FMI, Isarescu, Aurul Romaniei, Imprumuturile si Datoriile… Ce legaturi exista intre aceste elemente si cum lucreaza FMI si duce in sapa de lemn economiile care „ridica capul”.


Nu cred ca am un resentiment mai mare fata de un om decit il am fata de acest betiv de Isarescu, un tradator de tara, un pervers si o persoana care a facut atit de mult rau Romaniei, incit posibila refacere economica va deveni atit de dificila si cu atit de multe sacrificii, ca romanii nu vor putea realiza impactul pe care el l-a avut la nivelul fiecarei familii.

Romanii vorbesc cu ura despre tezaurul romanesc detinut la Moscova si il cer inapoi. Ei stiu ca acolo acest tezaur exista, dar nu stiu ce se intimpla cu actualul tezaur al Romanie, cu aurul detinut de Romania, de BNR, unde este ce se intimpla cu el, cum se misca si dupa ce reguli o face.

Romanii stiu foarte bine ca FMI vine si va veni cu punga cu bani, limitata de altfel, pentru a crea influenta politica, pentru a trage avantaje si a duce poporul in stare de dependen tade cei ce detin dreptul de veto in cadrul FMI(Americanii).

Romanii mai stiu ca nu vor mai scapa niciodata de povara datoriilor fata de FMI, asa cum s-a intimplat cu regimul Ceausescu, care le-a returnat banii si a trebuit sa plateasca asta cu viata lui si a romanilor…Aceste datorii ale FMI a dus Romania si pe romani la o cadere psihica majora si greu de recuperat.

Romanii stiu ca FMI nu le vrea binele si ca in acest capitalism nu exista „free lunch” si ca orice bani primiti cu usurinta si conditionati, aduc dupa ei acceptari si compromisuri..

Dar hai sa vedem citeva aspecte care poate sint mai putin stiute de romani, legate de FMI si ce se intimpla cu aurul romanesc, cu mult mai mult decit tezaurul detinut la Moscova, care are sanse mici sa fie recuperat, dar ele exista, dar in cazul tezaurului actual si aurului detinut de Romania, el nu va mai revenii romanilor niciodata.

Nu sint pentru ca tezaurul vechi sa fie detinut de rusi si cred in jocul politic, dar mai cred ca romanii au, in politica, o mentalitate care nu are cum sa ii ajute in contextul geopolitic actual.

Nimeni nu stie cit aur avem la rusi si ce valoare are el pe piata in acest moment. Dar ar trebui stiut ca acest aur ar trebui folosit ca o garantie politica in relatia cu Rusia, ar trebui ca pe baza lui, Romania sa creeze un joc economic favorabil, din care sa cistige in timp, cu mult mai mult decit tezaurul detinut de rusi.

In capitalism, si in viata in general, nu conteaza cit pierzi ci este foarte important cit cistigi, iar agregat, sa fi la un plus care sa duca societatea romaneasca in pozitie din ce in ce mai buna si sa aduca prosperitate in tara. Se poate? Vom vedea.

Pentru zeci de ani, acest FMI, ba renunta la a elimina aurul din rezervele fondului, ba il speculeaza, ba il foloseste ca instrument politic si de informare asupra economiilor pe care doreste sa le atace.

Totul este lasat in coada de peste, dar fiecare dintre noi ne intrebam in acest moment: De unde are FMI ul asa cantitati enorme de aur in rezerve si de ce jongleaza cu el din moment ce este o institutie financiara care imprumuta in sensul profitului si stabilizarii economice a tarilor cu, care intra in acord?

Exista trei mari canale prin care FMI ul achizitioneaza aur in cantitati impresionante. In acest moment, FMI detine aproximativ 2.814, 1 tone de aur, din rapoartele institutiei, care este depozitat in „seifurile” FMI.

Care sint canalele de achizitionare?

1. FMI ul a fost infiintat in 1944 si de la infiintare s-a decis ca 25% din cotele pe care le depun statele membre, sa fie oferite fondului in aur, iar orice eventuala crestere a cotei unei tari sa respecte proportia. Aceasta reprezinta sursa principala a aurului detinut de FMI, in care SUA are drept de veto.

https://www.imf.org/external/np/exr/facts/quotas.htm

2. Al doilea canal important il reprezinta platile dobinzilor catre FMI, care sint singurele platite de multe dintre tarile in curs de dezvoltare, pe care le-a falimentat FMI si care nu au cum, avind in vedere economiile lor extrem de sarace sa poata platii suma initiala. Ele se indatoreaza din ce in ce mai mult si platesc din ce in ce mai multa dobinda la imprumut, dar de data asta in…aur. Romania si tradatorii de tara care o conduc, stiu acest lucru si se indatoreaza din ce in ce mai mult, platind dobinzi din ce in ce mai mari si lasind trezoreria din ce in ce mai goala si fara aur, ba mai mult, garantind aceste imprumuturi, practic dobinzi, prin aurul stocat la Viena, din care periodic FMI ul mai ia cite o „lingura” pentru a acoperii dobinzile ce trebuiesc platite de Romania, pentru ca asa vrea Isarescu si nimeni nu il intreaba, dintre mizeriile din Parlament, de la Guvern sau Presedentie. Deci Romania a platit si plateste dobinzi din ce in ce mai mari cu aurul romanesc, pina cind nu va mai exista, dupa care se va da liber la exploatarile de la Rosia Montana si alte locuri din Romania, pentru a se crea fondul de aur care va revenii tot FMI….. si tara va fi otravita, vom asista la mutatii demografice si zone intregi depopulate.

https://www.imf.org/external/pubs/ft/quart/index.htm

3. Cel de al treilea canal, ar fi platile facute de anumite tari membre ale FMI pentru achizitionarea de moneda alta decit a acestor tari. Ele pot achizitiona moneda(ex. Romania poate achizitiona dolarul american, vinzind aur FMI-ului). Cea mai importanta vinzare de aur in vederea achizitionarii de moneda, dolarul, a a avut loc in 70-71, cind Africa de Sud a oferit cantitati impresionante de aur FMI pentru a obtine dolari americani. In acelasi timp, exista posibilitatea, optional, ca tarile care imprumuta, sa isi plateasca datoriile in aur catre FMI. Este foarte clar ca Romania are sansa imprumuturilor oferind aur FMI, iar pentru achizitionarea de dolari, cu siguranta, o mare parte a aurului romanesc detinut la Viena, se va indrepta catre FMI, raminind o parte a datoriei sa fie platita in dolari achizitionati din schimburile valutare oferite imprumut de BNR mediului de afaceri romanesc, fie din alte surse ale BNR, dar aurul ramine ceea ce inteseaza cel mai mult FMI.

Un al patrulea canal, mai putin interesant ca dinamica, ar fi obtinerea aurului de catre FMI, prin vinzarea lui si recumpararea de pe piata. Fondul vinde aurul detinut, ia in schimbul lui bani, pe care ii imprumuta tarilor membre care au nevoie, dupa care primesc bani de la ele, evident cu profit enorm si cu influenta politica favorabila fondului si mai departe, banii primiti in reinvestesc in cumpararea de aur de pe piata, refacundu-si „potentialul de aur”. Intre 1957 si 1970, FMI a vindut aur in mai multe ocazii pentru a-si crea fondul de bani necasar destabilizarii economiilor mondiale, care puteau reprezenta un pericol pentru America. Nu este de neglijat sa spunem ca FMI a vindut aur chiar Americii si a investit in mecanisme financiare legate de activitatea guvernului american pentru a elimina unele deficite si a crea imagine favorabila pe piata internationala in vederea contractarii ulterior de credite de catre SUA. Deci au existat perioade in care cei de la FMI au fost disperati sa vinda aur, pina cind, dupa cum vedem in acest moment, au devenit stapinii economiilor mondiale in curs de dezvoltare…

Ceea ce este cel mai interesant, in cadrul FMI se discuta permament despre un “nou model economic de crearea venitului” si profitului fondului, asupra caruia s-a agreat incepind din 2008, model prin care se procedeaza strategic la un “echilibru” intre aurul detinut si monezile in circulatie oferite tarilor in curs de dezvoltare din ce in ce mai sarace, care sub o forma sau alta trebuiesc aduse in genunchi in fata SUA…

In Decembrie 1999, conducerea FMI a autorizat vinzarea a peste 400.000 de kilograme de aur pentru ca FMI sa participe la programul de sprijinirea tarilor greu indatorate( Heavily Indebt Poor Countries – HIPC)… Stiu, va vine sa rideti de utopia asta…  Ati vazut vreuna din aceste tari imbunatatindu-si situatia economica? Sub nici o forma, iar cele mai multe dintre ele au fost si sint implicate in razboaie devastatoare in interior sau prezinta migrari masive ale populatiei..

In 2009, pe 18 Septembrie, FMI a vindut din nou peste 400.000 kg de aur din rezervele sale, ceea ce insemna 1/8 din total rezerve de aur ale FMI in acel moment. Aceasta miscare a fost parte a noului model de a crea profit al FMI(New Income Model), care a fost agreat de conducerea FMI in Aprilie 2008, prin care se vindea aur, si banii erau imprumutati in scopul profitului mult mai mare si influentei politice, dupa care se cumpara aur sau se prelua aurul datornicilor, care trebuiau sa isi plateasca dobinda in aur…

https://www.imf.org/external/np/sec/pr/2009/pr09310.htm

https://www.imf.org/external/pubs/ft/survey/so/2008/NEW040708A.htm

FMI a vindut aur unor banci centrale, pe care le-a indatorat iar acele tari au intrat in Evul Mediu…(off market sales)

In Februarie 2010, FMI a anuntat ca demareaza un program de vinzarea a aurului pe piata si nu “off market” cum facuse pina atunci. Pentru a nu disturba piata aurului dar a crea un haos controlat si dezechilibre zonale, FMI a  vindut aur in mai multe faze.

https://www.imf.org/external/np/sec/pr/2010/pr1044.htm

Ce se poate intimpla cu tarile care sint in situatie de insolventa fata de FMI, ati vazut in cazul Greciei si nu numai, dar va voi prezenta citeva din consecintele posibile.

Guvernele capitaliste sint in stituatia unor maimute bete, care pentru a-si onora partial programele economice grevate de minciuni sfruntate, sint in stare sa creeze un tip permanent de deficit, care la rindul lui duce la noi imprumuturi. Atita timp cit aceste guverne capitaliste platesc FMI-ului si aduc tara in saracie, in final aducind moneda acolo unde doreste FMI si forta de munca in regim de sclavie pe bani foarte putini, totul este OK. Dar daca nu se fac platile, situatia devine tensionata iar aceste tari in incapacitate de plata suporta consecintele acestor camatari internationali…

  1.  Investitorii straini vor parasi piata stocurilor aferenta acestor tari in incapacitate de plata, iar investitiile directe vor incepe sa scada drastic si chiar vor ajunge la o cota de avarie economica, distrugind in cea mai mare parte, companiile interne si conducind la miscari masive si violente in strada
  1.  Moneda tarii respective va suferii o cadere de proportii, ceea ce va face imposibil pentru acea tara sa mai importe, iar aurul si dolarul american sa devina suveran peste acea economie in cadere libera…
  1.  Inflatia va creste rapid pe produsele strategice si existentiale pentru industrie si populatie, distrugind economiile populatiei, bogatia tarii si capacitatea existentiala a poporului, asa cum deruleaza in Romania, sub conducerea unor tradatori de tara girati prin vot in necunostiinta de cauza de catre o parte a poporului roman.
  1. Miscarile de strada si violenta lor, vor indeparta potetialii investitori si companiile straine din tara.
  1. Se va incerca schimbarea de lideri, pentru a tine populatia multumita de schimbare si in sclavie, dupa care procesul se va repeta…

Sper ca fiecare dintre noi sa inteleaga “binefacerile” acestui FMI si in ce conditii trebuie si daca trebuie apelat la acest fond terorist, pentru ca realitatea este ca exista o serie de fonduri internationale de unde se pot accesa banii necesari, dar poporul roman trebuie sa cistige in rindul comunitatii financiare internationale, un singur atribut: INCREDEREA.

Fara incredere in rindul comunitati financiare internationale si fara planuri economice viabile, va fi foarte greu sa convingem, iar lipsa totala a cunostiintelor de ordin economic, financiar si politic ale liderilor romani, este un recul masiv in fata celor care detin fonduri si doresc sa imprumute in conditii cu mult, mult mai favorabile decit FMI…

Isarescu este cioclul economie nationale si cel ce a generat aceasta teroare financiara la nivel national, este cel mai vinovat de situatia economica precara a Romania, cu toate ca raportarile mincinoase se tin lant, vehiculind prosteste cifre fara legatura cu situatia economica si financiara a familiilor romane si cu interesul national.

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

Reclame
Acest articol a fost publicat în BANCI-FMI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la FMI, Isarescu, Aurul Romaniei, Imprumuturile si Datoriile… Ce legaturi exista intre aceste elemente si cum lucreaza FMI si duce in sapa de lemn economiile care „ridica capul”.

  1. costin constantinescu zice:

    cosereanule,esti plin de ura impotriva guvernatorului.in primul rand,trebuie amintit ca isarescu este un profesionist,spre deosebire de tine care esti un infantil comunist in gandire.orice om care isi face treaba bine sta in post,altfel era schimbat de mult.ca au fost neocomunistii ori democratii la putere,nimeni nu a propus ca guvernatorul sa fie inlaturat.prestanta bancii nationale a fost expusa mediei intr un mod demn de lauda de vasilescu,eminenta cenusie a bancii care a fost cu o clasa peste multe personalitati din elita romaneasca.fmi are rol bine determinat,ajuta tarile la nevoie.politicenii corupti ca tine sunt cei care duc tarile in dezastru,cheltuind mai mult decat le permite plapuma.asa ca ia ti ideile rosii si du le in coreea de nord si incanta dictatorul de acolo.poate vei ajunge purtator de cuvant la banca nationala a lor.in asa fel vei fi pe picior de egalitate cu vasilescu si ai putea sa l provoci la o polemica interesanta.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s