Hitler și Lenin au venit la… Zilele Culturale Maghiare din Cluj. Momente revoltătoare: „Clujul va fi din nou oraș maghiar!”


Ca și cum tentativa de atentat terorist încercată de unguri pe 1 Decembrie 2015 și participarea altor unguri la înscenarea postului Sky News nu ar fi fost destul, comunitatea maghiară ne-a oferit o altă surpriză în afara bunului simț, al decenței, al echilibrului. Așa se face că La Zilele Maghiare din Cluj a fost invitată trupa Beatrice din Ungaria care, printre altele, s-a specializat în iredentism, șovinism și în insulte la adresa românilor. Astfel, într-unul dintre cântece, formația îi asigura pe cei din public, în versuri, că Clujul va fi din nou oraș maghiar. În același timp, spectacolul formației maghiare i-a avut invitați și pe Hitler și Lenin…

Iată ce ne spune în acest sens Cotidianul.ro:

Zilele Culturale Maghiare au debutat cu un concert controversat al trupei Beatrice din Ungaria. În timpul spectacolului au fost difuzate imagini cu Hitler și Lenin și a răsunat sloganul folosit de teroriștii musulmani, „Allahu Akbar”, după cum relatează TVR Cluj.

„Zilele culturii maghiare” este un festival care are loc în Cluj de șapte ani.

Formaţia maghiară a fost invitată să susţină un concert în cadrul Zilelor Culturale Maghiare. Spectacolul a început prin difuzarea unor imagini cu Hitler şi Lenin.

Prezenţa trupei maghiare la Cluj a stârnit şi alte controverse.

”Nu îşi au locul astfel de manifestări în contextul european actual, mai ales că această formaţie promovează mesaje cu caracter revizionist, iredentist şi chiar şi obscene”, a spus jurnalistul Cosmin Puriș.

”Se putea evita invitarea lor, ținând cont de repertoriul lor care, din câte știu, este destul de jignitor la adresa poporului român. Putem accepta orice atâta timp cât nu jignește simbolurile naționale, cât nu jignește comunitatea națională”, este de părere analistul politic Adrian Ivan.

Evenimentele din cadrul Zilelor Culturale Maghiare au iscat polemici şi la ediţia de anul trecut. Atunci, unul dintre cei mai contestaţi lideri ai secolului XX, dictatorul Horthy Miklos, a avut parte de o secţiune specială în cadrul unei prelegeri.

 

http://www.cunoastelumea.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în UNGURI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s