Marea Britanie nu va iniția anul acesta procedura de ieșire din UE


Mai crede cineva ca o sa iasa?

Premierul Theresa May nu va iniția procedura de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană până la sfârșitul acestui an, afirmă un purtător de cuvânt al Guvernului de la Londra, citat de site-ul agenției Reuters.

„Poziția Guvernului nu s-a modificat. Articolul 50 nu va fi invocat până la sfârșitul acestui an”, a comunicat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Mai mult de jumătate dintre cetățenii britanici s-au pronunțat, în referendumul din 23 iunie, pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Sunday Times a scris, săptămâna trecută, că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi întârziată până la finele anului 2019, pentru că departamentele de comerț internațional din executivul britanic nu sunt pregătite și nu au infrastructura necesară pentru a purta negocieri cu reprezentanții statelor membre.

De la declanșarea procedurii de ieșire, termenul limită pentru negocierea divorțului britanic de blocul comunitar este de doi ani.

Jurnaliștii britanici au atras atenția că alegerile generale franceze și germane ar putea să reprezinte o altă întârziere pentru procesul de ieșire. Marea Britanie ar putea să nu invoce articolul 50 al Tratatului de la Lisabona până după alegerile prezidențiale franceze din mai 2017.

http://www.activenews.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s