Tupeu maxim: O deputată din Ungaria ceartă judecătorii din Covasna că nu vorbesc în ungurește în timpul proceselor!!! Video


deputata maghiara
Un video postat pe Youtube o arată pe Krisztina Morvai, europarlamentar ungar ales pe lista neo-fasciștilor de la Jobbik, certându-i pe angajații Tribunalului Covasna pentru faptul că nu vorbesc limba maghiară și nu au pliante în limba maghiară, ne infomează jurnalistul Dan Tanasă.

„Cu toții trebuie să cunoască limba pe care o vorbesc locuitorii acestor teritorii iar în această localitate maghiarii au o pondere de 70-80%”, le striga europarlamentarul Krisztina Morvai angajaților Tribunalului Covasna potrivit traducerii în limba română a filmului postat pe internet în urmă cu câteva zile. Autorii postării susțin că acest film a fost realizat în primăvara anului 2016 și că va fi adus în atenția instituțiilor europene „cu scopul de a prezenta in mod real adevarul despre situatia juridica si sociala ale maghiarilor din Transilvania, contrara situatiei idilice prezentata de Romania in fata tarilor europene”.

Morvai, care susține că are acceptul conducerii Tribunalului Covasna pentru a filma în instituție, se arată deranjată de faptul că toate informațiile din incinta Tribunalului Covasna din municipiul Sfântu Gheorghe sunt doar în lima română.

Comportându-se de parcă amiralul fascist Horthy Miklos ar fi încă la putere în Ardealul de Nord, Krisztina Morvai urlă la angajații Tribunalului Covasna afirmând, în mod mincinos, că ar exista o legislație care îi obligă să vorbească în limba maghiară și să pună la dispoziția cetățenilor formulare în limba maghiară. Evident, Morvai, intrată în Parlamentul European pe lista neo-fasciștilor de la Jobbik, nu are nicio problemă să mintă, legislația românească în domeniul utilizării limbii materne în instituțiile publice fiind cât se poate de clară (detaliiaici). Krisztina Morvai are norocul să întâlnească chiar și o doamnă în vârstă care nu cunoaște limba oficială de stat a țării în care susține că s-a născut.

Gestul acestei doamne este inacceptabil. Un cetățean ungar își permite să intre într-o instituție publică a statului român pentru a-i certa pe angajații acestei instituții pentru că nu vorbesc limba maghiară sau pentru că nu pun la dispoziția cetățenilor formulare tipizate în limba maghiară. Solicit public Ministerului Afacerilor Externe să o declare persona non grata pe această doamnă.

Sursa: Dan Tanasă

Nota noastră: Cu alte cuvinte, după mintea acestei agitatoare extremiste, nu ungurii ar trebui să cunoască limba statului în care trăiesc, ci autoritățile române ar trebui să învețe limba minorității maghiare. Câtă mizerie umană, câtă intoleranță! Unii nu au învățat nimic din istorie și nici nu vor să o facă. Au rămas cu mentalitatea de prădători veniți din stepele Asiei…

http://adevaruldespredaci.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în UNGURI(Ungaria). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Tupeu maxim: O deputată din Ungaria ceartă judecătorii din Covasna că nu vorbesc în ungurește în timpul proceselor!!! Video

  1. Radulescu Mihai zice:

    ” nu ungurii ar trebui să cunoască limba statului în care trăiesc, ci autoritățile române ar trebui să învețe limba minorității maghiare” .. pe bune ? astia ar merita batuti bine pana uita limba maghiara .. la cat de nesimtiti sunt, dar avand in vedere ca nu ne permite legea .. dati-mi voie sa ma .. pe aceasta doamna .. ca nu stiu cum se zice in maghiara ..

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.