Să fie oare adevărat sau e o manipulare progresistă?


ROMÂNIA 38.500 î.e.n. PEȘTERA CU OASE. Stră-Stră-Stră-Stră-Bunicul lui OASE 1 a făcut sex cu NEANDERTHAL doar cu 200 de ani înainte ca OASE 1 să se nască..

Ați văzut cimpanzei care să se-mperecheze cu Gorile şi să iasă cimpanzeo-gorile? Nici noi. Progresiştii zic că așa ceva ar fi fost posibil între alte două specii diferite: mai exact, între „noi” şi Omul de Neanderthal. Voi ce credeți?

Foto: 4.bp.blogspot.com. Mandibula găsită a lui OASE 1

Foto: Finaciarul.ro: Peștera cu Oase, jud. Caraș-Severin, România

OASE 1 este cel mai vechi Homo Sapiens descoperit în Europa. El a fost descoperit în Peştera cu Oase din România.

Nota Redacției

Pe cât de tembelă şi criminală e ideea nazistă conform căreia „există rasa pură şi că cea mai bună şi mai pură e desigur rasa ariană şi în special cea germană” pe atât de tembelă e şi ideea progresistă care afirmă că „orice există e corcit în cea mai pare măsură şi că cel mai bine şi mai minunat e să se producă mereu şi întotdeauna un amestec etnic într-o măsură din ce în ce mai mare”.

Practic cele două extreme dau concurs cu astfel de aberații. Dacă ar fi rămas la vorbe ar mai fi fost cum ar fi fost. Doar că așa cum ştiți primii au trecut la fapte şi i-au epurat în timpul celui de-al doilea război mondial la propriu pe alții până i-au dus în lagăre de concentrare unde ştiți ce s-a întâmplat, în timp ce ceilalți, la polul opus, se ocupă chiar şi acum când vorbim, de punerea în aplicare a unor amestecuri etnice forțate în Europa (teoretizate în planul Kalergi acum aproape un secol), puneri în aplicare pe care le implementează de vreo 70 de ani încoace în Europa de Vest și care s-au accelerat în ultimul timp. Ele au dus la enclavizări masive care au sfârşit, într-un context mondial tensionat, prin izbucniri de terorism.

Singura soluție de bun simț, soluție pe care o susținem şi noi, este aceea că fiecare popor şi fiecare comunitate etnică au dreptul să se conserve așa cum sunt ei şi au dreptul prin asta să-şi păstreze tradițiile, religia, obiceiurile, limba, etc…așa cum le-au primit de la părinții şi de la bunicii lor

Mai nou „corcirea supremă” a fost imaginată, de-o vreme încoace, atunci când a început să se afirme cu insistență că întreaga noastră specie, Homo Sapiens, e o „specie corcită complet încă de la origini” pentru că s-ar fi încrucișat cu Omul de Neanderthal (desigur mai puțin cei din Africa că acolo nici nu s-a găsit „om de neanderthal” dar se putea găsi „altceva” dacă s-ar fi vrut)

Institutul Max Planck pentru Antropologie Evolutionistă din Germania şi afiliații săi, sunt cei care propagă agresiv ideea că Homo Sapiens s-a încrucișat cu Omul de Neanderthal pe oriunde a apucat din Asia până în Europa şi a făcut-o până la ultimul Om de Neanderthal care a existat.

Ultimul şi cel mai pervers Homo Sapiens în această linie de perverşi, despre care se spune că s-ar fi cuplat cu un Om de Neanderthal n-ar fi altul decât stră-stră-stră-stră-bunicul „românului” OASE 1 „din județul Caraş-Severin” care a trăit „nu demult” pe la anul 38.700 î.e.n., fiind PRIMUL HOMO SAPIENS descoperit în Europa.

Desigur „nu avem laborator” ca să studiem în mod independent cum stă treaba (e o rușine că România nu are astfel de laboratoare nu doar în domeniul geneticii ci şi în domeniul medical şi al fizicii şi al chimiei fundamentale) dar această insistență cu care se afirmă că omul modern s-ar fi încrucişat cu Neanderthalul ne sună a manipulare progresistă, pe ideea de propagandă progresistă prezentată mai sus.

Nu negăm că nu ar putea fi adevărat, pentru că Adevărul e mai presus de orice, (ați văzut şi poziția noastră în cazul Marian Munteanu pe care l-am susținut cât am putut inițial, până când faptele ieșite la iveală ne-au împiedecat să-l mai putem susține), tot ce spunem este „să mai aşteptăm”…

De altfel, există deja oameni de ştiință serioși care arată că această teorie a încrucişării cu Neanderthalul nu are nici o bază ştiințifică.

Aceștia au arătat că Homo Sapiens şi cu Omul de Neanderthal au avut un strămoș comun de care s-au separat doar acum 550.000 de ani şi că prin urmare secvențele de ADN comune pe care cei de la Max Planck le găsesc, nu ar fi altceva decât părți comune de ADN ale acestui strămoș comun care ar fi rămas nealterate la subgrupe de Indivizi din ambele specii.

În plus, ei au arătat că nu există tipuri de Cromozomi Y (haplogrupuri Y-DNA) care să fi fost comune ambelor specii şi că şi ADN-ul mitocondrial matern e complet diferit ca haplogrupuri, ceea ce duce la ideea că cele două specii erau complet separate acum 40.000 de ani şi că chiar dacă am admite că ar fi putut avea urmaşi acești urmaşi ar fi fost infertili ca şi-n cazul încrucișării dintre cal şi măgar. În plus, nu se cunosc în natură încrucişări între două specii diferite care să fi dus la urmaşi viabili timp de zeci de mii de ani.

Peștera cu Oase este un sistem de 12 galerii carstice, situat în sistemul carstic al Văii Minișului, în apropierea orașului Anina, județul Caraș-Severin.

Aici au fost descoperite, în 2002, cele mai vechi rămășițe din Europa ale omului modern, Homo Sapiens.

Fosilele, provenind de la trei indivizi (numiți de cercetători „Oase 1”, „Oase 2” și „Oase 3”), au fost datate la o vechime de 35.000 de ani, sau 40.500 folosind date calibrate.

Dintre ele cel mai vechi este OASE 1, care se estimează a fi trăit undeva între 40.500 şi 37.800 î.e.n.

În 2015, o analiza ADN a afirmat că „Oase 1” era un bărbat care a avut printre strămoșii săi recenți de până la a 6-a generație un Om de Neanderthal. Dovada ar fi faptul că OASE 1 ar avea un procent cuprins între 5 – 11% din genomul său provenind de la un om de Neanderthal.

În 2015, o echipa internațională a descoperit că un stră-stră-stră-stră-bunic al lui OASE 1 ar fi făcut sex cu un Neanderthal deoarece într-o probă de maxilar vechi (singurul os rămas cât de cât întreg din OASE 1) s-ar fi descoperit aproximativ 7 la sută genom ce ar fi aparținut omului de Neanderthal.

Până acuma oamenii de ştiință au propagat ideea că cel mai mare amestec intre oamenii moderni (Homo Sapiens) si neanderthalieni ar fi avut loc în Orientul Mijlociu, la scurt timp după ce oamenii au migrat din Africa, a explicat Qiaomei Fu, o cercetătoare afiliată la Institutul Max Planck pentru Antropologie Evolutionistă din Germania, la Academia Chineză de Științe și la Harvard medical School.

Fu a prezentat în timpul unei sesiuni privind genomica evolutivă a lui OASE 1 şi faptul că s-a descoperit că OASE-1 ar poseda ADN non-uman.

Dacă e adevărat, amestecul între Homo Sapiens şi oamenii de Neanderthal care au dispărut de pe continentul European în urmă cu aproximativ 40.000 de ani, a avut loc până în ultima clipă a existenței Neanderthalienilor.

Studiile anterioare au descoperit că fluxul de gene de la neanderthalieni la om există in toate populațiile umane moderne testate, in afara de cele dim Africa.

Persoane fizice non-africane ar poseda în genomul lor secvențe de Neanderthal în medie între 1 şi 2 la sută cu maxime de până la 4 la sută.

Detaliile cu privire la acest amestec între Homo Sapiens şi Neanderthalieni rămân oarecum tulburi.

Se crede că Homo Sapiens s-a cuplat cu Neanderthal nu cu mult timp după ce oamenii moderni au ieşit din Africa.

Pentru a concretiza detaliile acestor interacțiuni, cercetătorii au încercat să testeze probe de fosile descoperite in afara Africii, după acest timp, adică între aproximativ cu 100.000 de ani în urmă și până în urmă cu 30.000 de ani.

În acest sens, cercetătoarea Fu si colegii ei s-au concentrat asupra ADN-ului lui OASE 1, cercetând mandibula sa găsită la Peştera cu Oase din România.

Cu toate că bărbatul – cunoscut sub numele de Oase 1 – a fost în mod clar un om modern, Fu a explicat, că secvențele rezultate au indicat între 5 şi 11 la sută din genomul său ca provenind de la neanderthalieni.

Echipa afirmă că a detectat porțiuni lungi ale ADN-ului de Neanderthal, care nu a fost întrerupt prin amestecare, sugerând că cel puțin un Neanderthal se numără printre stramoşii lui OASE 1 şi că acest Neanderthal ar fi fost un strămoș mai recent decât a oricărui om modern testat anterior în care s-au găsit urme de Neanderthal.

Fu a spus, că aproximativ jumătate din secvența cromozomului 12 a lui OASE 1 coincide mai degrabă cu neanderthalienii, decat cu cea a oamenilor moderni.

Bazat pe modelele SNP detectate în eșantion, cercetatorii au estimat că individul a avut un strămoș de Neanderthal, în ultimele patru până la șase generații anterioare, arătând că un amestec între Neanderthalienii și populația umană modernă la care a aparținut mai târziu Oase 1, a avut loc doar cu 200 de ani înainte ca OASE 1 să se nască.

Cărui tip uman de Y-DNA îi aparține OASE 1

Fu a declarat că nu s-au găsit mutațiile genetice pentru haplogrupul IJ al Y-DNA-ului lui OASE 1 şi nici pentru Haplogrupurile H sau G.

Din acest punct de vedere, OASE 1 ar aparține unei populații F sau unei descendențe necunoscute ale lui F, din punctul de vedere al cromozomului masculin Y.

Populația F este prima care a apărut în Asia după ieșirea omului modern pentru prima dată din Africa.

Din acest punct de vedere, deşi F-ul este un strămoş genetic al lui IJ care la rândul lui este un strămoş genetic al lui I, un bărbat cu un Y-DNA de tip F prezent la 38.500 î.e.n în Europa este prea apropiat în timp pentru a putea fi un strămoș direct al lui IJ sau al lui I.

Cu alte cuvinte OASE-1 nu este un strămoș direct al actualei populații I a Europei, „I”-ul fiind cea mai veche populație de Homo Sapiens a Europei care s-a păstrat până astăzi.

Reamintim că populație Y-DNA „I” atinge în România un procent de 33% dintre care 26% I2-Dinaric, România având un procent de „I” printre cele mai mari din Europa.

Dacă F-ul lui Oase 1 se va confirma, atunci OASE-1 aparține unei populați care a intrat în Europa cam în același timp cu populația IJ din care a rezultat populația „I” ce a supraviețuit până azi.

Din punctul de vedere al ADN-ului mitocondrial matern OASE-1 avea tipul mtDNA „N”

Cel mai vechi Homo Sapiens „I” găsit în Europa, „Paglicci 33” este aproape contemporan cu „OASE 1”

În 2016, rămășițele unui străvechi culegător-vânător din peştera Paglicci, care au fost datate cu radio carbon și fixate între anii 34.580-31.210 î.e.n., au fost identificate ca aparținând haplogroupul I. Această descoperire împinge apariția populației native „I” a Europei, undeva înainte de 34.000-32.000 î.e.n.

Bărbatul numit „Paglicci 33” avea haplogrupul Y-DNA „I” iar pe linie maternă avea haplogrupul ADN-ului mitocrondrial, mtDNA „U8c”

Testele ADN au fost făcute de către cercetătorii italieni nu de către „afiliații lui Max Planck”.

Reamintim că populație Y-DNA „I” atinge în România un procent de 33% dintre care 26% I2-Dinaric, România având un procent de „I” printre cele mai mari din Europa.

Studiul lui Fu: „2015 Nature Fu Oase.pdf”

OASE 2

Alături de OASE 1, de la care s-a găsit o mandibulă, tot în Peștera cu Oase s-au mai găsit încă doi Homo Sapiens foarte vechi: OASE 2 și OASE 3.

Al doilea Homo Sapiens găsit a fost numit OASE 2 și de la el s-a păstrat un craniu aproape complet.

Datarea cu Radio Carbon a lui OASE l-a indicat ca fiind mai vechi de 35.000 î.e.n.

Mandibula lui OASE 2 e similară cu cea a lui OASE 1 ceea ce indică că aparțin aceleași perioade istorice care a fost situată între 40.500 și 37.800 î.e.n.

Aceștia sunt cei mai vechi Homo Sapiens găsiți în Europa, cu excepția încă a unuia găsit în Italia, datat între cei doi ca vechime.

Concluziile lui „Max Planck și afiliații” despre OASE-1 – CEL MAI VECHI HOMO SAPIENS DESCOPERIT VREODATĂ ÎN EUROPA. – ajutați și de craniul găsit al lui OASE 2.

1. OASE 1 avea o înfățișare tipic Africană.

2. OASE 1 nu e strămoșul populațiilor de azi din Europa. OASE 1 nu are nici o legătură cu populațiile de azi din Europa, fiind dintr-o ramură „F” abia „ieșită genetic” din Africa (vezi diagrama ADAM mai jos)

3. Stră-stră-stră-stră-bunicii lui OASE 1 făceau SEX prin peșterile României cu Neanderthalii cu doar 200 de ani înainte de nașterea lui OASE 1. Cu alte cuvinte, OASE 1 e o CORCITURĂ între Om și Neanderthal.

4. „Specialiștii” au scos și un portret al lui OASE 1, negru și chel cu o înfățișare tipic africană de sprinter la suta de metri de la Ecuator. La cât de frig era prin peșterile alea n-ar fi trebuit să fie cu păr, barbă, și mai păros? Întrebăm și noi.

5. Oricum am lua-o „sună prea progresist”. Mai trebuiau să descopere că era homosexual. Dar nu e prea târziu…

6. De aceea cerem ca Statul Român să facă și alte expertize genetice dar nu la „Max Planck și afiliații” care ni se par a fi prea progresiști…

7. Și dacă acesta e adevărul, și concluziile sunt aceleași, nu e nici o problemă. Noi tocmai asta vrem: să aflăm ADEVĂRUL mai presus de orice propagandă ideologică.

Foto: Cum a fost reconstruit OASE 2 de progresiști. Cam „prea finuț și efeminat” ca să fie „o corcitură ce avea un stră-stră-stră-stră-bunic neanderthalian”, nu? Dacă i-ar fi pus și puțin păr și l-ar fi dat cu ulei, parcă seamănă cu cel uns cu ulei din Tonga care ducea steagul la Olimpiadă, nu?

Purtătorul de steag din Tonga de la Olimpiada de la RIO

Cum a fost reconstruit de progresiști „gânditorul Om de NEANDERTHAL”. Vi se pare că putea fi stră-stră-stră-stră-bunicul lui OASE-1, dacă cele două reconstrucții ar fi cât de cât reale?

Ce spune antropologul Mathilda despre această reconstrucție

Mai întâi de toate vreau să-mi expun obiecțiile mele cu privire la această reconstrucție

Prima obiecție este în întregime legată de culoarea pielii capului care este într-adevăr mult prea întunecată.

Punctul meu principal de vedere este faptul că africanii chiar și din sudul AFricii au o culoare a pielii mult mai deschisă decât această reconstrucție.

Oamenii moderni au fost de asemenea rezidenți în Africa de Nord cu aproximativ 130.000 de ani în urmă, și în Orientul apropiat cu aproximativ 100.000 – 60.000 de ani înainte de intrarea în Europa, astfel încât motivul din spatele tonului pielii ecuatoriale foarte închise este de fapt rezistența sa la razele ultraviolete „UV”). De aceea, îmi scapă alegerea acestei culori ecuatoriale foarte închise , pentru că acea zona (ecuatorială) a fost lăsată în urmă cu peste 90.000 înainte de a intra în Europa.

Oamenii Khoisan ce trăiesc în zona din care se consideră că au plecat şi oamenii moderni „Out Of Africa”, au culoarea pielii mult mai deschisă.

Sunt, de asemenea, un pic nesigură cu privire la faptul că nasul a fost făcut atât de evazat, deoarece forma nasului ar fi trebuit să fie la jumătatea drumului dintre nasul european și cel evazat african. Dar apoi, e drept, că am văzut şi niște tipi irlandezi cu nări de genul asta.

De asemenea, e nevoie să fie luat în considerare faptul că mutațiile europene au dat culoarea părului ca fiind un păr şaten și apoi a apărut părul roșu cu peste 80.000 de ani în urmă, așă că genele cu părul roșu, cel puțin ar fi avut un efect trăsnet asupra tonusului pielii.

De-asemenea trebuiau culori mult mai deschise la ochi, și de asemenea, și culoarea pielii trebuia să fie mai deschisă, și, deși albastru ochilor este recent și destul de limitat în distribuție, alte culori ale ochilor sunt mult mai vechi și mai larg distribuite, chiar și în ceea ce privește Ainu și Hmong.

Pe de altă parte; trebuiau făcute crestele sprâncenelor și ale maxilarului mai grele și nasul mai larg așa cum e tipic în mostrele mai arhaice, și așa cum se vede în acest cap de fildeș din Europa vechi de 26,000 ani . Prognatismul mediu în probele paleolitice este mai mare decât în populațiile moderne, și, probabil, are mult de a face cu dinții umani care erau mult mai mari înainte de revoluția agricolă din neolitic.

Judecând din arta lor, europenii aveau obiecte pentru părul ținut lung şi drept. Deci nu era chel. Așa că .. trebuia reconstruiți ochi căprui cu părul de culoare maro închis și cu un ton de piele „khoisan-ish”, adică mai deschis si ar fi fost, probabil, mai aproape de o reconstrucție corectă a feței.

sursa: mathildasanthropologyblog

Și acum vi-l prezentăm pe OASE 2 în varianta „DACIZATĂ” reconstruită de patrioții de pe la noi, ca să vedeți cât de relativă e știința. Care dintre cei doi credeți că l-ar fi putut avea ca stră-stră-stră-stră-bunic pe „gânditorul Om de Neanderthal” pe lângă care acești Homo Sapiens, OASE 1 și OASE 2, erau niște brute.

Cine spune că ADAM şi EVA n-au existat? Iată evoluția omenirii cu tipurile de bărbați şi de femei ce au rezultat de când a apărut ADAM şi EVA şi până astăzi

De la ADAM la toate tipurile de bărbați de astăzi pe baza Y-ADN-ului (Y-DNA)

De la EVA la toate tipurile de femei de azi pe baza ADN-ului mitocondrail (mtADN)

Citiți neapărat: Patrimoniu genetic al Dacilor ce s-a păstrat până azi la Români: I (I2) vechiul marker genetic al primilor Homo Sapiens din Europa, E-V13 markerul genetic al balcanicilor înrudiți cu vechii egipteni și R1a și R1b markerii Indo-Europenilor

VIDEO – OASE 2 reconstruit de patrioții români

VIDEO – OASE 2 reconstruit de progresiști

Vedeți cum știința devine propagandă?

http://www.fluierul.ro/

Acest articol a fost publicat în ISTORIE RO.(vechime). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.