Document exploziv: Regele Mihai a dat România criminalilor Bolșevici ca să se poată însura!!! Nu l-a forțat nimeni. Înțelegerea cu Petru Groza


După ce a trădat grav interesele României în 23 august 1944, când lovitura de stat organizată de camarila regală a dus la arestarea Mareșalului Antonescu și la predarea României, fără condiții, Uniunii Sovietice, cu consecințe absolut dezastruoase pentru milioane de români, pentru generații întregi, documentele făcute publice de stiripesurse.ro ne mai arată că abdicarea din 1947 în fața comuniștilor nu s-a făcut pentru că aceștia i-au pus cuțitul la gât, ci pentru că omul Mihai dorea să se însoare, să își trăiască și el viața, iar responsabilitățile de rege al Româniai îl încurcau în acest demers… Cât de mult schimbă istoria aceste dezvăluiri, dacă sut reale?

Iată ce ne spune știripesurse.ro:

<<Din transcrierea discuţiei dintre Petru Groza şi Regele Mihai reiese faptul că acesta din urmă nu dorea să se opună abdicării şi că scopul său principal în acel moment era acela de a obţine căsătoria cu Principesa Anne de Bourbon-Parma, cu care se întâlnise la Londra.

După cum informam în urmă cu câteva zile, regele Mihai a abdicat pentru că dorea să se căsătorească.

Documentul la care facem referire se află acum la Arhivele Naţionale, S.A.N.I.C. – Colecţia Consiliul de Miniştri, dos. 174/1947 (Anterior documentul figura în Arh. N. I. C., fond C.C. al PCR, colecţia 103, dos. 486/1947). Este vorba de 10 notiţe scrise de mână de la întâlnirea dintre Petru Groza şi Regele Mihai din data de 22 decembrie 1947 şi de trei file dactilografiate ce reprezintă transcrierea după notiţe.

doc-mihai-groza1

Din transcrierea discuţiei dintre Petru Groza şi Regele Mihai reiese faptul că acesta din urmă nu dorea să se opună abdicării şi că scopul său principal în acel moment era acela de a obţine căsătoria cu Principesa Anne de Bourbon-Parma, cu care se întâlnise la Londra.

Citatul cel mai elocvent din acest document îi aparţine Regelui Mihai, care îi spunea lui Petru Groza: „Nu înțeleg să mă opun lucrurilor la care nu te poți opune. Văd ce e în jurul meu. Vreau ca om [să trăiesc]. N-am avut copilărie, tinerețe, și mama va trebui să înțeleagă. Dar nu spune la nimeni. Între noi, mergem înainte. Eu mă voi conforma sfat [urilor] d-tale. Dar între noi.

doc-mihai-groza2

Interesant, chiar după această frază, apare ca o ironie a istoriei replica “Nu văzut pe nimeni Iliescu”. Evident, nu este vorba despre Ion Iliescu, cel care fix la 42 de ani distanţă de la acea zi, adică pe 22 decembrie 1989, prelua puterea în România.

doc-mihai-groza3

Ulterior acestei fraze apar amănunte despre un anume Auriol, nimeni altul decât francezul Vincent Auriol, primul preşedinte al celei de-a patra Republici de la Paris.

În documentul la care facem referire, se fac aprecieri şi în legătură cu activitatea demnitarilor comunişti evrei Ana Pauker și Emil Bodnăraş sau Gheorghe Gheorghiu Dej, despre care Regele Mihai ar fi avut o părere pozitivă.>> (Stiripesurse.ro)

doc-mihai-groza4

CUM A COMENTAT CAROL AL II-LEA ABDICAREA REGELUI MIHAI:

,,Marti, 30 decembrie 1947. O zi ingrozitoare, ce zi sfasietoare: la 5 d.a. dupa-amiaza, bietul si credinciosul Ribeiro telefoneaza ca Reuters a comunicat ca Mihaita a abdicat, azi, la 3. Vestea a cazut ca o maciuca pe capul nostru, am ramas, literalmente, traznit.M-a apucat o furie auzind aceasta stire; cine dracul l-a pus pe Mihaita sa se intoarca, ca, dupa o saptamana, sa plece in conditiile cele mai urate si dand catre popor o proclamatie rusinoasa. Nu numai ca abdica pentru el si urmasii sai, dar spune, in proclamatie, ca lasa poporului grija de a-si alege felul cum doreste sa fie guvernat, considerand ca monarhia este un obstacol serios in calea dezvoltarii democratice a tarii”. (Ziua Veche)

Dacă aceasta este realitatea, tot tam-tamul cu înmormântarea Reginei Ana, care nu a fost niciodată regină a României, tot tam-tamul cu Casa Regală și drepturile pe care le-ar avea în Românie este cel mult penibil! Asta ar arăta că Regele Mihai a fost în două rânduri laș, lipsit de viziune politică, fără sentimente patriotice adevărate. Iar un rege care trădează nu mai are nici măcar dreptul la memorie!

Daniel Roxin

P.S. Să nu uităm că Regele Mihai a fost decorat de Stalin!!!

http://www.cunoastelumea.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ISTORIE RECENTA RO., MONARHIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Document exploziv: Regele Mihai a dat România criminalilor Bolșevici ca să se poată însura!!! Nu l-a forțat nimeni. Înțelegerea cu Petru Groza

 1. Ioan B. zice:

  Cateva precizari/opinii: 1. „Regele Mihai” a fost suveranul/regele Romaniei pana la 30 Decembrie 1947, cand a abdicat si a devenit „Printul Mihai de Hohenzollern-Singmaringen”. 2. In situatia prezentata la punctul 1., „Casa Regala” nu poate exista ca o institutie ce reprezinta regalitatea in Romania ci, numai ca o organizatie a membrilor si urmasilor fostei familii regale.

  Apreciază

 2. Cami zice:

  Si atunci de ce trebuie sa se minta in continuare? Trebuie sa spunem adevarul

  Apreciază

 3. Dan zice:

  Daca cineva crede ca Mihai putea sa ramana rege intr-o tara aflata in sfera de influenta a URSS, fara niciun ajutor dat din vest, cred ca este dus cu pluta rau. Toata lumea se leaga de intoarcerea armelor impotriva Germaniei naziste (oare ca am fost aliati cu ei ne face mai multa cinste?) este un act de tradare. Este adevarat ca au fost luati prizonieri foarte multi oameni atunci, dar tinand cont de faptul ca armata romana era net inferioara ca dotari celei germane, fara sa primeasca vreun ajutor din parte acesteia, nu ar fi pierit, oricum, in razboi sau de frig si foame? Ganditi-va ca Romania a fost tara castigatoare a razboiului si a fost obligata de URSS sa plateasca atat de multe pagube de razboi. Ce ar fi fost daca tavalugul rusesc ar fi trecut peste noi in calitate de invinsi, imaginati-va atunci nenorociri. Pentru varsta pe care o avea atunci, regele, cred ca a facut, ce a fost mai bine pentru interesele acestei tari, oricate sacrificii a insemnat asta. Totdeauna exista pagube colaterale cand este vizat un bun colectiv mai inalt. Tare sunt curios, toti cei care mananca atata c***t, ce decizii ar fi luat ei, daca erau pusi in pozitia regelui in situatia de atunci.

  Apreciază

 4. chiriac Ion Constantin zice:

  Regele,trebuie judecat,pentru inalta tradare,a decapitat armata si a arestat maresalul,prin lovitura de stat de la 23august 1944,a fost decorat de Stalin,cu ordinul Pobeda,a primit renta viagera,cat timp a fost in exil,totul a fost negociat,cu conducerea comunista de atunci!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s