nu ”eu”

Limbajul te ajuta sa-ti dai seama in ce relație esti cu alte persoane Ce cuvinte folosesti? Ce cuvinte folosește partenerul? Oamenii care sunt apropiați utilizeaza in conversatie mai frecvent cuvinte la plural, cum ar fi „noi”.
2. Esti dispus sa faci sacrificii pentru cealaltă persoană.

Dacă exista dragoste, exista si anumite sacrificii. Persoanele care se implica in relatii ofera dovezi ale implicarii, cum ar fi un cadou, ajutor financiar sau emotional.

3. Te uiti des la fața lui/ei

Privitul in ochi este un indicator surprinzător al intenției romantice, care face diferența între dorință și iubire. Un studiu experimental recent a relevat faptul că, în contextul iubirii, atenția vizuală este îndreptată în primul rând spre față; în contextul dorintei, privirea este orientata mai frecvent spre corp.

4. Nu te deranjează ideea de dependență

Oamenilor le place să fie responsabili in ceea ce priveste viața lor și sa depinzi de alta persoana poate fi inconfortabil. In plus, oamenii nu sunt întotdeauna încântați să aibă alte persoane care depind de ei. Cu toate acestea, dovezi experimentale arată că persoanele care sunt foarte motivațe sa creasca nivelul de apropiere intr-o relatie nu mai au opinii negative despre dependența atunci când vine vorba de interesul lor fata de dragoste.

5. Nu te saturi de el/ea

Helen Fisher sugerează că dragostea este o experiență mai mult biochimica, cum ar fi dependenta de droguri, deoarece dragostea intensa activeaza in creier un sistem de recompense într-un mod destul de similar cu substanțele care dau dependență

6. Observi des cât de asemanatori sunteti

Ideea că extremele se atrag poate fi convingătoare, dar nu este sustinuta de cercetarile pe terment lung asupra relațiilor. Extremele tind să se atragă pe termen scurt. În cazul în care relația ta se îndreaptă spre iubire pe termen lung, tu si partenerul tau veti fi asemnatori si nu diferiti.

7. Esti atras fizic de el/ea

Unii oameni ar putea argumenta că dragostea nu inseamna atractie sexuala, dar  cercetarile confirma faptul ca dorinta sexuala si comportamentele sexuale cresc apropierea și intimitatea. Sexul menține un cuplu împreună și face parte din experiența iubirii.

http://smartwoman.hotnews.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în SEX - FAMILIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s