Boicotul împotriva Israelului și a sionistilor lui Rothschild


„Campania ‘Boycott, désinvestissement, sanctions’ (BDS – ‘Boicot, renunţare la investiţii, sancţiuni’) începe să afecteze lent, dar sigur, Israelul. Din 2005, circa 200 de asociaţii palestiniene încearcă să pedepsească Israelul pentru ‘politica sa de ocupaţie, colonii, îngrădire şi discriminare rasială împotriva arabilor’, notează unul din promotorii săi, Omar Barghouti, citat marţi de ziarul El Pais.

Promotorii campaniei au avut însă şi alte succese. Casa de economii şi pensii PGGM din Olanda a decis să renunţe să mai investească, ‘din motive etice’, în cele cinci bănci israeliene cu care colaborează, pentru că partenerii lor au sucursale în coloniile din Cisiordania.

Din 2007, BDS estimează că a reuşit să blocheze contracte sau proiecte în valoare de zeci de miliarde de euro. Israelul nu a oferit nicio cifră privind aceste pagube şi încearcă să aplaneze euforia opozanţilor săi. Totuşi, Consiliul de miniştri a introdus acest subiect pe agenda sa de lucru.

Consiliul este divizat între cei care vor o contraofensivă – ministrul de informaţii – şi cei care susţin că acest lucru ar face jocurile unei mişcări minoritare – ministrul de externe. În 2011 a fost aprobată o lege care prevede sancţiuni pentru cei care promovează boicotul.

Potrivit premierului israelian, Benjamin Netanyahu, este vorba deja de o ameninţare strategică. În acelaşi timp, analistul Ben Caspit crede că este vorba de ‘un avertisment’ care arată că BDS nu mai este o minoritate de stânga şi că se extinde şi în alte sectoare.

De remarcat şi preocuparea Uniunii Europene, care a aprobat o directivă ce împiedică colaborarea cu persoane sau instituţii având legătură cu coloniile evreieşti şi care blochează 700 de milioane de euro în investiţii şi cercetare.Potrivit asociaţiilor palestiniene, în ultimul an a fost blocată în Europa deschiderea magazinelor de cosmetice Ahava şi au fost anulate cereri din partea firmei private de securitate G4S.

Presiunea a ajuns şi la companiile internaţionale, care oferă servicii în coloniile unde rezidă circa 600.000 de persoane. Astfel, firma franceză Veolia a pierdut contracte în valoare de 5,4 miliarde de euro într-un singur an.

În cazul boicotului academic, Curtis Marez, preşedintele American Studies Association, precizează că s-a luat măsura pentru ‘impactul pe care îl are ocupaţia asupra academicienilor şi studenţilor palestinieni’. Acest pas – criticat de Asociaţia Universităţilor sau a Profesorilor din SUA (62 de campusuri, peste 48.000 de membri) – este controversat, explică Manuel Trajtenberg, profesor la Universitatea Tel Aviv, pentru că este ‘un afront’ la ‘fluxul liber de idei şi toleranţei de opinii, conform cărora cadrul academic şi discuţiile deschise şi fără prejudecăţi sunt vehiculul potrivit pentru a face faţă problemelor de acest tip’.

Potrivit profesorului, acest pas este împotriva esenţei academice proprii, ‘negând fundamentele universale’ ale acestei lumi, în condiţiile în care aulele universitare sunt locul în care ‘înfloreşte critica’. ‘Noi să fim cei boicotaţi? Noi, care suntem critici?’ Reacţia care va apărea – avertizează el – va fi cea contrară, de strângere a rândurilor.”[1]

Israel - Palestina

Boicotul asupra Israelului si sionistilor lui Rothschild este o deosebit de important, intrucat Israelul are impresia ca Palestina este a lor si ca ei pot decide sa faca ceea ce vor. Ei bine nu este asa, iar nazist-sionistii din Israel vor trebui sa raspunda, la un moment dat, in fata Curtii Penale Internationale pentru crimele de razboi comise, dar si pentru faptul ca au incalcat pana si decizia ONU de impartire a Palestinei.

In 1975, Israelul a fost declarat de catre ONU drept un stat rasist. Intoleranta religioasa, rasismul, crimele impotriva palestinienilor, abuzurile infioratoare ce au loc sunt motive care arata necesitatea acestui boicot international. Pana si evreii religiosi boicoteaza Israelul.

SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/presiunile-pentru-boicotarea-produselor-si-investitiilor-din-israel-castiga-teren–211702
  2. Foto: Internet

http://www.dzr.org.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s